Site icon Nógrádifutball

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezon hátralévő részében folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Vizslási SE-Bánk-DUSE, az Építők KC-Balassagyarmati SC, a Kazár KSE-Feláldozhatók SE, illetve a Szügy SE II-Dejtár SE csörtékre esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 8. forduló, 2024. október 12. (szombat), 15.00:

Vizslási SE-Bánk-DUSE

Bujtár Tamás, a Vizslási SE vezetőedzője: – Jó hír, hogy a Nógrádifutball újra foglalkozik ezzel a rovattal, és a gyors tudósítások is visszakerültek a mindennapokba. Az eddigi szerepléseink jónak mondhatóak, a lejátszott hét mérkőzésből sikerült öt találkozón nyerni. Van egy döntetlenünk, egy nagyon jó csapat ellen, akik évek óta a bajnokság egyik top csapatának számít. Sajnos a hétvégi vereséggel megszakadt egy jó sorozatunk, átbeszéltük a dolgokat a játékosokkal, mik voltak azok a hibák, amikre a hátralévő összecsapásokon nagyobb figyelmet kell majd fordítani. Összességében elégedett vagyok az eddigi szerepléseinkkel, sok mérkőzés van még hátra, és nem rágódhatunk azon, hogy mi történt múlt héten, itt egy újabb fontos rangadó. Szeretnénk javítani hétvégén, és a szurkolóinknak is visszaadni azt, amit kapunk tőlük. Nagyon sokat számít, hogy egyre többen velünk vannak. Egyet mindenkinek megígérhetek, szombaton minden játékosom meg fog szakadni a pályán, hogy győztes csapatként hagyjuk el a játékteret. Kemény összecsapásra számítok, ahol végig nagyon fegyelmezetten kell majd játszanunk, egy fiatal, remek csapat ellen. Szerencsésnek mondhatom magam, mert nagyszerű játékosaim vannak, és tudom mire képesek, ahogy eddig is, most is nagyon bízom bennük. Sólyom Ádám hosszú idő óta sérüléssel bajlódik, így rá még sajnos nem tudok számítani.

Torják István, a Bánk-DUSE megbízott edzője: – A csapat eddigi szereplésében azért vannak kivetnivalók. Úgy gondolom, hogy a vezetés nem ezt a fajta szereplést várta. Szerettük volna, ha ez jobban kicsúcsosodik, kidomborodik a tudásbéli különbség, egy-két, számunkra gyengébbnek tartott gárda ellen. Ez azonban sajnos nem lett meg. Nagyon kevés gólt rúgtunk, ellenben azért a kapott találatok száma azért megdöbbentő volt. Szerintem ez a BSE elleni győzelem adhat egy olyan lelki erőt, olyan lökést nekünk, amivel esetleg előrébb tudunk haladni. Nekünk a céljaink egyértelműek voltak a bajnokság előtt. Ezt a kétarcú szereplés miatt kicsit lejjebb vettük. Úgy véljük, ha a csapat benne lesz az első háromban, az nekünk jó. Aztán formálódunk és meglátjuk. Nyilván nem adunk fel semmit, a célok továbbra is változatlanok lehetnek, de ahhoz eredménysebben és egyértelműbben kell futballoznunk. A Vizslás egy masszív csapatnak tűnik. A szereplésük is ezt mutatja. Szerintem Szendehelyen nagyon sokan meg fognak égni és nem lesz ott senkinek egyszerű menet. Nagyon jól összerakott gárdáról van szó esetükben, így azt az eredményt sem értékeltem meglepetésnek. Ebben a vármegyei első osztályban négy-öt csapat van, amely szerintem azonos játékerőt képvisel. Ott fog eldőlni az első három hely sorsa. Bízom benne, sikerül győznünk szombaton. Csak ez a cél lebeg előttünk. Így fogunk felmenni a pályára. Aki nem a sikerre játszik, az nem sportember! Teljes kerettel készülünk. Az némiképp nehezíti a dolgunkat, hogy a fiataljainkat ismét meg kell osztanunk, mert ugyanazon a napon játszik a másodosztályú együttesünk. Szász Jenővel azonban áthidaltuk ezt a problémát. 

