Szombaton három csapatunk lesz érdekelt a Magyar Kupa országos főtábláján

A sorozat hatodik körében a Dorogot fogadja a BSE, a Szolnokot látja vendégül az SBTC, az Ózddal csap össze a Berkenye.

Szombaton három nógrádi csapat lép pályára a Magyar Kupa hatodik körében. A már az országos főtábla keretein belül lezajló játéknapon a harmadosztályú Balassagyarmat a második vonalbeli Dorogot fogadja, míg a megye egyes alakulatok közül az SBTC az NB II-es Szolnokot, a Berkenye pedig a harmadik vonal Keleti-csoportjában a BSE-vel egy bajnokságban szereplő Ózdot látja vendégül. A tizenöt órától esedékes találkozók előtt megszólaltattuk a hat érintett csapat szakmai vezetőit, lássuk a trénerek felvezető gondolatait!

Magyar Kupa, 6. forduló, 2019. szeptember 21. (szombat), 15.00:

Balassagyarmati VSE (NB III Keleti-csoport)-Dorogi FC (NB II)

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Nem vagyok elégedett a Sényő elleni döntetlennel, mert úgy gondolom, az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, hogy eldöntsük a mérkőzést, de egy buta hibából gólt kaptunk, ami még mindig fájó, a végén pedig megint szenvednünk kellett az ikszért, úgy, hogy az ellenfél az egész meccsen négyszer rúgott kapura, mi meg kidolgoztunk hét-nyolc gólhelyzetet. Fájó volt ez a pontosztozkodás, a baj viszont az, hogy ez nem az első ilyen alkalom volt. nekem most a bajnokság az elsődleges, de azért kimegyünk a pályára és megpróbálunk egy minél jobb eredményt elérni. Különösen nem készültünk a mérkőzésre, de azért próbálunk majd figyelni. A Dorogról mindent tudok, tisztában vagyok vele, hogy milyen játékerőt képviselnek és hogy Németh Szabolcs mit szeretne játszani. Az a lényeg, hogy játsszunk jól szombaton, próbáljunk meg hiba nélkül futballozni! Az nem probléma, ha jól játszunk és kikapunk, olyan hibákat viszont nem szabad elkövetni, amiket mi megcsinálunk az NB III-ban. Ezen kell változtatni és ezt szeretném is látni. Magunktól ne csináljunk olyan butaságokat, amiket nem kényszerít ki az ellenfél. Kócsa, Nagy, Gál, illetve Mátyás Zsolt sem bevethető, egy játékengedélyre pedig még mindig várunk.

Németh Szabolcs, a Dorogi FC vezetőedzője: – Felemásnak látom a szereplésünket, voltak bravúros eredményeink is, itt gondolok a Vasas, a Gyirmót vagy az előző hétvégén a Nyíregyháza legyőzésére, viszont voltak olyan eredményeink is, amik miatt nagyon bosszúsak vagyunk, ide tartozik a Váctól és a Siófoktól elszenvedett vereségek. A Magyar Kupában szeretnénk minél tovább jutni. Nincsen nagy keretünk, huszonegy fős. Azt gondolom, a hazaiak malmára hajtja a vizet, hogy mi folyamatosan szerda-szombat ritmusban játszunk, még két nap sem telik el, aztán újra pályára kell lépnünk, ezen a hétvégén ismételten, ami mindenképp megnehezíti a dolgunkat. Mivel nagyon kicsi a keretem, annyi játékost próbálok játszatni, amennyit tudok, de szeretnénk továbbjutni, és nincs is sok emberünk, ezért minimális rotálásra készülök. A Balassagyarmat egy fiatal, motivált csapat, egy jó, NB II-es szinten is rutinos edzővel, Nagy Tamás személyében pedig például egy tapasztalt játékosuk is van. Nehéz lesz nekünk, mert a hazaiak fel lesznek dobva, hogy egy másodosztályú ellenféllel szemben játszhatnak, biztosan akarnak majd bizonyítani, ezek pedig nagyon nehéz találkozók szoktak lenni.

