Vasárnap Debrecenben folytatja az NB III-as pontvadászatot a BSE

A Keleti-csoport második fordulójában a DVSC II lesz a nógrádi csapat ellenfele.

A Diósgyőr második számú együttese ellen remek diadalt követően vasárnap a harmadik vonal Keleti-régiójának második köre vár a Balassagyarmatra, 15.30-tól a DVSC kettővel mérik össze tudásukat az Ipoly-partiak a Debreceni Egyetem pályáján. A házigazdák szintén újoncként vágtak neki az évadnak, az első körben kettő-kettes remit értek el a Sényő otthonában. A változatosnak ígérkező csörte előtt ismét megszólaltattuk a csapatok szakvezetőit, lássuk a hazaiakat irányító Szatmári Csaba a nógrádi legénységet trenírozó Nagy Tibor felvezető gondolatait!

NB III Keleti-csoport, 2. forduló, 2019. augusztus 11. (vasárnap), 15.30:

Debreceni VSC II-Balassagyarmati VSE

Helyszín: Debrecen, DEAC-sportpálya. Vezeti: Erdélyi Bence (Dobos Dávid, Vorbiszki Pál)

Szatmári Csaba, a Debreceni VSC II vezetőedzője: – Július első hetében kezdtük a felkészülést, amit elterveztünk, meg is tudtuk valósítani. Sok edzőmérkőzést játszottunk, próbálunk azokban a játékrendszerekben futballozni, mint az első csapat, hiszen mégiscsak a DVSC második csapatáról beszélünk. Mindenki tudhatja, azok, akik nem tudnak odakerülni az NB I-es gárdához, visszajátszóként nálunk fognak szerepelni, aztán bízunk benne, ők nagyot tudnak lendíteni rajtunk. Emellett nagyon sok fiatal labdarúgónk van, akik most kerültek be a felnőtt fociba. Nyilván bízunk bennük, hogy a teljesen másnak mondható utánpótlás tapasztalatok után, minél előbb képesek lesznek felvenni ezt a ritmust, bár biztos kell egy kis idő nekik. A célunk természetesen minél előbb végezni, reméljük, ott tudunk lenni az első nyolc-tíz között. A Balassagyarmat sima hazai győzelemmel kezdte a bajnokságot, biztos jó, masszív együttesről van szó. Megpróbáltunk fölkészülni belőlük, hazai pályán pedig sikerrel vennénk az akadályt. Nem lesz hiányzónk, teljes kerettel készülünk. 

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – A héten próbáltunk még többet gyakorolni, az a tervünk, hogy mindennap fejlődjünk valamiben. Rendben voltak az elmúlt napok, bár egy-két ember kicsit úgy gondolta, most már mindent lehet, mert nyertünk. Őket gyorsan visszahoztam a földre, mert ez nem így működik, mindennap meg kell szakadni! Remélem, szombaton sikerült véglegesen rendezni a fejeket, és akkor úgy tudunk elmenni Debrecenbe, hogy ott is megpróbálunk győzni. Az ellenfelünk ugyanazt játssza, mint a felnőtt csapatuk, 4-4-2 a hadrendjük. Három-négy olyan játékosuk van, aki az NB I-ben is szerepelt. Őket már nem mondanám fiatal társaságnak, vannak rutinosabb focistáik is. De ez jó lesz nekünk is, mert láthatjuk, mit csinálnak majd az idősebb riválisok, ezáltal fejlődhetünk. Mindenki egészséges nálunk, bízom benne, semmilyen probléma nem jön közbe a mérkőzésig.

error: Content is protected !!