Vasárnap Füzesgyarmaton harcol tovább a bennmaradásért az SBTC

Az NB III-as ‘tarjániaknak ismét idegenben kellene kisebbfajta csodát véghez vinniük.

A Gyöngyössel szemben elért hazai gól nélküli remi után vasárnap az NB III Keleti-régiójának huszonnyolcadik fordulójában folytathatja a kiesés ellen folytatott küzdelmét az SBTC, 17.30-tól a tabella negyedik helyén álló Füzesgyarmat otthonában lépnek pályára a fekete-fehérek. A nógrádi gárda soros meccsét megelőzően a házigazdák szakmai igazgatója, Boros Tibor mellett a ‘tarjániak vezetőedzőjét, Rubint Richárdot is megszólaltattuk, lássuk a felvezető gondolatokat!

NB III Keleti-csoport, 28. forduló, 2019. május 19. (vasárnap), 17.30:

Füzesgyarmati SK-Salgótarjáni BTC

Helyszín: Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep Vezeti: Antal Péter (Kulcsár Dániel, Szabó Dániel)

Boros Tibor, a Füzesgyarmati SK szakmai igazgatója: – A tavaszi szereplésünk összességében közelít a szezon előtt meghatározott célokhoz, bár mindig az utolsó élmény a legfrissebb, az pedig nagyon keserű volt, az utolsó helyen álló Sajóbábony otthonában négy-kettes vereséget szenvedtünk. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a találkozó, igazából, a kezdőcsapat összeállításakor hét alapemberre sem számíthattam. Most annyira előrelépés lesz a múltkori meccshez képest, hogy közülük négyen rendelkezésre állnak, együtt tudtak edzeni a társasággal. Bízom benne, ez egy kicsit stabilizálja a játékunkat. Bár nem túl magasan van a mérce, ahhoz képest, hogy milyen szégyenteljes produktumot nyújtott a csapat legutóbb az első félidőben, igaz, a szünetben két félsérült emberünk beállításával valamit normalizálódott a helyzet, de akkor is nagyon messze voltunk a valós képünktől, az elvártaktól pedig még inkább.

Hasonló kellemetlen élményünk van a Salgótarjánnal kapcsolatban, ősszel a szintén akkor utolsó ellenfél otthonában egy-nullra kikaptunk. Mindenképpen van okunk visszavágni, de a mostani rivális személyétől függetlenül, bárki ellen is lépnénk pályára, egy győzelemmel akár matematikailag is teljesíthetjük a minimum célkitűzést, ami előirányozva van a gárda elé. Mivel a mögöttünk lévő közvetlen középmezőny tagjainak nem papírforma mérkőzései lesznek, ha ezek a meccsek számunkra szerencsésen alakulnak, akkor már most biztossá tehetjük a negyedik helyünket, de legrosszabb esetben is, négy pont előnnyel tudunk nekivágni az utolsó két fordulónak. Nem is tudok elképzelni más eredményt, mint a három pont beszerzése, és ennek a terhe és súlya alatt játszik a csapat, bár ez nem publikus, de nem maradt következmény nélkül a sajóbábonyi első félidő, a kiszabott súlyos bírság pedig abban az esetben felfüggesztésre kerül, ha ezen a találkozón és a következőkön megfelelő mennyiségű pontot gyűjt a csapat.

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Azt kell mondanom, a múltkori iksz befolyásolta a hetünket, mert nekünk nagyon kellett volna ez a győzelem, és érezhető volt a csapaton, hogy nem sikerült. De túl kell lépni, itt a következő mérkőzés, bár tényleg hatalmas bravúr lenne legalább egy pontot szerezni Füzesgyarmaton, mert kimondottan egy jó NB III-as együtteshez megyünk. Viszont, ahogy többször említettem, amíg van esély, addig fogunk küzdeni! Van egy-két gondunk és akadnak sérültjeink is, de remélem, vasárnapra legalább egy-két maródi emberünk rendbe jön és tudják vállalni a játékot.

error: Content is protected !!