Vasárnap az Egerrel szemben ragadná meg az utolsó szalmaszálat az SBTC

A harmadik vonalban való bennmaradásért még mindig harcban lévő nógrádi csapatnak nincs más választása, győznie kell a regionális rivális ellen.

A Füzesgyarmat otthonában elszenvedett vereséget követően vasárnap a harmadosztály Keleti-csoportjának huszonkilencedik körében lesz érdekelt a kiesés elkerüléséért még mindig versenyben lévő SBTC, a harcot még nem feladó együttes a táblázat tizedik helyén álló, előző két fellépését behúzó Egert fogadja a Szojka Ferenc Stadionban. Megemlítendő, a nógrádi gárdát korábban megelőző Sajóbábonyt az U17-es garnitúrája négyszeri létszámhiányos szereplése miatt négypontos levonással büntették, így a ‘tarjániak egy pozíciót előreléptek a hét közepén, jelenleg tizennegyedikek. A fekete-fehérek nem tehetnek mást, győzni kell, ha még az utolsó kör előtt is reménykedni akarnak. Szokásunkhoz híven, a közelgő mérkőzés előtt is megszólaltattuk a két érintett oldal vezetőedzőjét, lássuk a házigazdákat dirigáló Rubint Richárd és a vendégeket irányító, szűkebb pátriárkánkba kis ideig visszatérő Vitányi László felvezető gondolatait!

NB III Keleti-csoport, 29. forduló, 2019. május 26. (vasárnap), 17.30:

Salgótarjáni BTC-Eger SE

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Kovács Imre (Imrő János, Molnár István)

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Szerdától kicsikét jobban vagyunk, akkor vonták le ugyanis a Sajóbábonytól a négy pontot. Ez nekünk jó hír. Sajnos azonban nagyon sok sérültünk van, nem lesz egyszerű összerakni a csapatot, de meg kell oldani! Készülünk, ha jól tudom, ez a meccs egy derbinek számít. Mindenféleképpen nyerni kell, megvan az esély, hogy bennmaradjunk! Kell a három pont!

Vitányi László, az Eger SE vezetőedzője: – Üdvözlöm a Nógrádifutball oldal olvasóit, köszönjük a megkeresést! Szerkesztő úr, azzal kezdte a beszélgetést, hogy mit tudok az ellenféllel kapcsolatban. Szeretném elmondani, hogy az egész nógrádi labdarúgással képben vagyok, hiszen szép éveket töltöttem Nógrádban. Külön örülök a megyei első osztályban Török Máté és Pál Geri barátaim gólpárbajának, valamint Szilágyi Dani sikerének, és még sorolhatnám a neveket, akiket nagyra tartok! Meggyőződésem, hogy a ‘tarjáni utánpótlás foci jó úton indult el Kobka Viktor vezetésével, hamarosan még stabilabb lábakon fog állni. A mostani csapat is sokkal többre hivatott, mint a tabellán elfoglalt helyezése, hiszen jó játékosok alkotják és többször is szemre tetszetős játékkal rukkolnak ki, ezért is nagyon nehéz meccsre számítok. Nálunk Farkas csak nyáron kezdheti el a felkészülést, Mikolka és Busai a héten még nem edzett. Az elmúlt bajnokin megsérülő Titkó, Dáné, Galambosi trió csak csütörtökön kapcsolódott be a munkába, míg Kaszás és Debreczeni könnyített munkát végzett eddig, Fekete pedig egyéb okból hiányzik. Bízom néhány sérült felépülésében, de erre csak a “szombat-doktor” adja majd meg a választ.

Kiélezett, izgalmas derbit és kiváló hangulatot várok. Bízom benne, hogy kemény, de sportszerű, lüktető lesz a mérkőzés a pályán és a lelátón is. Az osztályhoz képest kiemelkedő hangulatot biztosító ‘Palóc Urak” bizonyosan most is kitesznek magukért. De bármennyire is tisztelek mindenkit ‘Tarjánban, most győzni megyünk. Szerkesztő úr kérte, hogy értékeljem a tavaszunkat is. Amikor a jelenlegi stábbal átvettük a csapatot, a cél a bennmaradás volt, akkor a tizenegyedik helyen volt a csapat, tíz pont előnnyel az utolsóhoz képest, most tizedikek vagyunk, és ha nem számítom a sajóbábonyi pontlevonást, akkor is tizenhárom pont az előnyünk az utolsóval szemben. Mindezt úgy, hogy az őszi erősebbnek vélt kerettel ezeken a meccseken hét pontot szereztünk, most pedig két fordulóval a vége előtt már kilencet, így amit a tulajdonosok kértek, megvalósítottuk, most már dolgozhatnak nyugodtan a következő éven. A stábommal azon vagyunk, hogy a játékosok továbbra is élesek legyenek és még minél több pontot gyűjtsünk be. Köszönöm a megkeresést, jó sportolást, szurkolást és kellemes időtöltést kívánok minden nógrádinak, egyben megragadnám még az alkalmat, hogy ezúton is üdvözöljem Szabó Misi bácsit Palotáson!

error: Content is protected !!