Szombaton négy nógrádi csapat lép pályára a MOL Magyar Kupában

Gabi

A Diósgyőrt fogadja a megtizedelt BSE, Pécsre hivatalos az SBTC, a Dorog látogat Diósjenőre, a Cso-Ki Sportot látja vendégül a Mátraterenye.

Szombaton kezdetét veszi a küzdelem a MOL Magyar Kupa országos főtábláján. A regionális selejtezőket követően immáron a hatodik körre kerül majd sor tizenöt órától. Két NB III-as csapatunk alanyi jogon bejutott a legjobb 128 közé. A BSE az első osztályú Diósgyőrt fogadja a Kövi Pál Sportközpontban, az SBTC pedig a Baranya Megyei I. osztályú, pécsi székhelyű PTE-EAC gárdájával fog összecsapni a PMFC stadionjában.

A kvalifikációk után továbbjutó társulataink közül a Diósjenő az NB II-es Dorogot látja vendégül, míg a Mátraterenye a Pest Megyei I. osztály éllovasát, az annak idején a Csomád és a Kisnémedi klub egyesülésével létrejövő Cso-Ki Sport elnevezésű gárdával nézhet farkasszemet hazai pályán. A közelgő párharcokat megelőzően nem csak a nógrádi együtteseket irányító szakembereket, hanem az ellenfelek mestereit is megszólaltattuk pár gondolat erejéig. Következzenek a felvezető nyilatkozatok!

MOL Magyar Kupa, 6. forduló, 2020. szeptember 19. (szombat), 15.00:

Balassagyarmati VSE-Diósgyőri VTK (NB I)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont. Vezeti:

Szigetvári Márk (Szarvas László, Nagy Petra), tartalék: Veizer Roland

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Sajnos egyelőre semmi jót nem tudok mondani. Péntek este eldől, hogy egyáltalán tudunk-e játszani. Jelen pillanatban tízen vagyunk. Készülni nem lehet. Még várunk hat darab koronavírus teszt eredményt. Meglátjuk, közülük még hányan dőlnek ki, Lehet, hogy kapus fog játszani a mezőnyben. Így milyen elvárásról beszélhetünk?! Semmilyenről. A kezdőcsapatomból volt négy sérült, Nagy Tamás, Kamarás, Katona, Kovács, illetve Szabó, akik amúgy sem játszottak volna, most pedig még kieshet három-négy ember. 

Feczkó Tamás, a Diósgyőri VTK vezetőedzője: – Mindössze három tétmérkőzést játszott eddig a csapatom, ezeken egyszer nyertünk, egyszer döntetlent játszottunk, egyszer pedig vereséget szenvedtünk. Több meccs szükséges ahhoz, hogy reálisan értékelni tudjuk a teljesítményünket. A versenykiírás módosítása következtében kevesebb mérkőzésen lehet eljutni a döntőig. Azonban most még korai erről többet beszélni, mert ugyan szeretnénk jól szerepelni, de messze még a vége, először a Balassagyarmat ellen kell továbbjutni. A kupaküzdelmekben az a szép, hogy bármi előfordulhat, számtalan alkalommal láttunk már példát arra, amikor meglepték az élvonalbeli klubot. Tökéletesen tisztában vagyok az alacsonyabb osztályú csapatok lélektanával, 2010-ben az NB III-as Nagyecsed edzőjeként hosszabbításra kényszerítettük az akkor Európa Liga csoportkörében szereplő DVSC-t, a 11-eseket azonban ők rúgták pontosabban. A Balassagyarmat ellen is nehéz mérkőzésre számítunk, mert a kupameccs az kupameccs, de a mi szemünk előtt csak egy cél lebeg: a továbbjutás. A DVTK tartalék miatt valamennyire ismerem a mezőnyt, de ettől függetlenül a Balassagyarmat ellen szokás szerint a legjobb tudásunk szerint készülünk fel. A DVTK tartalék a közelmúltban játszott ellenük bajnokit, kézenfekvő módon beszéltem az ellenfélről Zsivóczky Gyulával, és egy másik “osztálytárs” edzőjének véleményét is kikértem. Kamaszként azon váci csapaton nőttem fel, amelyik két ezüstérmet és egy bajnoki címet nyert. Vidéki srácként nem is szurkolhattam másnak, mint a Nagy Tibor, Koszta János, Füle Antal, Zombori András, Romanek János és sok más kiváló labdarúgó által alkotott csapatnak. És most a másik kispadon a manapság már rutinos edzőnek számító Nagy Tibor ül, aki mindig jól megszervezi a csapata védekezést. Szombati ellenfeleink közül többen rendelkeznek élvonalbeli múlttal, de a keret jó része az NB II-ben is rutinos labdarúgónak számítana. Több hiányzónk is van, ami lehetőséget nyújt arra, néhány játékost olyan poszton is kipróbáljak, ahol korábban még nem szerepelt. Kíváncsian várom, milyen teljesítményre lesznek képesek. Azt már most elárulhatom, a védelem olyan összeállításban szerepel, amire még nem volt példa.

