Szerdán a Magyar Kupa hetedik fordulójában lesz érdekelt a BSE

A sorozatban még egyedüli nógrádi csapatként versenyben lévő ‘gyarmatiak ebédidőben fogadják az NB III-as Taksonyt.

Szerdán a Magyar Kupa hetedik körének keretein belül néz elébe komoly erőpróbának az idény eddigi részét tekintve még minden fronton veretlen Balassagyarmat, a megyei első osztály éllovasa az előző szezon végén megszerzett Pest megyei bajnoki címe után a harmadosztály Közép-csoportjába kerülő, ott jelenleg masszív gárdaként lépegető Taksonyt fogadja a Kövi Pál Sportközpontban. Az ebédidőben, 12.30-as kezdéssel kezdéssel esedékes párbajt megelőzően mindkét együttes szakvezetőjét megszólaltattuk, lássuk, milyen gondolatokkal várja a találkozót a BSE-t irányító Varga Balázs és a vendégeket dirigáló Szabados Tamás!

Magyar Kupa, 7. forduló, 2018. október 31. (szerda), 12.30:

Balassagyarmati VSE-Taksony SE

Helyszín: Balassagyarmat, Városi Sportközpont. Vezeti: Mencsik László (Skover Péter, Nagy Petra)

Varga Balázs, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Szerdán végre újra pályára léphetünk a Magyar Kupa főtábláján. Számunkra hatalmas eredmény, és megtiszteltetés, hogy egyedüli csapatként egész Nógrád megyét képviseljük majd. Nincs könnyű dolgunk, hiszen az NB III masszív középcsapata a taksonyi együttes. Két mérkőzésüket láttuk az elmúlt hetekben, a Pécs elleni vereséget, illetve az RKSE elleni döntetlent. Ezek alapján nem lehet jóslatokba bocsátkozni. Helyen kell kezelni a dolgokat. Mi egy ügyes megye egyes alakulat vagyunk, amely éhes a sikerre, és meg akarjuk mutatni, mire is vagyunk képesek. Hogy ez mire lesz elég, azt szerda délután meglátjuk. Hatalmas fegyvertény lenne bármiféle szorosabb eredmény elérése számunkra. Mindent megteszünk majd, nem adjuk olcsón a bőrünket, még ha a papírforma ezt is mutatja. Nagy valószínűséggel Szita Bencére továbbra sem számíthatok és Kovács Kristóf játéka is kérdéses. Garda Gézát összedrótozzuk valahogy szerdáig. Hatalmas motivációval várjuk a szerdát, bárki is lép majd pályára, biztos vagyok benne, hogy tudása javát fogja nyújtani.

Szabados Tamás, a Taksony SE vezetőedzője: – Ahhoz képest, amit várt tőlünk a szezonban a közvélemény és mindenki más, aki a futball körül van, hogy csak asszisztálni fogunk ebben az NB III-as bajnokságban, sikerült mindenképpen felülmúlnunk a várakozásokat, bár őszinte leszek, ez engem nem lepett meg. Bíztam a munkánkban! Ugye nyáron sok embert kicseréltünk, most már pedig az is körvonalazódik, ki az, akire hosszabb távon számíthatunk, és ki az, aki esetleg nem fér bele az elképzelésünkbe, mert mint köztudott, lakva ismeri meg az ember a másikat. Ettől függetlenül, azért én több pontot reméltem az eddigiekhez képest. Voltak olyan meccseink, amikor bravúros győzelmet arattunk, hozzáteszem, csak papíron, a játék képe alapján abszolút nem. Voltak viszont olyan találkozók is, amiket nagyon nehezen képes megemészteni az ember, mert nem volt benne az, hogy pont, pontok nélkül maradjunk. Azt gondolom, amit eddig a szakmai stábbal elterveztünk, meg is valósult. Mivel a Taksony még soha nem jutott a hatvannégy közé sem, így szeretnénk történelmet írni! Ha már idáig eljutottunk, minél tovább mennénk, nagyon fontos a kupa! Nem úgy készülünk, hogy a “B” játszana vagy hogy fél vállról vennénk a párharcot, hanem ugyanúgy, mint akár a hétvégi, listavezető Szentlőrinc elleni bajnokira. Ezt eddigi teljesítményével meg is alapozta a ‘Gyarmat, magabiztosan vezetik mezőnyüket, így meg sem tehetnénk, hogy ne maximális erőbedobással lépjünk pályára, minden tiszteletünk az ellenfélé! Ettől függetlenül azt gondolom, ha picivel is, a mi mérlegünk felé kell hogy billenjen az osztálykülönbség. Ugye én váci gyerek vagyok, tehát a vonzáskörnyezetben élek, jó ismerőseim vannak ott. A hazaiak edzője csapattársam volt még a Váci Ifjúságban, szóval teljesen képben vagyok velük. Éppen ezért mondtam a fiúknak a héten, hogy föl kell kötni a gatyájukat, ha sikeresek akarunk lenni, mert ha csak kicsivel kevesebbet is, akár csupán 99 százalékot akarunk kiadni magunkból ezen a mérkőzésen, az lehet, kevés lesz. Az ellenfél szempontjából is nagy tétje van a meccsnek, hiszen amennyiben továbbjutnának, szerintem komoly esélyük volna arra, hogy Amatőr Kupa döntőt játsszanak, ami nekik is motivációs tényező. Egy harcias, feltüzelt hazai csapatra számítok és nehéz találkozóra. Úgy vélem, aki ki fog látogatni, izgalmas kilencven percet fog látni, vagy százhúszat…

error: Content is protected !!