Site icon Nógrádifutball

Szerdán vív újabb bajnokit a Bánk-Dalnoki Akadémia

A Ferencváros második számú csapatát látja vendégül Berkenyén a Nógrád vármegyei gárda.

Nincs megállás a harmadosztályban. Szerdán újabb forduló következik. A harmincegyedik körben a jelenleg kilencedik Ferencváros második számú együttesét fogadja a Közép-csoportban szereplő Bánk-Dalnoki Akadémia. A tizenhat órás kezdéssel esedékes bajnokit élőben közvetítjük weboldalunkon. Szokásunkhoz hűen, mindkét társulat vezetőedzőjét megszólaltattuk a mérkőzést megelőzően. A sereghajtó házgazdákat irányító Czuk Henrik, illetve a Fradi tartalékcsapatának mestere, Korolovszky Gábor is megosztotta velünk gondolatait. Lássuk a beharangozó gondolatokat!

NB III Közép-csoport, 31. forduló, 2023. április 12. (szerda), 16.00:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Ferencvárosi TC II

Berkenye, Sporttelep. Vezeti: Dobai János (Vrbovszki Pál, Szabó Richárd)

Czuk Henrik, a Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője: – A Paks II és az MTK II elleni meccs után azt láttam és tapasztaltuk, hogy mindkét mérkőzésen rászolgáltunk volna a döntetlenre. Mondjuk, az egy pontokkal sajnos sokra nem mennénk. Ilyen szempontból, nekünk minden találkozón nyerni kellene. Természetesen most is ez lesz a célunk. Szerdán is a győzelem reményében megyünk ki a pályára. Azt beszéltük meg a fiúkkal, hogy a hátralévő összes fordulóban próbáljunk meg három pontot szerezni. Ami mindenképpen pozitívum volt az elmúlt időszakban, hogy már a Paks II ellen sem játszottunk rosszabbul, mint az ellenfelünk, az MTK II ellen pedig már kimondottan jól futballoztunk. Az ellenfél edzője is megdicsérte a csapatot és jók voltak a visszajelzések. Jobb volt a játék, mint egy körrel korábban. Próbáljuk ezt a teljesítményt átmenteni szerdára. Igyekszünk gyorsítani a tempót és még több helyzetet kialakítani. Nincsen sérültünk. Várjuk a mérkőzést! Még, ha „csak” a Fradi második csapatával is találkozunk, feldobja a fiúkat, hogy egy ilyen ellenféllel futhatunk össze. 

Korolovszky Gábor, a Ferencvárosi TC II vezetőedzője: – Tavasszal nagyon extra teljesítményt nyújtanak a srácok. Most egy hatmeccses győzelmi szériánál tartunk. Nagyon szeretnénk ezt folytatni. Még mindig lassan kúszunk fel a tabellán, de minél előrébb végeznénk. Komoly szerepet játszik az is, hogy a csapatépítés azért hosszú folyamat, most érik be jó pár dolog nálunk és együtt is. Az biztos, hogy dolgozunk! Az idény hátralévő részében a lehető legtöbb egységet szereznénk. Most kellene feltenni az i-re a pontot, ha már a pontokról beszélünk és minél magasabbra felkúszni a táblázaton. Nem állnak jól a tabellán a házigazdák, de annál sokkal jobb csapatnak tartom őket, mint amit a statisztika mutat. A bennmaradásért küzd az ellenfelünk, mi pedig minél feljebb zárnánk, illetve ezúttal nyernénk. Szerintem nagyon nehéz meccs lesz. Lesznek hiányzók, mert az U19-es korosztályunk külföldön van egy tornán, és azért oda visszament pár játékos. Van egy-két sérültünk is. Ettől függetlenül, a Ferencváros második csapata mindig százszázalékos kerettel rendelkezik, mert aki itt játszik, annak meg kell ütnie szintet. Úgyhogy, ha lesznek is távollevők, aki ott lesz szerdán, meg kell felelnie az elvárásoknak!  

Exit mobile version