,,Szomorú vagyok”

Gabi

A megszűnő ősagárdi csapat korábbi mindenese, Gyuricza Zoltán szerint nem volt más ésszerű lépés, be kellett dobni a törölközőt.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy több mint két évtized után eltűnt a labdarúgás Ősagárdról. A sajnálatos esemény kapcsán a szeretett csapata sorsát jó darabig a szívén viselő, az esetleges folytatás érdekében a végsőkig harcoló mindenest, Gyuricza Zoltánt kérdeztük.

– Miért döntött a korábban benevezett csapat visszaléptetése mellett?

– Sajnálatos módon huszonkét év folyamatos működés után nem maradt más ésszerű választás, minthogy visszalépünk a bajnokságban való részvételtől – mondta Gyuricza Zoltán. A csapat létszáma és játékereje is túlságosan lecsökkent. Benevezni még beneveztünk, de az átigazolási időszakban nem sikerült orvosolni a gondokat, inkább súlyosbodtak. Voltak, akik egy árva szó és bejelentés nélkül eligazoltak. Most, hogy nyilvánvaló lett a sereghajtók közti helyünk, egyszeriben nem akaródzott ideigazolni a megkeresett embereknek.

– Az előző idények során azért még bízott benne, hogy minél tovább megmaradhat a társaság.

– Az elmúlt években már látszódott, hogy idős a csapat, de három-négy esztendővel ezelőtt a közel hasonló összetételű társaság még bajnoki címig és ezüstéremig jutott. Ahogy egyesével elkezdtek kimaradozni a csapatból, kicsit hátrébb léptünk, de még mindig maradt egy masszív, stabil gárda. Sőt 2019 tavaszán volt egy periódus, amikor a kulcsemberek folyamatosan tudtak jönni, és remek félidényt produkáltunk. Ekkor hittem benne, hogy van egy jó alap a megújuláshoz, és rendben fog továbbmenni a dolgunk.

– Mi történt ezt követően?

– A tavaly nyár történtek leamortizálták az esélyeket. Pont azok szálltak ki páran, akikben bennmaradt jó pár szép, sporttal töltött év. Nem eligazoltak, egyszerűen abbahagyták! A negyvenes korosztály gerince maradt, de érezhető volt, hogy nehezebb lesz. Kilenc játékost szereztünk, de ebből csak hárman jártak el rendszeresen a meccsekre, és játékerőben sem értek fel a távozókhoz. Az eredmények hiánya és a csapat bizonytalan kiállásai ezután felemésztették a megmaradt társaság kedvét is. Úgy érzem, ami ezután kezdődött idén tavasszal, méltatlan volt hozzánk, ezért erre nem is vesztegetnék szót. Talán csak annyit, hogy nekünk jól jött a járványügyi szünet.

– Mennyire érintette érzékenyen a negatív lépés?

– Szomorú vagyok, mert úgy látom, leszálló ágban van a megyei foci. Kevés a fiatal, nem akarnak focizni, megye hármas csapatok meccspénzeket fizetnek. A pályák, az öltözők szépülnek, jobb az infrastruktúra, csak nem lesz, aki használja a kis településeken. Ráadásul sok helyen egy-egy “őrült” szenved az egyesülettel, aki ha kiszáll, vége a csapatnak is, mert nincs, aki felemelje és továbbvigye a zászlót.

– A későbbiekben vajon lehet még visszaút?

– Remélem, az idei csak egy pihenő időszak lesz, és vissza tudunk még térni.

Next Post

A szombati nógrádi érdekeltségű edzőmeccsek eredményei

Változatos végkifejletek születtek a kilenc gyakorló mérkőzésen. Szombati nógrádi érdekeltségű edzőmeccs eredmények: Bánk SE-Puebla 13 FC 5-2 Szendehely FC-Duna SK 1-5 Berkenye SE-Vác-Deákvár SE 3-3 Mátraverebély-Szentkút SE-Kazár KSE 10-0 MSE-Mátraballa-Mátramindszent SE 5-2 Diósjenő SE-Szécsény VSE 1-1 Dejtár SE-Őrhalom SE 10-2 Boldog SE-Héhalom SE II 3-8 Cered VSE-Kálló SE 8-6
error: Content is protected !!