Salgótarjáni BTC (Megyei I. osztály)-Szolnoki MÁV FC (NB II)

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Mint minden más mérkőzésre, most is készültünk. Igen, kicsit feszült volt a hangulat, mert egy vereség és egy döntetlen van mögöttünk, amire nem számítottunk, Kissé gödörben vagyunk. Meglátjuk, jókor jön-e a kupameccs, mert kicsit most komolyabb az ellenfél. Egyértelmű, nem mi vagyunk az esélyesek, de azért megpróbáljuk megnehezíteni a Szolnok dolgát. Az majd kiderül a meccsen, ez mire lesz elég, de biztos vagyok benne, nem adjuk olcsón a bőrünket. Nekik sem megy jól ebben a szezonban, annak ellenére, hogy az utolsó mérkőzésüket megnyerték. Simon Attilával egy évig még én is együtt játszottam Diósgyőrben. Szombaton jó játékkal volnék elégedett, ami nem volt ránk jellemző az utóbbi időben, de kimondottan akkor örülnék, ha tovább tudnánk jutni!

Csábi József, a Szolnoki MÁV FC vezetőedzője: – Tavaly NB II-as csapatként még egy csoportban voltunk a Salgótarjánnal, aztán feljutottunk. Nagy fluktuáció nem volt a csapat keretében, maradtunk az állandóság mellett, ami nyilván kérdőjeleket is vetett föl bennünk, hogy ez mire elég a másodosztályban. Viszonylag jól indultunk, megvertük a Vácot és a Balmazújvárost, és mint tudjuk, utóbbi együttest nem mindenkinek sikerült legyőzni. Sajnos időközben az utóbbi ellenféltől megszerzett pontokat elvették tőlünk. Aztán az eredményeket illetően kicsit gödörbe kerültünk, bár őszintén megmondom, a pályán mutatott teljesítmények az eredmények ellenére sem voltak jelentősek, itt gondolok akár a gyirmóti találkozónkra, ahol null-nullnál tizenegyest rontottunk, majd két pontrúgásból gólt kaptunk vagy célozhatok a Haladás elleni találkozóra is. Szoknunk kell az NB II-es légkör tempóját, itt a hibákat könyörtelenebbül kihasználják. Természetesen nem vagyunk elégedettek az elért eredményekkel, a teljesítményben viszont hétről-hétre látok előrelépést, most szerdán egy bravúrgyőzelmet arattunk az élbolyban tanyázó Csákvárnál. A múltkor például minden mutatóban felülmúltuk az első helyen álló Győrt, de a második percben gólt kaptunk egy hátul eladott labdából, és már nem tudtunk fordítani, annyira pedig nem vagyunk jó csapat, hogy ilyen előnyt adjunk egy nálunk magasabban jegyzett együttesnek. Hozzáteszem, a táblázat jelenlegi első hat helyezettje közül öttel már játszottunk. Konkrét célt nem fogalmaztunk meg a Magyar Kupa kapcsán, a saját önbecsülésünk, a csapat építése miatt akarunk sorsolástól függően is minél tovább jutni. Tudjuk, hogy ezek a mérkőzések inkább a kis csapatokról szólnak, nekik egy óriási pluszmotiváció, hogy itt megmutassák magukat. Ahogy említettem, az előző idényben még egy mezőnyben szerepeltünk a házigazdákkal, és meggyőződésem, hogy jelen pillanatban sincs a két gárda között két osztálynyi különbség. Az az öltöző titka, hogy szerepet kaphatnak-e olyanok, akik az utóbbi időben kevesebb játékidőt kaptak, az viszont biztos, hogy tovább akarunk jutni! Az SBTC-ről keveset tudok, a feszített tempó miatt péntekig nem tudtunk foglalkozni velük, múlt vasárnap a Győrrel, aztán szerdáig a Csákvárral törődtünk. Nyilván vannak információink, sajnos nem annyi, amennyi az NB II-es ellenfelekről, de mindenképpen fel szeretnénk készülni belőlük. Tudjuk, hogy egy megyeszékhely csapatáról van szó, amely szervezett a játéktéren és azon kívül is, nem estek szét a kiesés után. Ahogy láttam, nincsenek pocakos futballistáik, szóval azt gondolom, figyelemreméltó riválisról beszélünk, bele kell állnunk a mérkőzésbe. Az a célunk, hogy játsszunk egy jó meccset, természetesen a futball szellemében. Biztos vagyok benne, hogy egy tipikus kupatalálkozó lesz. Nagyon régen benne vagyok már a labdarúgásban ahhoz, hogy az ilyen mérkőzések hangulatát átérezzem.

