,,Ha újra fiatal lehetnék, megint a focit választanám!”

Gabi

Az NB I-ig és strandfoci válogatottságig jutó Ivitz Zoltán napjainkban is lelkesen rúgja a bőrt, jelenleg a Mihálygergét segíti tudásával.

Vannak olyan rutinos futballisták, akik egészen egyszerűen nem tudják abbahagyni a labdarúgást, de ez nem is baj, hiszen így legalább minél tovább átadhatják tudásukat a fiataloknak. Ebbe a körbe tökéletesen beleillik Ivitz Zoltán is, aki napjainkban a megye kettőben szereplő Mihálygergét segíti. A Salgótarjánból indulva az NB I-ig jutó, majd a magyar strandfoci válogatott szerelését is magára öltő gólvágóval tartalmas pályafutása kapcsán beszélgettünk.

– Annak idején, hogyan került kapcsolatba a labdarúgással?

– Labdával születtem – vágott bele Ivitz Zoltán. A viccet félretéve, anno felvételt nyertem a Petőfi ötödikes fociosztályába, ahol Nagy Attila értő kezei alatt nevelkedtem, az SBTC színeiben többek között olyan játékosokkal, mint Palaticzky Szabi, Csatlós Csabi, Szabó Roli, csak hogy pár nevet említsek, természetesen a többiekről sem megfeledkezve! Ez a gárda korosztályában az ország legjobb csapatai között volt.

– Mit tudna elmesélni pályafutása korai szakaszairól?

– A serdülő- és ifikort kinőve kezdtem bontogatni szárnyaim. Többek között az SVT-ben Kmetty Józsi bácsival, a Síküveggyárban Czene Józsival, akivel sikerült bajnoki címet szerezni. Itt megemlíteném Szulyovszki Laci barátomat, akit gyerekkorom óta próbáltam megtanítani focizni. Ezt követően Pásztón Balga “Dodi” kezei alatt focizhattam, Nógrád megyében elismert futballistákkal játszhattam. Később jött egy újabb kihívás, a Salgó Öblös, ahol Simon Attila kemény munkája bajnoki címet eredményezett és visszatérést a nevelőegyesületembe, az SBTC-be. Kis Károly irányítása alatt nagyon szép sikereket értünk el. Itt olyan játékosokkal játszhattam egy csapatban mint Sági, Kecskés, Gyetvai.

– Aztán teljesült egy álom.

– Így van, 1999-ben a Vác NB I-es csapatához igazolhattam. Kis Karcsi volt az edző, akitől rendszeres játéklehetőséget kaptam. Itt olyan nevekkel szerepelhettem, mint Füle, Nagy Tibi, Vén, Rob. Nem beszélve arról, hogy játszhattam a magyar élvonalban, ahol az akkor bajnok Dunaferr ellen gólt szereztem. Sajnos csak fél évig tartott az NB I-es kiruccanás, mert anyagi gondijai miatt nehéz helyzetbe került a klub.

– Ekkor jött egy újabb kérő, a Szolnok.

– Ott is nagyon szép éveket töltöttem, majd a Balassagyarmat SE invitálására újra hazatértem. Mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában sikereket értünk el. A jó eredmények újabb kérőket generáltak, többek között a Tatabányát, mely csapattal megegyezés is született. A szerződés aláírása előtt viszont próbajátékra invitált Mészöly Géza, az Újpest trénere. Két hetet töltöttem a lila-fehéreknél, rajtam kívül álló okok miatt sajnos azonban nem lett szerződésem. Így egyenes út vezetett Tatabányára, ahol Sisa Tibor szakmai hozzáértésével szárnyalt a csapat. Onnét Paksra kerültem, ahol Lengyel Ferivel bajnokságot nyertünk.

– Ezután következett pár gyöngyösi év, majd megismerkedett a strandfocival.

– Igen, Papp Norbi barátom hathatós segítségével. Be is kerültem a válogatottba, ahol nagyon szép sikereket értünk el. Később Bodon Peti barátom csapatában is sikerült megmutatnunk magunkat. 2012-ben a gyöngyösi futsal csapattal megnyertük Debrecenben a Real Team Kupát, az akkori strandfoci válogatott alkotta a keretet.

– Kimondható, hogy karrierje egyik legfontosabb mozzanata volt ez az időszak?

– A strandfoci révén lehettem magyar válogatott! Olyan edzőkkel dolgozhattam, mint Détári, Kovács Kálmán, Bódi Atilla, és olyan játékosokkal, mint Fekete Viktor, Bessenyei, Ughy, Weisz. Több tornán lettem gólkirály, illetve a legjobb játékos. Játszhattam a portugál Madjer és a Cantona nevével jegyzett franciák ellen. Itt szeretném megköszönni Papp Norbi, Izsvák Zsolti, és Bodon Peti barátomnak, hogy letehettem a névjegyem a magyar strandfociban!

– A mögöttünk hagyott években sem lankadt, aztán nemrégiben Mihálygergére igazolt.

– Itt külön megemlíteném legutóbbi egyesületemet, a Balatonszepezdet, ahol csodálatos időszakot töltöttem. Rengeteget köszönhetek Inhoff Tamás barátomnak! Már ment az őszi szezon, amikor Kisbali Gábor, “Szüri” egy beszélgetésünk során felvetette a mihálygergei lehetőséget, én pedig igent mondtam.

– Utólag visszatekintve, valamit másként tenne?

– Ha újra fiatal lehetnék, megint a focit választanám! Azt bánom, hogy nem lehettem magyar válogatott nagypályán. Persze valamennyire kompenzált a strandfocis karrierem.

– Tervei között szerepel, hogy később más szerepben is jelen legyen a fociban?

– Edzősködtem már, és lehet, hogy a későbbiekben lesz még olyan csapat, ahol hasonló szerepben fogok dolgozni.

– Meddig tervez a pályán?

– Sajnos elrepültek az évek, de szerintem még van kb. két-három szezonom!

Next Post

,,Megtaláltuk a megfelelő egyensúlyt"

Az újoncként a nyugati megye hármas mezőnyben tizenegy lejátszott meccsel az ötödik helyen telelő Bernece edzője, Ordasi István dobogón zárna csapatával. Visszatérő újoncként veselkedett neki a nyugati megye hármas mezőny 2020/2021-es idényének a Szokolyi Alajos SE, avagy a Bernecebaráti-Kemence. Eddig jól sikerültnek nevezhető szereplést vonulhatott fel a székhelyileg Pest megyei […]
error: Content is protected !!