Szombaton megkezdik a szezont NB III-as csapataink

Az STC a Monort, míg a BSE a Nyírbátort fogadja a harmadik vonal nyitányán.

Szombaton 17.30-kor nekivágnak a 2017/2018-as idénynek megyénk NB III-as alakulatai: a Zoran Kuntic által irányított, a nyár folyamán megerősített STC a legutóbbi évadban ezüstéremig jutó Monort fogadja a Szojka Ferenc Stadionban, a Kis Károly vezette BSE pedig a harmadik vonal Keleti-régiójának előző pontvadászatának zárultával a tizenegyedik pozícióban befutó Nyírbátort látja vendégül a Kövi Pál Sportközpontban. Az érdekesnek kinéző csaták előtt az érintett csapatok trénerei osztották meg velünk előzetes várakozásaikat.

NB III Keleti-csoport, 1. forduló, 2017. augusztus 12. (szombat), 17.30:

STC-Monori SE

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Leél-Őssy Ádám (Sándor Zoltán, Kovács Brankó)

Zoran Kuntic, az STC vezetőedzője: – Több mint egy hónapja dolgozunk együtt a csapattal, erősebb, NB II-es ellenfelekkel is játszottunk edzőmeccseket, ahogy a mi osztályunkban szereplő, harmadik vonalbeli riválisokkal, vagy éppen megye egyesekkel, akik viszont szintén jó játékerőt képviseltek. Nagyon sokan voltak próbajátékon, valakivel elégedett voltam, míg másokkal nem. Összességében pozitívan értékelem a felkészülést. Jól érzem magamat itt, gyönyörű a pálya, ami pedig külön örömteli, hogy rengeteg erdős vidék van, mert szeretek kirándulni, a szabadidőmet ezzel töltöm. A klubon belül is minden rendben van, nagyon rendesek a játékosok, csinálják a dolgukat. Vannak olyan posztok, ahová még mindig keresünk játékosokat, egyelőre nincs végleges keretünk. Nagyon remélem, a napokban sikerül megegyeznünk a kiszemeltekkel, ezen a téren a jövő hét folyamán várhatóak pozitív változások, én azt szeretném, hogy kicsit bővebb legyen a keretünk. Meccsről-meccsre fogunk haladni. A sorsolás úgy alakult, hogy a szezon elején a tavalyi második, harmadik, illetve negyedik helyezett ellen kell játszanunk. Úgy gondolom, a Monor még a legutóbbi idénynél is erősebb, egyértelműen az a céljuk, hogy feljussanak az NB II-be, szóval tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz szombaton, de bízom a játékosaimban, és abban, hogy itthon fogjuk tartani a három pontot!

Horváth Dávid, a Monori SE vezetőedzője: – Eléggé átalakult a keretünk, természetesen azért, mert jobbak szeretnénk lenni, a tavalyi szereplésünkhöz képest is. Ennek megfelelően alakítottuk ki a felkészülésünket, hogy a pozicionális dolgok rendben legyenek, illetve taktikailag is fel tudjunk készülni az ellenfelekre és a saját játékunkra. Úgy érzem, amennyire ez lehetséges, sikerült is. Egyértelműen a feljutás a célunk, látva a csoportunk alakulását és az átigazolásainkat, mindenképpen erre törekszünk, egyben a vezetők is ezt adták meg a csapat felé, az első helyen szeretnénk végezni! Elsősorban az ellenfél edzőjének személyét tartom fontosnak az STC-vel kapcsolatban, aki felé óriási tisztelet van a részemről. Kétszer dolgoztunk már együtt, a Fradi U19 mellett a felnőttben is az edzőm volt Zoran. Tisztában vagyok vele, hogy amennyire csak lehet, fel fogja készíteni csapatát, illetve, biztosan megvan a terve, hogyan szeretnének minket megverni. Tudjuk, hogy erősödött a hazaiak kerete, Bogáti Péter tőlünk ment oda, kellő tisztelet van részünkről az STC felé.

                      monorse.hu

Balassagyarmati VSE-Nyírbátori FC

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont. Vezeti: Horváth Máté (Farkas Dávid, Nagy Petra)