Vármegyei II. osztály, 8. forduló, 2024. október 13. (vasárnap), 15.00:

Építők KC-Balassagyarmati SC

Tarlósi Milán, az Építők KC vezetőedzője: – Sok helyen mondtam már, hogy egy teljesen új csapatot kellett csinálni. Idő volt, még összeszokunk, de úgy gondolom, jó az irány, és idővel csak még jobb lesz. Összességében nagyon elégedett vagyok az eddigi szerepléssel. Kis odafigyeléssel még jobb helyen állhatnánk. Az elsődleges cél nem is az eredmény volt számomra, hanem, hogy legyen egy jó baráti társaság, szeressünk edzésre és meccsre járni. Aztán, ha teszünk bele melót, konkrét célokat is meg lehet fogalmazni. Ha muszáj lenne mondani valamit, akkor az első ötben szeretnénk végezni. Itt még nem igazán vagyok képben a csapatokkal, mindig csak annyi tudásom van, hogy látom az eredményüket, és amit a srácok mondanak az adott ellenfélről. Elég sima és nagyarányú győzelem után vannak a vendégek. Teljesen azonosan állunk a tabellán, biztos vagyok benne, hogy jó meccs lesz. Bízom benne, hogy múlt héten megtörtük a jeget, sikerült győzni idegenben, és végre meg tudtuk mutatni azt az arcunkat, amit hazai pályán hozunk. Hiányzókról nehéz beszélni, sokszor az adott napon derül ki a végleges keret. Vannak kisebb sérültek. Remélem, hogy ők jók lesznek vasárnapra. Tőzsér Gabit a múlt héten megműtötték, neki innen is mielőbbi felépülést kívánok!

Pifka Gergő, a Balassagyarmati SC játékos-edzője: – Alapvetően elégedett vagyok a szezon kezdetével. Két mérkőzésünkkel kapcsolatban maradt bennem némi hiányérzet, a Mihálygerge és a Tar elleni hazai meccsekre gondolok. Az előbbit én taktikáztam el, míg az utóbbin a helyzetkihasználásunkat illetően példátlan balszerencse sújtotta csapatunkat. Úgy gondolom, nagyon értékes pontokat hullajtottunk ezeken az összecsapásokon. A Varsány és Nógrádmegyer elleni idegenbeli, valamint a legutóbbi, Máraverebély elleni hazai mérkőzésünkön produkált teljesítményünkkel viszont maximálisan elégedett vagyok. A szezonnal kapcsolatos célunk röviden, hogy a közvetlen élmezőnyhöz tartozzunk. Minden mérkőzésünkön a három pont megszerzésére törekszünk, és ezáltal szeretnénk minél előkelőbb pozícióban végezni a tabellán, de elsősorban közösséget építünk, és úgy vélem, ebben jelenleg nagyon jó úton járunk. A vármegyei egyből érkező Építők csapatát alapvetően nem ismerem, de annyit tudok róluk, hogy játékoskeretük a nyár folyamán alaposan átalakult. Ennek ellenére a játékosállományukban a vármegyei második vonalban jól csengő neveket lehet felfedezni. A példa kedvéért csak, hogy egyet említsek, Nyerges Mátét emelném ki, akit az elmúlt években az osztály egyik legjobb irányítójaként tartottak számon. A vasárnapi összecsapáson egy nagyon masszív ellenfélre számítok. Az eddigi eredményeik alapján, főleg hazai környezetben mindenkire komoly veszélyt jelentenek. Férfias küzdelmet várok, amire mi sem feltartott kézzel fogunk kimenni. Néhány nagyon fontos, köztük csapatkapitányunk és egyben talán legfontosabb játékosunk játéka még kérdéses a hétvégét illetően, de szerencsére bő és minőségi kerettel rendelkezünk, így vannak alternatíváink. A hiányzók ellenére szinte garantálható, hogy a maximálisan a jegyzőkönyvbe beírható tizennyolc játékossal érkezünk a mérkőzésre.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 8. forduló, 2024. október 13. (vasárnap), 13.30:

Kazár KSE-Feláldozhatók SE (Karancsság)

Kovács Gyula, a Kazár KSE játékos-edzője: – Egy mérkőzés kivételével minden alkalommal nagyszerű játékot mutatott a csapat, még a sok sérült ellenére is minden ellenféllel föl tudtuk venni a versenyt. Ezt várom a továbbiakban, és ha helyzeteket értékesítjük is, akkor sikerülhet a dobogón telelni. A hétvégi ellenfelünk nagyon jó eredményeket ért el eddig, megpróbáljuk felvenni velük a versenyt, és remélem, hogy sikerül itthon tartani a három pontot. Nagyon sok múlik most azon, hogy a sérültek közül hányan tudják majd vállalni. Hiányzók: Medve, Kruppa, Dobos, Pál, Lesziák, illetve Simon.