Pécsi TE-PEAC (Baranyi Megyei I. osztály)-Salgótarjáni BTC

Pécs, PMFC Stadion. Vezeti: Szabó Péter (Kovalcsik Zalán, Petrovics István)

Lőrinc Antal, a Pécsi TE-PEAC vezetőedzője: Most nyáron kerültem a csapathoz, korábban is ebben az osztályban dolgoztam két és fél évet, csak egy másik klubnál, míg a COVID miatt félbeszakadt a bajnokság. Egyetemistákból álló csapat vagyunk. Sok fiatallal, tehetséggel, orvosokkal, jogászokkal, közgazdászokkal, de azért vannak külsősök is. Nagyon motivált a társaság. A kupában eddig viszonylag jól szerepeltünk, eljutottunk az országos főtábláig. A bajnokságban egy győzelem után két vereségünk van, ami nem annyira jó kezdés, de a sérültjeink szépen most kezdenek felépülni, így lassan összeáll a normális csapat. Egyébként hagyományosan mindig nehéz szokott lenni a PEAC-nak az idény kezdete. Ugye későn érkeznek ide az egyetemisták, ezért mindig van mérkőzéshalasztás a szezon előtt. Kicsit most is nyögvenyelős volt az eleje, de a kupában szépen eljutottunk a Salgótarján elleni meccsig. Gondolom, ugyanúgy vagyok én is, mint a vendégek edzője, nem nagyon van ismeretünk az ellenfélről. Azt mondtam a játékosoknak, ha már a PMFC stadionjában játszunk, ez egy kis futballünnep. Úgysem rajtunk lesz a nyomás. Azt szeretném, ha minden emberem élvezné a futballt és jól érezné magát. Aztán, hogy ebben milyen eredmény lesz benne, jönni fog majd magától. Ugye van osztálykülönbség, papíron abszolút esélyes az SBTC, de mi szeretnénk beletenni apait-anyait ebbe a mérkőzésbe. A kapusunknak, Házanauer Martinnak el van törve az ujja, meg kellett műteni. Már lábadozik, de még pár hétig nem áll rendelkezésünkre. Gál Szabolcsnak térdsérülése van. A többiek mostanra rendbe szedték magukat, így nagyjából tisztességes csapattal tudunk fölállni.

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Jól vagyunk. A játékosok kaptak két nap pihenőt. Szerdától edzettünk újra. Ugyanúgy készülünk, mint minden más mérkőzésre, persze a kupameccs azért más. Valószínű, az Euróapa Ligáig nem fogunk eljutni, de az a célunk, hogy el tudjunk hozni Salgótarjánba egy minél híresebb ellenfelet. Pénteken rúgtunk tizenegyeseket is, de remélem, odáig azért nem fog eljutni a szombati találkozó. Természetesen, tovább kell jutni, ha már elutazunk majdnem a “világ végére”, akkor már sikeresen térjünk haza.  Nem túl tökéletes, hogy öt és fél, hatórás út után kell játszanunk. Sajnos nem tudtunk két napra leutazni. Nem egyszerű, de meg kell oldani, és meg is fogjuk! Az ellenfélről semmit nem tudok, csak azt, hogy lesz a meccs. Most olyanok is szerepet kapnak majd, akik mostanában kevesebbet játszottak. Sajnos közülük voltak betegek, velük kapcsolatban el kell döntenünk, kezdőként vagy csereként léphetnek pályára. Valaki két hetet kihagyott, ezért nem biztos, hogy jó ötlet volna rögtön kezdőként játszatni. Bakos biztosan nem lesz. 

Diósjenő SE-Dorogi FC (NB II)

Diósjenő, Horváth Pál Sportcentrum. Vezeti: Nagy Norbert (Kövér Tamás, Szabó Ferenc)

Eőry Tibor, a Diósjenő SE vezetőedzője: Az érsekvadkerti vereségen sikerült továbblépni, és igazi csapatmunkával négy mérkőzést nyerni sorozatban, ami helyretette a megtépázott önbizalmunkat. A kupában a főtáblára jutás volt a cél, ezt a csapat magabiztosan teljesítette. A kupában minden mérkőzés ajándék számunkra, amelyek valamennyi percét szeretnénk élvezni. Számszerű eredményben nem gondolkodunk, szeretnénk örömet szerezni szurkolóinknak, és maximális koncentrációval a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Az ellenfelünk NB II-es szinten egy erős középcsapatnak számít eddigi eredményei alapján. Idegenben jól szerepel, még nem szenvedett vereséget. Védekezésük hatékony, labdaszerzés után jól és gyorsan kontráznak. Pokoli nehéz mérkőzésre számítok, fontos lesz, hogy a pálya közepén ne veszítsünk labdát, és ne tudjanak rendezetlen védelem ellen kontrázni. Erre a mérkőzésre mindenki felépült, az összeállítás szempontjából kellemes helyzetben vagyok. 