Kis Károly, a Balassagyarmati VSE szakmai igazgatója: – Nekünk azért problémát jelentett, hogy későn dőlt el, feljutunk-e, hiszen nem akartunk úgy edzőmérkőzéseket lekötni, hogy nem tudjuk, mi a sorsunk, mivel, bár végig bíztunk a pozitív végkifejletben, ha mégis negatív lett volna a döntés, a kiszemelt ellenfelekkel kapcsolatban ez nem lett volna korrekt lépés. Bár a felkészülési mérkőzéseink között voltak jó találkozók, ez inkább a korai időszakra volt jellemző, míg a végén nagyon meg kellett köszönnünk, hogy a Cered eljött hozzánk, de ekkorra már nem tudtunk olyan meccseket lekötni, melyeket szerettünk volna, hiszen mindenkinek megvolt a programja, ami kisebbfajta gondot okozott, ettől függetlenül, szerintem hasznos volt a megye egyes csapat elleni erőfelmérő, meglátjuk, hogy mire lesznek elegendőek az elmúlt hetek. Régóta dolgozom a futballban, de mindig ér meglepetés, újabb és újabb szabályok jönnek ki, amikkel, hogy őszinte legyek, egyrészről nem tudok egyetérteni, másfelől pedig, nem is értem… Amennyiben egy labdarúgó szerződést bont, miért kell harminc napot várnia arra, hogy újra játszhasson, ha amatőr ligába megy? Ez régen úgy nézett ki, hogy az utolsó lejátszott mérkőzéstől számították a harminc napot, amiben azért nyilván van logika, a jelenlegi rendszerben viszont semmi, mert vegyünk egy példát, ha mondjuk egy játékossal augusztus harmincadikán szerződést bontanak, onnantól harminc napig miért nem szerepelhet amatőr klubban? Ezt én nem értem, de ha valaki megmagyarázza, hogy ebben mi a logika, ám legyen… Nekünk ez nem kedvez, hiszen Tóth Patrik emiatt a határozat miatt nem léphet pályára az első két fordulóban. Úgy érzem, a posztokat tekintve összeálltunk, jól dolgoztak a játékosok. Ismerjük a Nyírbátort, háromszor is megnéztük, én magam a DEAC elleni találkozójukat tekintettem meg. Tudjuk, mik az erősségeik, véleményem szerint a dobogóért fognak küzdeni, tehát egy nagyon jó csapatról van szó, és ez nem tiszteletkör, ugyanakkor úgy gondolom, mi is ott leszünk a játéktéren! Igazi értékfelmérő lesz ez a kilencven perc, azonban bízunk benne, hogy hazai pályán, saját közönségünk előtt, az első mérkőzés minden előnyével és hátrányával együtt, itthon fogjuk tudni a három pontot, bár hozzáteszem, ehhez mindenféleképpen a maximumra lesz szükség!

Ambrusz Árpád, a Nyírbátori FC vezetőedzője: – Minden úgy alakult a nyáron, ahogy korábban elterveztük! Az átigazolások szempontjából is meg tudott valósulni az, amit elgondoltunk, csupán egy negatív dolog volt, belsővédőnk, Kornutyak Volodymyr egy héttel ezelőtt, egyik napról a másikra úgy döntött, eligazol, ez fájó pont volt a számunkra. Meg tudtuk viszont oldani a pótlását, és még az is lehet, a későbbiekben érkezhet hozzánk újabb játékos. A felkészülést nem zavarta meg semmi, megcsináltuk, amit előzetesen kitűztünk. A helyezést illetően nem tudok célt mondani, a mi csapatunknál huszonkettő-huszonnégy év az átlagéletkor, két olyan emberünk van, aki harminc fölött van, a többiek nagyon fiatalok. Én azt szeretném, ha azt tudnánk folytatni, ami a tavalyi bajnokság közepén már elkezdtünk, hogy olyan fejlődési lehetőséget tudjunk biztosítani fiatal játékosainknak, mely által még jobb játékosokká válhatnak, hogy aztán akár magasabb osztályba igazolhassanak. Persze remélem, ez a folyamat eredménnyel is párosulni fog, azt várjuk, hogy fejlődjünk, emellett pedig meg szeretnénk verni mindenkit, aztán, hogy ebből mi fog kisülni, a szezon végén kiderül. Amit lehetett, kiderítettük a BSE-ről. Lehet, nem a legszerencsésebb, hogy pont egy újonc otthonában kell kezdenünk, feljutó csapatról beszélünk, odahaza biztosan nyerni akarnak, minden bizonnyal sokan is lesznek, mivel ahogy hallottam, viszonylag több néző várható a szokásosnál, illetve úgy tudom, jó pályájuk van, ezeknek az infóknak pedig kifejezetten örülök, hiszen legalább lesz olyan mérkőzésünk az idényben, ahol az átlagosnál komolyabb érdeklődés mellett tudnak meccselni a csapatok, mert szerintem ez mindig jót tesz egy mérkőzésnek és egy játékos lelkének. Bizakodva várom a találkozót!

 

 

error: Content is protected !!