Nógrádi siker született egy vácrátóti öregfiúk kispályás tornán

Gabi

Hibátlan mérleggel gyűjtötte be a tízcsapatos kupa végső elsőségét a Balassagyarmat Trattoria Dolce Vita Pizzéria együttese.

Múlt hét vasárnap amatőr játékengedéllyel rendelkező öregfiúk kispályás labdarúgó tornát rendeztek a Pest megyei Vácrátóton. A tíz résztvevőt, a megyénkből két indulót felvonultató esemény végül nógrádi sikerrel ért véget, az első helyen ugyanis a Balassagyarmat Trattoria Dolce Vita Pizzéria csapata zárt. A történtek kapcsán a gárda csapatkapitánya, Mohácsi László osztotta meg velünk a fontosabb tudnivalókat.

Mohácsi László: – Ezt az évről-évre egyre színvonalasabb tornát már nyolcadik alkalommal rendezték meg Gödön, és most Vácrátóton, amin már a Balassagyarmat Trattoria Dolce Vita Pizzéria öregfiúk csapatával három alkalommal is részt vettünk az elmúlt években, ahol eddig egy bronz, egy ezüst, és egy aranyérem volt a mérlegünk. Az elmúlt két évben nem tudtunk jelen lenni a tornán, de a mostani felkérés után úgy döntöttünk, hogy belevágunk és ismét eleget teszünk a meghívásnak.

Két ötcsapatos csoportban négy plusz egyben mérkőztünk meg egymással, ahol a helyosztókra a következőképpen került sor: a harmadik helyért a csoport másodikok játszottak, a döntőt pedig a csoportelsők vívták. Erős csoportba kerültünk, ahol nagyon koncentráltan kellett játszanunk a jó focit játszó Rétság és Zebegény csapatai, illetve a keményen küzdő Monor ellen. A torna végső győzelmére legnagyobb eséllyel pályázó Tura csapatával – ahol volt válogatott futsalosok és remek “fiatal” labdarúgók alkották a keretet – igazi döntőnek felérő mérkőzést játszottunk, ők magabiztosan szerezték meg a harmadik helyezést. A döntőben a Dunakeszi “fiataljai” ellen meccseltünk, ahol gyorsan előnyt szereztünk, de két vitatott büntető után az ellenfelünk egalizálni tudott, ezután sikerült megnyugodnunk, aztán egy gyönyörű igazi kispályás góllal megnyerni a döntőt.

Összefoglalva: Tartottuk a tornától, mert kicsit “öregecskék” vagyunk már ezekhez a 35+-os kupákhoz, mivel a mi keretünk átlagéletkora 45 év körüli, és az alap keretünk is kicsit változott, mivel sérülés, családi és munkahelyi elfoglaltság miatt többen sem tudtak velünk tartani, ezért próbáltunk újítani és kicsit fiatalítani. Kapuba Földi Laci személyében, aki azért két-három bravúrral megmutatta, hogy nagy segítségünkre tud lenni, Dudás Gabi garancia, jól ismer minket, sokat játszik velünk, de erre a tornára most jött velünk először, mint ahogy Balázs Attila is most volt velünk először, de tud futballozni és sikerült jól alkalmazkodnia hozzánk. Nagyon szervezetten játszottunk, jól védekeztünk a labdabiztonság is rendben volt, amikor pedig bajba kerültünk és nagy szükség volt valami váratlanra, akkor mindig tudott valaki megvillanni egy jó passzal, csellel vagy extrával a kapu előtt, mint Dudi vagy Sziszka!  Köszönettel tartozunk Tani Szabolcs barátunknak, a Trattoria Dolce Vita Pizzéria tulajdonosának, aki évek óta támogatja és szponzorálja a különböző tornákon való részvételét a csapatnak, és nagy segítségünkre van a szervezésben is, és bár most csak kis társaságban tudtuk megünnepelni ezt a labdarúgás szempontjából sikeres évkezdést, reméljük, a pandémia-helyzet mielőbb lehetővé teszi, hogy teljes létszámban is összejöhessünk egy koccintásra.

Eredmények:

Csoportmeccsek: Balassagyarmat Trattoria Dolce Vita Pizzéria-Zebegény 1-0 (Gól: Hodászi L.), Balassagyarmat Trattoria Dolce Vita Pizzéria-Monor 4-2 (Gól: Balázs A. (2), Szilágyi L., Dudás G.), Balassagyarmat Trattoria Dolce Vita Pizzéria-Rétság 2-0 (Gól: Földvári Á, Dudás G.), Balassagyarmat Trattoria Dolce Vita Pizzéria-Tura 3-1 (Gól: Dudás G. (2), Szilágyi L.). Döntő: Balassagyarmat Trattoria Dolce Vita Pizzéria-Dunakeszi 2-1 (Gól: Szilágyi L., Koleszár K.)

A győztes csapat. Álló sor: (balról-jobbra): Tani Szabolcs (csapatvezető/támogató), Földvári Ákos, Dombóvári Krisztián, Földi
László, Koleszár Krisztián, Hodászi László. Guggolnak (balról-jobbra): Dudás Gábor, Szilágyi László, Mohácsi László, Balázs Attila.

Next Post

Fotógalériák a BSE és az SBTC első 2021-es edzéséről

Jó pár kép a balassagyarmatiak és a salgótarjániak évindító foglalkozásáról. Korábban már beszámoltunk róla, hogy hétfőn egyaránt megkezdték a tavaszi idényre való felkészülést az NB III Keleti-csoportjában szereplő csapataink, azaz a BSE és az SBTC. Mindkét nógrádi együttes évindító foglalkozásán jelen voltunk. Hamarosan videós összefoglalókkal is jelentkezünk, addig is pedig […]
error: Content is protected !!