Berkenye SE (Megyei I. osztály)-Ózdi Kohász SC (NB III Keleti-csoport)

Mohácsi László, a Berkenye SE vezetőedzője: – A szezonunk eddig elmúlt szakaszában – a bajnoki és kupa fellépéseink tekintetében – egy kis kisiklástól eltekintve, az elvárásainknak megfelelően teljesítettünk. A mostani kupameccs viszont teljesen más lesz az eddigi megmérettetéseinktől, most más erényeket kell majd felvonultatnunk, akár csillogtatnunk, hogy helyt tudjunk állni a magasabb osztálybeli ellenfelünk ellen. Mert szeretnénk jó mérkőzést játszani, hiszen ismét megmutathatja magát a település, a csapat, és azok a játékosok, akik még a magasabb osztály felé kacsingatnak. Nagyon nehéz dolgunk lesz, mert bár az ellenfelünk a harmadosztály egyik újonca, de iszonyatosan szervezett, fizikálisan erős, és a keretében több, jó kvalitású játékossal is rendelkezik, ezért remélem, a ráhangolódással, motivációval, a lelkesedéssel nem lesz majd baj, mert sok egyéni extra teljesítményre, nagyszerű csapatmunkára, és kiérdemelt szerencsére lesz szükség, hogy csökkenteni tudjuk az osztálybeli különbségeket. Meglátjuk, hogy képesek leszünk-e meglovagolni azt a közkeletű mondást, miszerint a labda gömbölyű…

Várhidi Péter, az Ózdi Kohász SC vezetőedzője: – Nagyon a nulláról kezdtük a szezont, rengeteg új játékossal, akik a megyében meghatározó szerepet töltöttek be, nagy részük már elment, úgyhogy egy teljesen új csapatot kellett építeni. Ennek mindenféle nehézsége, viszontagsága megvolt az idény elején. Most már azt játssza a csapat, amit szerettem volna, az utolsó három-négy meccsen pedig folyamatosan többet adott magából a társaság. Még nyerni ugyan nem tudtunk, már érezhető, hogy minden mérkőzésen megvoltak a győzelmi esélyeink, legutóbb Jászberényben még tíz emberrel is nekünk voltak helyzeteink, szóval nagyon remélem, előbb-utóbb már a siker is jönni fog, azzal együtt, hogy már négy hete veretlenek vagyunk. Edzői karrierem során már kétszer játszottam kupadöntőt, ezért tudom, milyen hangulata van egy ilyen találkozónak. Azt gondolom, minden klubnak üde színfolt, ha eljutna a végéig. Egy kis egyesületnek mi lehet a reménye? Az, hogy megismerteti magát az országgal, mivel mindannyian kevésbé vagyunk szem előtt. Ezért mindig jó az, ha valami történik körülöttünk, szóval úgy vélem, muszáj arra játszanunk, hogy továbbjussunk! Mivel nekünk nagyon szűk a keretünk, vannak fiataljaink, akik folyamatosan fejlődés alatt vannak, van a kezdőcsapatunk, és azon felül még körülbelül két ember, akit be tudok cserélni, így a tizenhárom ember közül mindenki megkapja majd a lehetőséget. Mivel nem hétköznap kerül sor a forduló, nyugodtan lehetett bajnoki rendszerben készülni, úgyhogy azok fognak lehetőséget kapni, akik az NB III-ban is. Mint mindig, próbáltunk a lehető legjobban felkészülni az ellenfélből, nagyjából tudunk róluk mindent, ami fontos. Abszolút nincs a részünkről lebecsülés, attól függetlenül, hogy ők egy osztállyal lejjebb vannak. Nagy differenciák nincsenek a megyei és a harmadosztályú együttesek között, úgyhogy éles meccsre számítok.

error: Content is protected !!