Vasárnap Putnokra látogat az SBTC

Az idényben odahaza még csak pontot sem szerző ellenfélnél folytatja a bajnokságot Vágó Attila csapata.

A Dabas elleni kupabúcsú után vasárnap már a harmadik vonal Keleti-csoportjának nyolcadik köre vár az SBTC-re, 15.30-tól a jelenleg tíz szerzett ponttal a tabella kilencedik helyén álló Putnok otthonában vendégszerepelnek a ‘tarjániak. A találkozó előtt megszólaltattuk a csapatok vezetőedzőit. Nézzük meg a szakemberek előzetes gondolatait!

NB III Keleti-csoport, 8. forduló, 2018. szeptember 30. (vasárnap), 15.30:

Putnok FC-Salgótarjáni BTC

Helyszín: Putnok, Várady Béla Sportközpont. Vezeti: Takács Ákos (Benkő Róbert, Szabó Ferenc))

Koszta Péter, a Putnok FC vezetőedzője: – Idén nincs konkrét célunk, az első hatban szeretnénk végezni, ami azt gondolom, teljesíthető. Játékosállományban nem vagyunk rosszak, sajnos azonban még az egység hiányzik. Az eddigi hazai mérlegünk katasztrofális, az idegenbeli viszont jó. Otthon még nem nyertünk meccset, sőt csak kikaptunk. Pedig eddig valamennyi otthoni mérkőzésünket végigtámadtuk, a helyzeteknél viszont sajnos nem koncentráltunk eléggé és mindig kaptunk egy könnyű gólt, például a Tállya és az ESMTK ellen, a Szolnok ellen úgy szenvedtünk vereséget, hogy a 80. percben megszereztük a vezetést. Ha tudunk javítani a helyzetkihasználásunkon, meg tudjuk verni a Salgótarjánt, de nem lesz könnyű találkozó. Láttam pár meccsét az ellenfélnek, vendégként kontrákra rendezkednek be, amik veszélyesek, például Szolnokon is több esélyük volt a győzelemre, mint a hazaiaknak. Szerintem mi fogunk irányítani, nagyon figyelnünk kell az ellentámadásaikra, gyorsak előrefelé, van köztük pár olyan játékos, aki már magasabb osztályban is megfordult, tehát tudnak váratlan lépéseket húzni. Döntő lesz, hogy használjuk ki a ziccereket, eddig minden alkalommal volt legalább tíz kapura lövésünk. Remélem, a vendégek kapusa ezúttal nem fog ki olyan napot, eddigi otthoni ellenfeleink hálóőrei kivédték a szemünket.

Vágó Attila, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Bakos Bence és Sárközi Tamás még mindig sérült, Tóth Olivér pedig csatlakozott hozzájuk a dabasi kupameccsen, tehát három olyan játékos nem tud a rendelkezésemre állni, akit a kezdőbe terveznék. De minden rosszban van valami jó, biztos kezdeni fog két olyan fiatal játékos, aki még ezt sosem mondhatta el magáról, Kiss Balázsra és Boros Attilára gondolok. A kényszer rávisz arra, hogy lehetőséget kapjanak, de megérdemlik! Nagyon fontos, hogy most már pontokat kellene szereznünk. Érdekes a futball, mert tíz pontja van a Putnoknak, három győzelemmel és egy döntetlennel áll, amit kivétel nélkül idegenben ért el! Háromszor játszottak hazai pályán, de még pontot sem szereztek. Most már valószínűleg nagyon szeretnének nyerni saját közönségük előtt. Ennek ellenére felteszem a kérdést, miért ne jöhetne össze, hogy megint nem tudnak nyerni?! Nekünk minden pont sokat jelent! Kellene most már egy igazi bravúr, hiszen helytálltunk a Jászberény ellen, a Szolnoknál, az ESMTK-nál, utóbbi két helyen pedig győzelmi esélyeink is voltak. Sikeres túrát azonban még nem zártunk, így azt mondom, hátha ezúttal összejön. Sokat dolgoznak a játékosok, becsülettel csinálják a dolgukat. Bizakodó vagyok, hogy szép eredményt tudunk elérni, attól függetlenül, hogy vannak problémáink!

error: Content is protected !!