Szomorkás bravúrgyőzelemmel zárta a szezont az SBTC

Hiába a Debrecenben elért remek idegenbeli siker, a ‘tarjániak elbúcsúztak az NB III-tól.

Vasárnap a harmincadik fordulóval intett búcsút a harmadosztály 2018/2019-es szezonjának a zárásképpen a Debreceni EAC-hoz hivatalos SBTC. Már a kezdősípszó előtt is tudvalevő volt, mivel az elmúlt hétvége előtt legjobb esetben a komplett mezőny legrosszabb tizenharmadik helyét kaparinthatták meg a fekete-fehérek, a versenykiírás értelmében búcsúzni kényszerültek az NB III-tól. Az utóbbi években tapasztalható feltöltések miatt viszont, egy kiskapuban azonban még lehetett bízni, de csakis abban az esetben, ha a nógrádi csapat jobb eredményt ér al az utolsó körben, mint a DVTK kettőnél fellépő Tállya.

Rögtön a meccs elején látszódott, hogy kellő motiváltsággal szálltak ringbe a vendégek, ennek ellenére, egy hibát kihasználva már a 8. percben előnybe kerültek a jó erőkből álló házigazdák. A hátrány nem vetette vissza a látogatókat, sőt még nagyobb elánnal folytatták az ütközetet, fél óra elteltével pedig Sárközi révén egyenlítettek is, aki Benkő-Bíró alapvonalról középre tett labdáját vágta be középről.

A szünetig már nem módosult az állás, még ha játékban nem is feltétlenül sziporkáztak a látogatók, az akarati tényezőkkel helyrebillentették a pályán zajló eseményeket, így megszenvedtek a hajdúságiak. A második felvonásban a duplázó Kerekes jóvoltából újra a hazaiaknál volt a fór, nem kellett azonban sokat vári Híves válaszára, aki egy gyönyörű fejessel egalizált mintegy negyedórával a vége előtt.

Mindkét gárda a győzelemért ment előre, ide is-oda is eldőlhetett volna a pontok sorsa, ez pedig végül a Stécének jött össze: a pár perccel korábban csereként beszálló Magos a tizenhatoson belül csinált meg két cselt, mielőtt a kapuba helyezett, egyéni alakítása pedig gólt ért övéinek, mint hamarosan kiderült, három-kettes arányban gyűrte le vetélytársát Rubint Richárd legénysége.

Hiába a remek diadal, mint később kiderült, a korábban nyolc fellépésén egy bajnoki egységet sem szerző Tállya kettő-egyre nyert Diósgyőrben, így a következő hetekben még bizakodhat, míg a nem sokat érő bravúros győzelmet elkönyvelő fekete-fehérek készülhetnek a megye egyre.

NB III Keleti-csoport, 30. forduló:

Debreceni EAC-Salgótarjáni BTC 2-3 (1-1)

Debrecen, DEAC-pálya-Egyetemi Sporttelep, 150 néző. Vezette: Bálint A. (Zahorecz R., Belicza B. P.)

Debreceni EAC: Csúri – Karikás (Nagy N., 85.), Nagy Z., Kiss L., Bucz (Sidibe, 60.) – Balogh, Ramos, Spitzmüller, Sütő (Virág, 66.) – Sós, Kerekes. Vezetőedző: Sáfár László.

Salgótarjáni BTC: Megyeri – Barta, Híves, Grajzel, Nyéki – Szabó T., Kitl (Bakos, 92.) – Tarlósi M. (Magos, 85.), Sárközi (Bata, 90.), Tarlósi P. – Benkő-Bíró. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Sárga lap: Ramos, Sidibe, Nagy Z., ill. Megyeri, Benkő-Bíró

Gól: Kerekes (8., 67.), ill. Sárközi (31.), Híves (74.), Magos (87.)

Mestermérleg:

Sáfár László: – Mindkét csapat győzelem játszott. Egy-nullnál és kettő-egynél megvoltak a lehetőségeink, hogy lezárjuk a meccset, de ezzel nem éltünk, megbosszulták magukat a kihagyott helyzetek.

Rubint Richárd: – Nagyon nehéz nyilatkozni, mert mi mindent megtettünk, hogy legyen valami esélyünk a bennmaradásra, de sajnos a Diósgyőr kettő kikapott otthon a Tállyáról, amire megmondom őszintén, nem számítottam. Kimondottan egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, egy szép helyen. Végig izgalmas volt a meccs, amit az utolsó percekben sikerült megnyerni. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert az utóbbi két hónapban komoly munkát végeztünk, mindent megtettünk, hogy ne essünk ki, de nem jött össze. Gratulálok a srácoknak a vasárnap elért szép eredményhez!

A bajnokság végeredménye:

error: Content is protected !!