Vasárnap a Tállyával csap össze a Balassagyarmat

Ibrányban növelné tovább pontjai számát az NB III Keleti-csoportját remekül kezdő nógrádi csapat.

A Putnokkal szemben elért remi után vasárnap a harmadosztály Keleti-csoportjának negyedik fordulója vár az idényben még veretlen Balassagyarmatra, tizenhét órától a jelenleg két döntetlennél és egy vereségnél tartó Tállya lesz a nógrádi csapat ellenfele, semleges pályán, Ibrányban. Bár a hazaiak a tavalyi évadot követően a versenykiírás szerint búcsúztak az NB III-tól, visszalépéseknek köszönhetően mégis maradhattak a mezőnyben, ettől függetlenül viszont garantálható, hogy masszív csörtének néz elébe az Ipoly-parti alakulat, igazi ki-ki meccsel van dolgunk. Szokásunkhoz híven, a labda útjára indulását megelőzően ismét megszólaltattuk a két érintett vezetőedzőt, lássuk a borsodi gárdát irányító Uray Attila és a nógrádi legénységet vezető Nagy Tibor felvezető gondolatait!

NB III Keleti-csoport, 4. forduló, 2019. augusztus 25. (vasárnap), 17.00:

Tállya KSE-Balassagyarmati VSE

Helyszín: Ibrány, sportpálya. Vezeti: Tóth Tamás (Kovács Zoltán, Szabó Ferenc)

Uray Attila, a Tállya KSE vezetőedzője: – A nyári időszak tele volt kérdőjellel. Úgy kezdtem meg a csapat szervezését, hogy külön-külön a megye egyre és az NB III-ra megfelelő játékosokkal tárgyaltam. Két verzió volt, miszerint, ha bennmaradunk, ezek a játékosok jönnek, ha nem, akkor azok. Muszáj volt egyszerre két vasat tartani a tűzben, hogy ne érjen minket nagy meglepetés. Így is elég későn alakult ki, hogy bennmaradunk, mi voltunk az a csapat, ami a lehető legkésőbb tudta kialakítani a keretét a harmadosztályban, nagyon sok háttérmunkára volt szükség, hogy a mostani, még mindig alakulóban lévő állományunk létrejöjjön. Megfelelő létszámban, tizennyolc plusz kettes létszámmal készülünk. Nagyon nagy volt a játékosmozgás, több olyan embert le kellett cserélnünk, akinek kapcsán úgy gondoltam, hogy már nem jelent segítséget számunkra. Döntő többségben tizenkilenc és huszonhárom év közötti játékosokat igazoltunk. A kezdőcsapatban hat-hét új ember van, és a mérkőzéseken látszódik, hogy bár a védekezésben és támadásban kért alapelveket próbálják betartani, még nem összeszokott a társaság. Ennek is köszönhető, hogy a lehetőségekből nem tudunk helyzetet teremteni.

Az Ózd ellen abszolút az összeszokottság hiánya volt, hogy nem tudtunk győzelmet szerezni, holott megvoltak a lehetőségeink, öt méterekről több is, amelyekkel elhozhattuk volna onnan a három pontot. A DEAC-cal szemben megmutatkozott, hogy ez egy nagyon új, fiatal csapat, az összeszokottság hiánya miatt pedig akkor is voltak meg nem oldott feladataink. A sényői meccsen is azt láttam, hogy bár mindig lépünk előre, még mindig nem a végleges formáját, tudását hozta a társaság. Az, hogy három találkozón két döntetlent értünk el erős riválisok ellen, kezdésnek jó, de lassan el kell kezdeni a három pontok gyűjtését is. Idén is az a célunk, mint a múlt évben, hogy meglegyen a biztos bennmaradás, ezt szeretnénk elérni a lehető legkorábban. A tállyai pályán jelenleg még zajlanak a munkálatok reméljük, ott tudjuk majd kezdeni a tavaszi szezont. A Balassagyarmat jól kezdte a bajnokságot, ahogy látom és hallom, fiatal, gyors, jól megszervezett csapatról van szó, nem véletlen, hogy hét pontot értek el eddig. Mi “hazai pályán” mindenképpen a legjobb eredményt szeretnénk elérni! Egy hiányzónk lesz sérülés miatt, Sárosi Máté, rajta kívül mindenki más harcra kész.

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Sajnos Mátyás Zsolt minimum fél évre kidőlt, elszakadt a keresztszalagja. Őt kellene valahogy pótolni, jelen pillanatban még nincs meg a fejemben, hogy… Nagyon nagy nehézséget okoz az ő kiválása, egy kreatív, támadó szellemű játékosról beszélünk, aki emberileg és mentálisan is jó volt. Elveszítettük az egyik oldalunk agresszivitását támadásban, de valamit ki kell találnunk. A Tállyát megnéztem, brusztolós csapatnak tűnik, mennek, csinálják, de nagyon komoly dolgokat nem lehetett látni tőlük. Legutóbb kettő-kettes döntetlent játszottak Sényőn, de a mérkőzés nagy részében csak védekeztek. Mi is megpróbálunk majd minél többet támadni, birtokolni a labdát. Zsolton kívül nem lesz más hiányzónk.

error: Content is protected !!