,,Szeretnék minél többet kihozni magamból”

Gabi

Az U19-es mezőny nyugati-csoportjának góllövőlistáját féltávnál vezető Kovács Simon nem csak a szécsényi ifjúsági csapatot, hanem a felnőtteket is meghatározó emberként segítette ősszel.

Egy ideje már tart a téli szünet megyénk nagypályás bajnokságaiban. Legkorábban a különféle bajnokságokban ért véget az őszi idény. Mostani anyagunkban az U19-es mezőny nyugati-csoportjával foglalkozunk, nevezetesen a pontvadászat góllövőlistáját féltávnál vezető Kovács Simonnal, aki kilenc eddigi idénybeli mérkőzésén huszonegy alkalommal talált be a fiatal játékos. Teljesítmények kapcsán pedig meg is szólaltattuk a Szécsény VSE csatárát.

– Hogyan értékeled az U19 őszi szereplését és saját teljesítményedet?

– Úgy gondolom, egy elég erős keretünk van most az ifiben – mondta Kovács Simon. Számítottam rá, hogy az őszi szezont a dobogón zárjuk, és remélem tavasszal is meg tudjuk ezt tartani. Én minden mérkőzésen igyekeztem úgy pályára lépni, hogy a csapat hasznára legyek. Összességében azt hiszem, ez sikerült is.

– Perpillanat mekkora esélyt lát rá, hogy akár az aranyérmet is megszerezzék?

– Szerintem minden esélyünk megvan rá. Csak nem szabad olyan hibákat elkövetnünk, mint néhány őszi mérkőzésen.

– Az ifjúsági együttes mellett hétről-hétre a felnőtteknél is helyt kellett állnia. Mennyire okozott ez nehézséget?

– Elsősorban a felnőtt mérkőzéseken számítottak rám, de nagyon szívesen játszottam az U19-es bajnokságban is. Úgy gondolom, hogy sikerült mindkét mezőnyben helytállnom, és ez nem is okozott nagy gondot. Nagyon élvezem, hogy ennyit lehetek a pályán.

Mekkora különbséget lát a két pontvadászat között?

– A felnőttben sokkal gyorsabb a játék, és nyilván sokban különbözik egy felnőtt rutinos játékos, illetve egy U19-es fiatal játéka. Azt gondolom, ez a legalapvetőbb különbség a két bajnokság kapcsán.

– Mi a véleménye a felnőtt első félévéről?

– Sok új ember érkezett a csapatba nyáron, többek között én is, ezért még kellett egy kis idő, míg megismertük egymás játékát. Voltak jobb és rosszabb mérkőzéseink is, de a játékunk alapján szerintem lehetnénk előrébb is a tabellán. Tavasszal mindenképp szeretnénk előrébb végezni, és meg vagyok róla győződve, hogy ez sikerülni is fog.

– Milyen úton-módon került Szécsénybe?

– Előtte a BSE U19-es csapatában játszottam. Onnan nyáron kiöregedtem. Aztán Kelecsényi Gábor megkeresett, hogy szeretnének leigazolni.

– Jelenleg milyen célokkal rendelkezik a labdarúgással kapcsolatban?

– Még sokáig szeretnék focizni. Hosszú távú tervem még nincs, de szeretnék minél többet kihozni magamból. Most viszont a legfontosabb az idei bajnokság.

– Mivel tölti a téli szünetet?

– Leginkább pihenéssel. Igyekszem sok időt tölteni a családommal és a barátaimmal.

Next Post

,,Szinte minden sikerült"

A megyei U16-es bajnokság első helyén telelő Mátraterenye felkészítője, Serfőző Péter mind korosztályos csapata edzőjeként, mind egyesülete elnökeként elégedetten tekinthet vissza az évre. A Mátraterenye SE korosztályos együttese zárta az élen a megyei U16-os bajnokság őszi küzdelmeit. A szezon eddig lepergő részében négy győzelmet és két döntetlent elkönyvelő fiatalok edzőjét, […]
error: Content is protected !!