Vasárnap a Putnokot látja vendégül a BSE

Az NB III Keleti-csoportjának harmadik körében is folytatná remek sorozatát a nógrádi csapat.

A DVSC kettőnél aratott újabb remek diadalt követően vasárnap már a harmadik vonal Keleti-régiójának harmadik körében lesz érdekelt a BSE, tizenhét óráról az egyelőre két remivel álló, az előző szezonban ötödik helyet elérő Putnokot fogadják az Ipoly-partiak a Kövi Pál Sportközpontban. A házigazdák ez idáig látott teljesítménye alapján kimondható, egyáltalán nem lefutott mérkőzéssel van dolgunk, legjobb arcukkal előrukkolva ismét képesek lehetnek egy eredményes végkifejletre az idén még gólt sem kapó ‘gyarmatiak. Szokásunkhoz híven, a kezdősípszó előtt ezúttal is megszólaltattuk a két érintett vezetőedzőt, lássuk a nógrádi csapatot vezető Nagy Tibor és a vendégeket irányító Kriston István előzetes gondolatait!

NB III Keleti-csoport, 3. forduló, 2019. augusztus 18. (vasárnap), 17.00:

Balassagyarmati VSE-Putnok FC

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont. Vezeti: Móri Tamás (Bőhm Ármin, Péntek Zsuzsanna)

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Dolgoztunk, építkezünk tovább! Figyelni kell a fejekre, véletlenül nehogy telemenjenek. Nekünk a céljaink ugyanazok, mint eddig, a bennmaradás! Jól indultunk, a sorozatot pedig szeretnénk folytatni, de a legfontosabb célunk, hogy minél biztosabb elkerüljük a kiesést. A védelmet fiatal, agilis emberek alkotják, akik szeretnének magasabb osztályban játszani, így motiváltak, ami nagyon fontos. Vannak hibák, amiket hétről-hétre próbálunk javítani, de mindegyik hátvédünk jó alany, fejlődni, tanulni akarnak, ami nagyon fontos. A Putnokról láttam videót, a tavalyi évhez képest nagyon sokat változtak. Nem csak a játékosok egy része lett más, hanem az edzőjük is. Érdekes meccs lesz. Nekem az a legfontosabb, hogy merjünk játszani. Az benne van, hogy jól futballozunk, mégsem sikerül, amit nem szeretnék, hogy rosszul focizzunk, tehát az, hogy ne tegyünk meg mindent a győzelemért, mert azt én nem nagyon fogadom el! Szita Bence a héten pénteken edzett először együtt a csapattal, ő a múltkor kapott egy rúgást a derekára. Az ő játéka kérdéses, a többiek viszont rendben vannak.

Kriston István, a Putnok FC vezetőedzője: – Viszonylag elég jól sikerült a felkészülésünk, fel tudtuk frissíteni a keretet. Tulajdonképpen, az edzőmérkőzéseken jó teljesítményt nyújtott a csapat. Először a DEAC-cal játszottunk, szerintem pedig idegenben igen értékes pontot szereztünk, mert nekik is összejöttek az erősítések, illetve egy volt NB I-es edző ül a kispadjukon, tehát egy stabil együttesről beszélhetünk. Aztán a Sényőt fogadtuk, ahol szintén ikszeltünk. Ebből a két meccsből kiindulva, egész kiegyensúlyozott és nehéz lesz a bajnokság, még a tavalyinál is erősebb. Mi szeretnénk mindenféleképpen a mezőny első felében zárni. Az első nyolc-tíz nyolc találkozó után fog körvonalazódni, kinek, hol van a helye, és még akkor sem lesz biztos, hogy az adott csapat ott is fog végezni, nagyjából viszont akkor már lehet látni az erőviszonyokat. Föltérképeztük a Balassagyarmatot, stabil, jó csapatnak gondoljuk, biztosan meg kell majd dolgoznunk azért, hogy pontot vagy pontokat tudjunk szerezni. Katona Bence eltiltását tölti, ő fizikailag és játékszinten is hiányozni fog, ő a meghatározó embereink közé tartozik. A többiek egyelőre bevethetőek, reméljük, ez így is marad vasárnapig.

error: Content is protected !!