Vasárnap bajnoksága éllovasát fogadja az SBTC

Az NB III Keleti-csoportjának tizenegyedik körében a Sényő vizitál Salgótarjánban.

A Nyírbátornál elszenvedett vereségét követően vasárnap a harmadosztály Keleti-régiójának tizenegyedik fordulója vár a jelenleg bajnoksága utolsó helyén álló SBTC-re, tizennégy órási kezdéssel a pontvadászat élén megtalálható, perpillanat csupán egyetlen egy idénybeli vereségnél járó Sényőt látja vendégül Vágó Attila csapata. A ‘tarjániakhoz hasonlóan újonc, a Fiumei Viktor, Imrő László edződuó által irányított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei együttes elleni találkozó előtt megszólaltattuk a csapatok trénereit. Nézzük meg a szakemberek előzetes gondolatait!

NB III Keleti-csoport, 11. forduló, 2018. október 21. (vasárnap), 14.00:

Salgótarjáni BTC-Sényő Carnifex FC

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Rúsz Márton (Skover Péter, Katona Brigitta)

Vágó Attila, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Sajnos Bakos Bencét műteni kell, keresztszalag-szakadása van, november 5-én kerül sor az operációra. Tehát rá még jó darabig nem számíthatok. Nagyon hiányzik a védelemből, nem tudtuk őt megfelelően pótolni a posztján. Czutor Vito két hete bajlódik sérüléssel, nem tudott a csapattal edzeni. Ezek rossz hírek, hiszen két olyan emberről beszélünk, akik a védelemben minden mérkőzésen játszanának. Jó hír, hogy Híves Balázs letöltötte ötödik sárga lap miatti eltiltását, ő már rendelkezésre áll. Szintén kellemes, hogy a múlt héten már egy félidőt tudott játszani Sárközi Tamás, ezen a héten pedig végig biztatóan edzett, így ismét el tudja majd vállalni a meccset, bár még nincs százszázalékos állapotban, hiszen rengeteget kihagyott. Mindenféleképpen meg kellene találnunk azokat a csatárainkat, akik, mint az eddigi egyetlen győzelmünk, a Sajóbábony elleni találkozónk során, képesek betalálni. Annak ellenére, hogy mi utolsók vagyunk, a Sényő pedig első, a futballban minden megtörténhet. Egy pillanatra sem fordul meg a fejünkben, hogy ne a győzelemért játsszunk. Tudom, hogy ezen a héten is úgy készültek a játékosok, hogy mindent megtettek a három pont megszerzéséért! Tényleg becsületesen dolgoznak, odateszik magukat! Remélem, nem olyan lesz ez a hazai mérkőzésünk, mint a legutóbbi, amikor a 25. percben már öt-null volt az ellenfélnek. Azt a meccset kellően kielemeztük. Bízom benne, meglepetést okozunk, mondtam is a fiúknak, úgy tekintsenek erre a párharcra, mintha egy magasabb osztályú csapat jönne hozzánk a kupában és csak győzelemmel juthatunk tovább. Nagyon fontos lenne, hogy a legutóbbi csúnya vereséget elfeledtessük a szurkolókkal, azt hiszem, ha sikerül az első helyezettet megverni, akkor nagyon kiengesztelnénk őket, és magunknak is óriási önbizalmat tudnánk adni a hátralévő fordulókra, ahol megszerezhetjük a szükséges pontokat, hogy aztán egy megfelelő téli felkészüléssel, erősítéssel tavasszal sokkal jobb eredményeket tudjunk elérni. Sorsdöntő lesz tehát ez a találkozó! Nincs más lehetőség, csak a győzelem, és tudom, ezt át is érzik a játékosok! Mindent meg fognak tenni a pályán, csúsznak-másznak majd a három pontért, szó szerint meghalnak majd a pályán, ezt meg tudom ígérni! Amennyiben pedig ezek a tényezők meglesznek, összejön a siker is!

Fiumei Viktor, a Sényő-Carnifex FC vezetőedzője: – Abszolút nem a két csapat tabellán elfoglalt helyezéséből indulunk ki, nem is ezt vettük alapul. Mindenféleképpen nehéz mérkőzésre számítunk, tisztességesen felkészülünk az ellenfélből, ugyanúgy, mint más csapatokból. Már beigazolódott ebben a bajnokságban, hogy minden meccset nagyon komolyan kell venni, mert ebben az osztályban bárki képes lehet legyőzni a másikat. Egyelőre sem mi, sem a vezetőink nem foglalkoznak azzal, hogy most az első helyen állunk. Örülünk neki, és megpróbáljuk minél tovább kiélvezni ezt a szituációt. Nem ez viszont az elsődleges célunk, csendben, rendben tesszük a dolgunkat, ahogy eddig, aztán megpróbálunk minél jobb helyen végezni előbb ősszel, aztán tavasszal is. Az eddigi jó szereplés kapcsán sokszor kiemeljük, hogy nagyon jó a közösség a csapaton belül, a társaság nagy része együtt maradt tavalyról, a hozzájuk csatlakozó új igazolásokkal pedig megfelelően erősödtünk. Úgy gondolom, újoncként sikerült átmentenünk a lendületünket tavalyról, eleinte pedig nem nagyon vettek minket komolyan az ellenfelek, ismeretlenek voltunk, sötét lovak, ebből pedig próbáltunk előnyt kovácsolni és kihasználni. Edzőtársammal, Imrő Lászlóval teljes mértékben minden döntésünk közös, ötven-ötven százalékban történik ez. Nagyon jól megértjük a másikat, jó kapcsolat van közöttünk, de ez igaz a játékosok és a vezetőség felé is. Jól kiegészítjük egymást, ami esetleg belőlem hiányzik, az a kollégában megvan, ez pedig fordítva ugyanígy igaz! Szerintem ketten egy nagyon jó egészet alkotunk.

error: Content is protected !!