Vasárnap a Diósgyőr második számú csapatát fogadja az SBTC

NB I-es játékosokkal megerősített ellenfelet fogadhatnak a bravúrremivel kezdő ‘tarjániak a harmadosztály második körében.

A Szolnok vendégeként elért bravúros remit követően vasárnap már a harmadik vonal Keleti-csoportjának második fordulója vár az SBTC-re, Vágó Attila alakulata a vereséggel rajtoló Diósgyőr tartalékjait fogadja a Szojka Ferenc Stadionban. A tizenhét órától esedékes mérkőzést megelőzően megszólaltattuk az együttesek vezetőedzőit. Nézzük meg a szakemberek előzetes gondolatait!

NB III Keleti-csoport, 2. forduló, 2018. augusztus 12. (vasárnap), 17.00:

Salgótarjáni BTC-DVTK II

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Fekete Tibor (Zsákai Milán, Dobos Dávid)

Vágó Attila, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Nagyon értékes pontot szereztünk múlt héten, de van hiányérzetem, mert Szolnokon hagytunk kettőt. Ez az értékes döntetlen akkor fog igazán érni valamit, ha vasárnap legyőzzük a Diósgyőrt, remélhetőleg szépszámú közönség előtt. Óriási presztízs számunkra, hogy jobbak legyünk náluk, bízok benne, az első meccsen tapasztalt hozzáállás, alázat, mentalitás ezen a mérkőzésen is meglesz, és ezúttal nem egy, hanem három pontot tudunk szerezni. Vannak gondjaink, hiszen Bakos Bencét kiállították legutóbb, ezen a héten pedig megsérült Bódis Martin, Sárközi Tamás pedig újra harcképtelen lett. Ez azt jelenti, a tizennyolc fős keretünkből három emberre sem számíthatok, maradtunk tizenöten. Két fiatallal kiegészülve leszünk  tizenheten. Péntek délután és szombat délelőtt a Szojka Stadionban edzünk, korábban még egy foglalkozásunk sem lehetett ott, egyelőre szokjuk a pályát. Ahogy már mondtam, ezúttal is mindent el fogunk követni, és mindent megteszünk azért, hogy győztesen hagyjuk el a játékteret. Ha ez sikerülne, elmondhatnánk magunkról, hogy jól indultunk, és erre lehet majd alapozni. Először azonban nyerjünk. Kiszámíthatatlan a Diósgyőr, Busai Attilát és Ugrai Rolandot is azonnali hatállyal kirakták az első csapat keretéből, a tartalékokkal edzenek, és valószínű, hétvégén is ott fognak szerepet kapni. Ez nem jó hír számunkra, de teljesen mindegy, ki játszik, nekünk hazai pályán győznünk kell!

Vég Csongor, a DVTK II vezetőedzője: – A felkészülési időszak speciális helyzet volt a csapat életében, hiszen gyakorlatilag két keretből áll össze az NB III-as együttes, illetve van egy harmadik csoport is, hiszen a felnőttből visszajátszó játékosok is tudnak szerepelni a harmadosztályban. Egy bő állománnyal kezdtük a felkészülést, ami majdnem harminc főt jelent, belőlük tevődik össze egy tizenkilenc tagú NB III-as keret. Ha csak az eredményt nézzük, nem sikerült túl jól a Sajóbábony elleni első mérkőzésünk, hiszen otthon kaptunk ki, de a játék képével elégedett voltam. A srácoknak bele kell szokniuk a felnőtt futballba, nagyon sokuk ezzel a meccsel esett túl a felnőtteknél való tűzkeresztségen. Ha rutinosabbak leszünk, ezeket a találkozókat nem fogjuk elveszíteni egy góllal, hanem meg tudjuk majd nyerni. A vezetőség részéről nem volt számszerű célkitűzés, hányadik helyen kell végeznünk, az a legfontosabb, hogy kivívjuk a bennmaradást. Fiatalemberekből, utánpótláskorú játékosokról van szó, tehát az a legfontosabb, hogy a heti munka visszaköszönjön a mérkőzéseken, illetve nyilván az is lényeges, milyen minőségben játszunk, emellett fejlesztenünk kell a játékosokat. Vasárnap nem szokványos szituációban lesz részem, mert Vágó Attilával nemrégiben együtt dolgoztam Csíkszeredán, én voltam a segítője Jól ismerjük egymást, így nem hiszem, hogy túl nagy meglepetés érne azzal, hogy készíti fel a csapatát, illetve hogy fogja mentálisan felpörgetni az övéit. Minden a pályán fog eldőlni, éppen aznap milyen formában lesznek a játékosok, azt remélem, a legutóbb mutatott teljesítményünket tudjuk folytatni és kevésbé fognak jelen lenni azok a rutintalanságok, amik a múltkor igen. Arra a kérdésre, hogy vasárnap játszhat-e Busai és Ugrai, azt tudom felelni, hogy igen, akár ez is előfordulhat, mivel jelenleg a “B” kerethez tartoznak.

error: Content is protected !!