Németh Szabolcs, a Dorogi FC vezetőedzője: – Ugye nekünk ez lesz az első kupaforduló, eddig a bajnokságban tudtunk csak megmérettetni. Azt gondolom, a pontvadászatban aránylag jól kezdtünk, hiszen a tizenegyedik helyet foglaljuk el a tabellán. Eddig nyolc meccset játszottunk, egy pedig elmaradt, tizenkét pontot szereztünk, így ötven százalékos a teljesítményünk. Úgy vélem, dorogi szinten ez jó eredménynek számít, a mindenkori céljainkhoz képest. A kupában tavaly is sikerült eljutnunk egészen a negyeddöntőig, és most is szeretnénk minél tovább menetelni. A Diósjenő a megyei első osztályban játszik. Láttam, hogy jelenleg második a csapat a tabellán, az utolsó két-három mérkőzésüket megnyerték. Van ismerősöm a környéken, próbáltam informálódni róluk. Hallottam, hogy csodálatos létesítményben és nagyon jó pályán fogunk tudni játszani, úgyhogy arra nem fogjuk tudni fogni. Tovább szeretnénk jutni! Sok olyan játékos fog szerepet kapni, aki eddig a bajnokikon kevesebb lehetőségeket kaptak, inkább ők túlsúlyban. Azt gondolom, ki kell jönni a két csapat közötti különbségnek. Akár az edzésmunkában, hiszen mi hetente tudunk edzeni ötöt-hatot, míg az ellenfelünk amatőr csapat, és úgy tudom, háromszor edzenek. Az utolsó mérkőzésünkön két játékosunk szenvedett kisebb sérülést. Mészáros Áron, akinek többször volt problémája a térdével, most pedig újra bevizesedett. A másik Berkó Ádám, aki rúgást kapott a vádlijára. Velük kapcsolatban nem szeretnék komolyabb sérülést megkockáztatni, így nem fogom őket berakni.

Mátraterenye SE-Cso-Ki Sport (Pest Megyei I. osztály)

Mátraterenye, MTSE sportpálya. Vezeti: Harnos Csaba (Kasza Dénes, Juhász Ádám)

Bujtár Tamás, a Mátraterenye SE játékos-edzője: Nehéz heteken vagyunk túl, jó csapatokkal játszottunk, mint a bajnokságban, mint a kupasorozatban. Ugyanúgy, mint az eddigi mérkőzésekre, erre is nagyon készülünk és izgatottan varjuk. Nagyon szeretnénk továbbjutni, így egyértelműen az a cél. Pár fontos információt sikerült begyűjtenünk az ellenfélről, remélem, sikerül rendesen felkészülni, és meg tudjuk majd lepni őket a kilencven perc alatt. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a vendégek vezetik a Pest megyei bajnokságot. Biztos vagyok benne, hogy egy jó csapat látogat majd hozzánk szombaton. Kemény mérkőzés lesz, az biztos. Büszke vagyok a srácokra, hogy története során először az országos főtáblára jutott az egyesület. Már ez óriási eredmény. Titkon bízunk benne, hogy győztesként tudjuk majd elhagyni a pályát szombaton. Két eltiltásunk van sajnos Miklós Martinra és Bartha Krisztiánra nem számíthatok. Lengyel Dávid pedig sérülés miatt nem bevethető, neki keresztszalag-szakadása van, így sajnos ő hosszabb időre kidőlt. A csapat többi játékosa mind hadra fogható lesz. Hajrá, MTSE!

Jenei Sándor, a Cso-Ki Sport vezetőedzője: – Szerintem pillanatnyilag teljesen pozitív a szereplésünk a szezonban. A felkészülés óta és az eddigi tétmeccsek alapján veretlen a csapatunk. Edzői szemmel nagyon jól dolgozó csapatom van. Egyre jobban menetelünk. A másik dolog, hogy egyre stabilabb a játékunk. Maximálisan elégedett vagyok eddig a társasággal! Úgy gondolom, ameddig lehet, és van reális esélyünk, addig próbálunk mindent megtenni, hogy minél följebb tudjunk lépni a kupában. Elmondható, hogy klubunk fennállása óta ez a legmagasabb szint, amit elértünk, de úgy vélem, sokkal több van annál a csapatomban, minthogy itt megálljon. Szerintem a játékosaim és én is mindent megteszünk, hogy minél tovább menjünk. Nem sok mindent tudok az ellenfélről. Van egy-két ügyes játékosuk, illetve a pályájuk nem a legnagyobb, elég szűkös, de igazából nem ezzel fogunk foglalkozni, hanem a játékkal. Huszonkét fős a keretünk. Elvileg szinte az összes emberem hadra fogható. Van egy játékosom, aki megfázással bajlódik, ő szombaton jelez vissza, bevethető lesz-e.

Next Post

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival. Az őszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő […]
error: Content is protected !!