Vasárnap a Debreceni EAC-nál vendégeskedik a BSE

Piszok nehéz mérkőzésre számíthatnak a hiányzások által sújtott ‘gyarmatiak a még veretlen házigazdákkal szemben.

Az Ózd elleni pontosztozkodást követően vasárnap a harmadosztály Keleti-csoportjának hatodik fordulója vár a BSE-re, tizenhat órától a még veretlen Debreceni EAC otthonában lépnek pályára a kék-fehérek. A roppant erős kerettel bíró, ráadásul rutinos szakember által dirigált házigazdák négy győzelmen kívül mindössze egy döntetlent könyveltek el a bajnokság már lepergő részében, így még az átlagosnál is jobban megállapítható, hogy kemény erőpróba vár a ‘gyarmatiakra. Szokásunkhoz híven, a közelgő párbaj előtt ismét megszólaltattuk a két érintett vezetőedzőt, lássuk a hazaiakat irányító Kondás Elemér és az Ipoly-partiakat fölkészítő Nagy Tibor előzetes gondolatait!

NB III Keleti-csoport, 6. forduló, 2019. szeptember 8. (vasárnap), 16.00:

Debreceni EAC-Balassagyarmati VSE

Helyszín: Debrecen, DEAC Sportpálya. Vezeti: Bálint Attila (Kurinka Béla, Farkas Dávid)

Kondás Elemér, a Debreceni EAC vezetőedzője: – Eddig nagy okunk nem lehet a panaszra, elég jól teljesített a csapat. Az első mérkőzést kivéve, akkor azt nem tudtuk megnyerni, annak ellenére, hogy megvoltak a helyzeteink. Azóta viszont képesek voltunk hozni a mérkőzéseinket. Az a célunk, hogy idén jobb helyezést érjünk el, mint a tavalyi volt, szeretnénk előrelépést tapasztalni, és azért dolgozunk, hogy ez megtörténjen. A Balassagyarmat megnyerte az első két meccsét, azóta egyszer kikaptak, kétszer pedig ikszeltek, ahogy legutóbb az Ózd ellen is. Ebből azonban nem szabad messzemenő következtetést levonni, mert minden találkozó más, és biztos vagyok benne, hogy egy nehéz mérkőzést fogunk velük játszani, masszív együttesnek gondolom a vendégeket. Egy játékosunk fog hiányozni, a minifoci Bajnokok Ligájában érdekelt Patócs Richárd, a többiek egészségesek.

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Nehezen telt az elmúlt pár nap, vannak sérültjeink és betegeink, akik a héten nem tudtak részt venni az edzéseken. Ez egy ilyen mérkőzés lesz, de valahogy meg kell oldanunk. Átbeszéltünk mindent az előző meccs kapcsán, a pontrúgásoknál meglévő figyelmetlenségeket még a fiatalságnak írom be, mert csak annyi volna az egész, hogy odaállunk az ember mellé, és megyünk vele, de ehelyett lassan csináljuk, várunk egymásra. Ezen kell változtatni! A DEAC-ban több NB I-es játékos van, például Nagy, Sidibe, Spitzmüller, de a többiek is szinte mind ilyen szinten vannak. Jelen pillanatban nekünk a nagyobb gondunk, hogy tudunk kiállni, hogy rakjuk össze a csapatot, de úgy megyünk oda, hogy nyerni szeretnénk! Biztosan nem léphet pályára Lami, Vekker, Barta, Gál, illetve Mátyás Zsolt.

error: Content is protected !!