Oláh Norbert, a Feláldozhatók SE (Karancsság) vezetőedzője: Szenzációsan indítottuk a bajnokságot, hiszen hat mérkőzésből ötöt győzelemmel tudtunk zárni. Az első meccsünk után nyilatkoztam azt, hogy a Vanyarc, még fog meglepetéseket okozni, hiszen az ellenünk itthon játszott első találkozón már látszott, hogy össze fognak szokni a játékosaik, és akkor még sokat fogjuk emlegetni, hogy a Vanyarc ellen sikerült nyernünk. Rendkívüli akarat, elszántság, küzdeni akarás jellemzi most a csapatomat, amit nyilván köszönhetünk az eddigi elért eredményeinknek is , ezért a Kazár csapatához sem feltartott kézzel fogunk érkezni. Több érdekes csapat is övezi most a bajnokságot, így már sokkal élvezhetőbb, mint az ezt megelőző szezon. Igen, ezek közé a csapatok közé tartozik a Kazár csapata is. Csapatomnak, mindig is „mumus” ellenfele volt a Kazár, amit az egymás ellen játszott mérkőzéseink is, jól tükröznek. Éppen ezért, egy teljesen más játékot fogunk játszani, az eddig megszokottnál. Nem szabad elmenni az mellett, hogy a tabella élén jelenleg a Feláldozhatók csapata tartózkodik, ezért minimum cél a döntetlen, de egyértelműen a három pontért fogunk küzdeni. Igen, ennek az idénynek, már kitűzött céllal indultunk neki, amit már az első bajnoki mérkőzés előtt leszögeztünk. Célunk, a top ötben benne lenni. Sajnos három játékosunk is fog hiányozni a kezdőcsapatból, de ezzel én nem igazán szoktam foglalkozni, ugyanis ezt tudni kell csapaton belül kezelni. Sportszerű, ámde jó iramú, küzdelmes mérkőzésre számítok. Sok sikert kívánok mindkét félnek!

Vármegyei III. osztály, Nyugati-csoport, 8. forduló, 2024. október 13. (vasárnap), 13.00:

Szügy SE II-Dejtár SE

Koplányi Örs, a Szügy SE II vezetőedzője: – Eddig nagyon hullámzó a teljesítményünk még mindig nem állt össze a csapat gerince! A cél az ötödik-nyolcadik hely valamelyike. Az ellenfél rutinos, magasabb osztályt is megjáró játékosok alkotják, így jó csapatot fogadunk vasárnap. Természetesen győzelmet várok! Hiányzók? Ez jó kérdés. Vasárnap délben válaszolok rá!

Balga Ferenc, a Dejtár SE vezetőedzője: – Úgy gondolom, egy izgalmas bajnokság lesz az idei, jó csapatok alkotják, szoros csatákkal. Számunkra becsúszott már két vereség, ennek ellenére nem tudok rosszat mondani a fiúkra. A vesztes meccseken is dominálni tudtunk. Jobb helyzetkihasználás kell és jönni fognak a győzelmek. A Szüggyel eddig szerintem hasonló cipőben járunk, nekik is volt nem várt vereség, és ők is elég változatos kerettel tudtak nekivágni a mérkőzéseknek. Mindenki tudja, hogy irigylésre méltó körülmények vannak náluk. A játékosállományuk is képes lehet szép eredményekre, tele vannak rutinos nevekkel, és ügyes fiatal játékosokkal is. Mindkét csapat a szép focira törekszik. Rangadó lesz, nehéz lenne megtippelni a végkimenetelt. Bármi lesz az eredmény, nem tekinthető meglepetésnek. Egyenlőre pontosan nem tudom, milyen kerettel tudunk utazni, de sok a sérültem és egy-két kulcsjátékos is biztosan hiányozni fog.

Exit mobile version