Vasárnap az Ózddal szemben javítana a BSE

A nógrádi csapat hazai pályán fogadja a szintén újonc borsodiakat.

A Tállyától elszenvedett vereség után vasárnap a harmadik vonal Keleti-régiójának ötödik körének keretein belül lesz jelenése a BSE-nek, tizenhat órási kezdéssel Borsod megye bajnokát, a házigazdákhoz hasonlóan újonc Ózdot fogadják a kék- fehérek. A vendégek két-két döntetlent és fiaskót könyvelhettek el a bajnokság eddigi részében. Kisebb érdekesség, hogy a pontvadászat rajtja előtt hasonló szereposztásban gyakorló meccsen találkoztak a felek, akkor a nógrádi gárda kettő-egyre nyert. Az Ipoly-partiak szemszögéből fontos hír, hogy ezen az összecsapáson mutatkozhat be a nógrádi csapat új szerzeménye, a Ceglédről érkező Nagy Tamás. Szokásunkhoz híven, a közelgő párbaj előtt ismét megszólaltattuk a két érintett vezetőedzőt, lássuk a a ‘gyarmatiakat irányító Nagy Tibor és a látogatókat vezető Várhidi Péter felvezető gondolatait!

NB III Keleti-csoport, 5. forduló, 2019. szeptember 1. (vasárnap), 16.00:

Balassagyarmati VSE-Ózdi Kohász SC

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont. Vezeti: Somogyi Sára (Csóra Szabolcs, Urgyán Antal)

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Ezen a héten megvitattuk a problémákat, hogy mi volt rossz, mik azok a dolgok, amiken változtatni kell a Tállya elleni mérkőzéshez képest. Vissza szeretnénk térni az előző hetekhez. A pénteki edzés előtt megbeszéltük, mit játszik az ellenfél és mi lenne a feladatunk, ennek megfelelően gyakoroltunk a mostani meccs előtti két napon. Azt gondolom, ha a múltkor fegyelmezettebbek vagyunk, nem lett volna vereség, kicsit szétesett a középpályánk és ebből voltak problémáink. Ez egy teljesen más meccs lesz, mint az edzőmérkőzés volt, hiszen bajnokin találkozunk, már mindenki tudja, hol tart és miben kell fejlődnie. Nehéz összecsapást várok, biztosan nem lesz könnyű. Hazai pályán támadó futballt próbálunk majd játszani. Vannak kisebb sérülések, de remélem, azokat sikerül helyrehozni vasárnapig. Csak Mátyás Zsolt fog hiányozni. 

Várhidi Péter, az Ózdi Kohász SC vezetőedzője: – Mint újonccsapat, bukdácsolva kezdtük ezt az évet, teljesen reális, amit jelen pillanatban mutat a kép. Elég szűkös a keretünk, itt elsősorban képességbeli gondokkal küzdünk, sajnos technikailag nem vagyunk igazán minden ponton fölkészülve az NB III-ra. Ezzel a mérkőzések közben szembesülünk, úgyhogy elég nyögvenyelősek a meccseink. Időszakonként nem játszunk rosszul, de sajnos a megszerezhető pontokból is buktunk el olyanokat, amik mondjuk már félig a kezünkben voltak, mint például a Hatvan ellen. Viszont azon vagyunk, hogy ezen segítségünk, még van idő az átigazolásból, két-három poszton pedig mindenképp szeretnénk erősíteni. Az a célunk, hogy stabilizáljuk a helyünket a harmadosztályban. Szerintem ez a mérkőzést semennyire nem lesz összehasonlítható a nyári edzőmeccsünkkel, annyi, hogy ők is ismerik a mi keretünket, mi pedig az övéket. Egy felkészülési találkozó más közegben zajlik, cserélgetnek az edzők, más csapatok kezdik és fejezik be a mérkőzéseket, így ebből messzemenő következtetést nem lehet levonni. Az nem vitás, hogy agilis ellenfélről beszélünk a Balassagyarmat kapcsán, mely együttes a legtöbbet próbálja meg elérni, Nagy Tibor személyében pedig rutinos edzőjük van. Mi szeretnénk egy nyílt meccset játszani, amiből megpróbáljuk a lehető legjobb eredményt kihozni! Tönkő Róbert jelen pillanatban az egyetlen sérültünk, ő nagy valószínűséggel nem fog vasárnapig fölépülni.

error: Content is protected !!