Vasárnap a DVTK II ellen kezdi meg az NB III-as szezont a BSE

Hazai mérkőzéssel kezdi meg harmadik vonalbeli hadjáratát a frissen feljutó nógrádi csapat.

A felkészülési időszak letelte után vasárnap már tétmérkőzésnek vághat neki a 2019/2020-as szezont az NB III Keleti-csoportjában megkezdő Balassagyarmat, tizenhét órás kezdéssel a Diósgyőr tartalék együttesét fogadják az Ipoly-partiak a Kövi Pál Sportközpontban. Több szempontból is fontos lenne a minél jobb rajt a nógrádi legénység számára, és ugyan a kék-fehérek nem számíthatnak egyszerű menetre a hozzájuk hasonlóan igen fiatalos vendégekkel szemben, hazai pályán joggal remélhető, hogy meglehetnek majd a pontok. A találkozó előtt a BSE-t irányító Nagy Tibor mellett a vendégeket dirigáló Vég Csongort is megszólaltattuk, lássuk a szakemberek felvezető gondolatait!

NB III Keleti-csoport, 1. forduló, 2019. augusztus 4. (vasárnap), 17.00:

Balassagyarmati VSE-Diósgyőri VTK II

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont. Vezeti: Kulcsár Katalin (Kulcsár Dániel, Kispál Márk)

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Úgy gondolom, amit elterveztünk, végig sikerült megcsinálnunk, egy olyan edzőmeccs volt, amit ki kellett hagyni a rossz időjárás miatt, egyébként minden sikerült. Remélem, még év közben is sokat fogunk fejlődni, hisz ez egy fiatal csapat, jelen pillanatban a Pallagi Botond a legidősebb huszonnégy évesen. Őket próbáljuk nevelgetni, hogy minél jobb futballisták legyenek, meglátjuk, hogy fog sikerülni, van rá harminc mérkőzésünk, aztán majd az élet eldönti, hogy alakul. Az edzőmérkőzésekkel elégedett vagyok, Egerben egy-egyet játszottunk, majd a feljutásra esélyes Gyöngyösnél egy rögzített szituációból születő góllal kaptunk ki egy ki-ki meccsen, de megvoltak a helyzeteink. Ezután a Szlovákgyarmat ellen rengeteg lehetőséget dolgoztunk ki, amiket ki is hagytunk. Aztán jött az Ózd, sikerült kettő-egyre nyerni, ott már agresszívabbak voltunk, jobban néztünk ki, többet birtokoltuk a labdát. Aztán most szerdán a Mezőkövesd kettőnél rendkívül jól játszottunk, különösen az első félidőben és elég agresszívak voltunk. Én látok fejlődést a csapaton, de ez még az út eleje, ez még majd fokozatosan elmondható lesz. A keretet fiatalokkal szerettük volna fölépíteni, három-négy idősebb focistával, de végül úgy döntöttünk, az utóbbi elképzelésen változtatunk, talán egy ilyen játékost még sikerül leigazolni a napokban. Olyan embereket hoztunk, akik motiváltak, följebb akarnak kerülni, szeretnének minél jobb teljesítményt nyújtani. Minden posztra ketten vagyunk. Elégedett vagyok a fiúkkal, jól dolgoznak, csinálják a dolgukat, egy rossz szavam nem lehet senkire. Nem is eredmény, inkább játék szintjén leszek kíváncsi, hogy nézünk majd ki vasárnap. A Diósgyőrrel az a probléma, hogy nem tudtuk megnézni, nagyon kevés edzőmeccset játszottak, ráadásul mindig más összeállításban. Sok függ attól, a felnőtt hány embert ad le, azzal azért számolni kell, hogy négyen-öten vissza fognak játszani, bár lehet, az lesz a szerencsénk, hogy ugyanazon a napon lépünk pályára, mint az első csapat. Ez már azért más kávéház lesz, nem edzőmérkőzés, kiderül, ezt ki, hogy bírja el. Azt várom, hogy hétről-hétre lépegessünk előrébb! Nincs sérültünk, erre figyeltünk is, teljes kerettel készülünk.

Vég Csongor, a DVTK II vezetőedzője: – Jól sikerült a felkészülésünk. Amit elterveztünk, azt meg tudtuk csinálni. Nagyobb sérülések nem hátráltatták a munkát. A tartalékcsapatból hét játékos került fel az első kerethez. Ők végig az NB I-es kerettel készültek. Idén is nagyon fiatal társasággal fogunk szerepelni a bajnokságban. Azonban több játékosnak már van rutinja a felnőttek között, így egy biztosabb bennmaradást várok a srácoktól. Ami pedig nem számszerű eredményre vonatkozik, az a meccsről-meccsre való fejlődés. Keveset tudok a hazai együttesről. Rutinos, jó edzőjük van, aki mindig karakteres gárdát alakít ki a keze alatt. Szeretnénk jól kezdeni a szezont és pontokkal hazajönni Balassagyarmatról.

error: Content is protected !!