,,Kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a srácok”

Gabi

A megyei U14-es mezőny első helyén álló Bátonyterenyét irányító Ornyik Róbert a fiatalokkal mindenképpen aranyérmet szerezne, emellett pedig másik csapatára, a megye hármas Somosra is koncentrálna.

Ornyik Róbert nem nagyon szokott unatkozni, hiszen amennyiben csak a labdarúgásban betöltött szerepköreit nézzük, azon túl, hogy a Bátonyterenyei TC utánpótlásában dolgozik, a keleti megye háromban versenyző Somos-Építők II játékos-edzője. Egyik korosztályos együttesével, a BTC U14-es alakulatával kiváltképp jól sikerült őszi idényt zárt a tréner, az első helyen várja a folytatást az eddig hét győzelmet feljegyző ifjú legénység. Nem csak a fiatalok teljesítménye, hanem a legalacsonyabb osztályban vitézkedő társulata ez idáig bemutatott produkciója kapcsán is kérdeztük a szakembert.

– Hogy tudná összefoglalni a fiatalok első félévét?

– Az őszi szezonra remekül összeállt a csapat, régi és új játékosok vegyesen, akik jól megértik egymást, mind a pályán és azon kívül egyaránt – mondta Ornyik Róbert. Az edzéseken jól dolgoztak a fiúk, s ez a mérkőzéseken meg is mutatkozott. Ahogy jöttek a győzelmek, úgy lett egyre nagyobb az önbizalmuk. A csapategység nagyon fontos nálunk, mindenki tudja, mi a feladata, és ezáltal sikeresek tudunk lenni.

– Külön figyelemreméltó a fiúk eddigi hibátlan mérlege. Minek tulajdonítja ezt a mutatót?

– Az, hogy veretlenek vagyunk, megmutatja a csapat erősségét. A fiúk igazán tudnak egymásért küzdeni. Keretünk nagy részét már régóta nálam játszó játékosok alkotják, akik az újakkal kiegészülve remek közösséget, csapatot alkotnak.

– Mely játékosainak a teljesítményét tudná kiemelni?

– Egyénileg senkit nem szeretnék kiemelni, minden játékosom a maximumot hozta ki magából, kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a srácok, ami az eredményeken meg is látszódik. Dicséret illeti minden játékost, aki pályára lépett.

– Mi a véleménye a bajnokságról?

– A mezőnyből szerintem három-négy csapat emelkedik ki, de a többiek is ígéretes csapatokat alkotnak, akik néha meglepést is tudnak okozni. Szerintem viszont az utánpótlásra már nem sok egyesület fektet nagy hangsúlyt, ami sajnálatos dolog.

– Mit vár a második félévben?

– A tavaszt úgy szeretnék folytatni, ahogy most abbahagytuk. Remélem, minden visszaáll az eredeti állapotra, és akkor a felkészülésünket nem zavarja meg semmi, gondolok itt a mostani helyzetre. Szeretnénk a bajnokság végén a dobogó legfelső fokán végezni, s ehhez minden feltétel adott az egyesületnél. Itt meg is köszönném dr. Mátyás Mátyás elnök úr egész éves támogatását, munkáját.

– Térjünk rá másik csapatára. Kisebb kihagyás után tért vissza játékos-edzőként a Somos színeiben. Milyen érzés volt ismét ebben a szerepkörben ténykedni?

– Ahogy a megalakult a somosi csapat, a vezetők rám gondoltak a társaság élére, amit az elején kicsit félve, de azért elfogadtam. Régóta nem vezettem felnőtt csapatot, de nem jelentett ez hátrányt, mert a játékoskeretet megismerve – sokan játszottak velem, nálam – úgy gondoltam, ismét kipróbálom magam mind a pálya szélén, mind a játéktéren egyaránt. Sajnos két hét alatt kellett egy új csapatot összerakni, ami nem volt könnyű feladat. Nagyban segítette dolgunkat, hogy az Építők megye egyes csapatából öt játékos is tudott nálunk játszani, de ez nem minden mérkőzésre volt igaz.

– Miképpen látja abszolút újonc együttese ez idáig bemutatott eredményeit?

– A csapat őszi szezonja nem úgy kezdődött, ahogy elterveztük, sok hibával játszottunk. Nem mindenki találta a helyét, ezeket próbáltam megkeresni, amihez idő kellett. Aztán, ahogy teltek a mérkőzések, úgy javult a játékunk, már voltak biztató jelek a sikerre, amik a szezon második felére meg is jöttek. A jó közösség kialakítása volt a célunk, akik tudnak egymásért küzdeni, csapatként működni.

– Mire számít a folytatásban?

– Remélem, a tavaszi szezonra kialakul a végső keretünk, a sérültek meggyógyulnak, esetleg még igazolni is tudunk. Amennyiben összeállunk, akkor a folytatás is jól alakul majd és Somoskőújfalun ismét egy jó focicsapatot fognak látni. Ezúton kívánok minden sportszerető embernek kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!

Next Post

,,Nem a helyezésben mérem az eredményt"

A megye egyes bajnokság tizenharmadik pozícióját elfoglaló Szécsény edzője, Kelecsényi Gábor szerint csapatánál kiemelt fontossággal bír, hogy minél több fiatalnak adjanak lehetőséget. Ugyan jelenleg a téli szünet kellős közepén állomásozik a megye egyes mezőny, a következő időszakban egymás után igyekszünk majd megszólaltatni a csapatok trénereit a mögöttünk hagyott őszi idény […]
error: Content is protected !!