Vasárnap Debrecenben harcol a tizenharmadik pozícióért az SBTC

Gabi

Az NB III-as nógrádi csapatnak mindenképpen jobb eredményt kell elérnie az utolsó körben, mint a Tállyának, ebben az esetben pedig kedvező helyzetből várhatná a harmadik vonal mezőnyének esetleges feltöltését.

Az Eger ellen elért remek siker után vasárnap a harmadik vonal Keleti-régiójának harmincadik fordulójával fejezi be a szezont a versenykiírás szerint már kieső, legjobb esetben a komplett NB III-as küzdelemsorozat legjobb tizenharmadik, még éppen búcsút jelentő helyén záró SBTC, 17.30-tól a táblázat kilencedik pozícióját elfoglaló, öt meccs óta veretlen Debreceni EAC-nál vendégszerepelnek a fekete-fehérek.

Hiába néz azonban jelenleg úgy ki, hogy búcsúznak a ‘tarjániak, finoman szólva sem mindegy, a mezőny hányadik lépcsőfokán teszik ezt meg. Az előző esztendők tapasztatalai, egyben a már most kimondva-kimondatlanul nehéz szituációban lévő kluboktól szállingózó hírek alapján, egy esetleges feltöltésnél sokat nyomna a latba, ha a felvezetőnk elején említett célt el tudná érni a nógrádi gárda.

Éppen ezért, kellő tét lebeghet Rubint Richárd alakulatának szemei előtt, az utolsó körben több pontot kell szerezniük, mint a DVTK második csapatához látogató Tállyának, amennyiben pedig ez sikerül, lehet reménykedni. Szokásunkhoz híven, a közelgő mérkőzés előtt is megszólaltattuk a két érintett oldal vezetőedzőjét, lássuk a hazaiakat irányító Sáfár László és a vendégeket dirigáló tréner felvezető gondolatait!

NB III Keleti-csoport, 30. forduló, 2019. június 2. (vasárnap), 17.30:

Debreceni EAC-Salgótarjáni BTC

Helyszín: Debrecen, DEAC-pálya-Egyetemi Sporttelep. Vezeti: Bálint Attila (Zahorecz Roland, Belicza Bence Péter)

Sáfár László, a Debreceni EAC vezetőedzője: – Elég hektikus volt a tavaszunk, akadtak nagy zakóink, de értünk el remek győzelmeket is. Keressük az okokat, de még nem találtuk. Éppen ezért, nem vagyok elégedett a szereplésünkkel, nagyon rossz megélni ilyen pofonokat, nehezen tudom feldolgozni. Úgy néz ki a dolog, már a Sajóbábony ellen is több lehetőséget kaptak azok a játékosok, akik az utóbbi időben kevesebbet lehettek a pályán, és ez ezúttal is így lesz, nekik pedig illik motiváltnak lenni. A vendégek nincsenek jó szituációban, amit nagyon sajnálok. Én is estem már ki az NB III-ból a DEAC-cal, szóval át tudom érezni a helyzetüket, nem könnyű nekik. De őszinte leszek, nem nagyon foglalkozok az ellenféllel, mert tényleg nincs tétje a mérkőzésnek. Megpróbáljuk majd hozni a saját játékunkat, megnézni az elmúlt időszakban kevesebb szerepet kapókat, hogy lássuk, a jövőben kivel, mennyire számolhatunk, nekünk most ez a célunk ezzel a meccsel. Több hiányzónk is van, összesen egyébként tizenhárom, hadra fogható mezőnyjátékossal rendelkezünk jelenleg.

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Nagyon várom az év utolsó meccsét! Nekünk az a célunk, hogy megelőzzük a Tállyát, aztán majd meglátjuk, mi lesz. Úgy hallottam, ebben az esetben még bármi megtörténhet velünk, ahogy a múlt években erre már volt példa. Minimum egy pontot meg kell szereznünk, aztán reménykedünk, hogy benn tudunk maradni. Ezen a héten minden ideális volt. A hazaiaknál komoly játékosok vannak, akik ellen még én is játszottam annak idején. Szerintem egy olyan csapatról van szó, amely bárkit meg tud verni, de bárkitől képes kikapni, ezért is mondom, hogy bármi benne lehet a mérkőzésben. Lesznek hiányzónk, de nagyjából rendben vagyunk.

Next Post

Így ünnepelte Megyei Kupa-sikerét a Mátraterenye

Videó felvételeken tekinthető meg az aranyéremig jutó csapat elsőségét hozó mérkőzést követő hangulat. Mint ismert, szerdán egy remek mérkőzést követően a Mátraterenye szerezte meg a 2019-es Megyei Kupa aranyérmét. A Karancslapujtőt komoly küzdelemben, végül három-kettes arányban legyűrő, a megye egyes bajnokságban bronzéremig jutó csapat lefújás utáni ünnepléseiről videó felvétel is […]
error: Content is protected !!