Gyászol megyénk labdarúgása

Gabi

Elhunyt Szőke István, az SBTC ikonja.

Szomorú hír jutott el szerkesztőségünkhöz csütörtökön. Hetvenhat esztendős korában távozott az élők sorából az SBTC egykori remek kapusa, Szőke István. A hajdani kiváló hálóőr 1945. március 7-én született Salgótarjánban. A sokat látott sportember Pásztón kezdte a labdarúgást, majd 1962-ben csatlakozott a Stécéhez, 1965-ben mutatkozhatott be a felnőttek között.

Tagja volt az 1967-ben Magyar Népköztársasági Kupában ezüstérmes, majd az 1972/1972-es szezonban nem kis bravúrt elérve NB I-es bronzéremig jutó fekete-fehér gárdának. Kétszer  a vidék legjobbja volt megyeszékhelyünk együttesével, illetve szerepelhetett az UEFA-kupában is. Kilencvenhat alkalommal védhetett a honi élvonalban. 1975-ig erősítette szeretett egyesületét.

Pályafutása zárásaként még lehúzott egy idényt a harmadosztályú Balassagyarmat színeiben. Később edzőként, illetve vezetői tisztségben találkozhattunk a futballban tekintélyes évtizedeket maga mögött tudó Stécé-legenda nevével. Nyugodjék békében!

Next Post

Megye egyes edző-tippelde

Rovatunkban a csapatok szakvezetői mondják el várakozásaikat az aktuális mérkőzések kapcsán. A most futó tavaszi szezonban is működni fog rovatunk, ahol a megye egyes mezőny csapatainak edzői mondják el várakozásaikat a pontvadászat aktuális találkozói kapcsán. Egy-egy szakvezető fordulóról-fordulóra tippel majd a soros mérkőzésekre. A tizennyolcadik kör programja előtt a Rimóc […]
error: Content is protected !!