Szép, ámbár baljós árnyak által átszőtt győzelmet aratott az SBTC

Hiába bánt el az Egerrel a nógrádi csapat, eldőlt, hogy a Keleti-csoport adja majd az NB III-as mezőny legrosszabb tizenharmadik helyezettjét, ami a versenykiírás szerint kiesést jelent.

Múlt hét vasárnap a harmadosztály Keleti-régiójának huszonkilencedik fordulója várt a bennmaradásért hajtó SBTC-re, aktuális erőfelmérőjükön az Egert fogadták a fekete-fehérek a Szojka Ferenc Stadionban. Masszív csatára volt kilátás, de a hazaiak tudhatták, mindenképpen nyerni kell.

A felvázoltak szellemében vetette bele magát a küzdelembe Rubint Richárd alakulata, ugyan azt nem lehet mondani, hogy színvonalas volt a meccs, becsülettel gyötörték egymást a gárdák. Fél óra elteltével megszerezték a vezetést a ‘tarjániak, miután Barta centerezését Benkő-Bíró váltotta lábbal gólra.

Megnyugodva mehettek tehát pihenni a vendéglátók, ez az állapot pedig még inkább felerősödött a második felvonásban, az 58. percben a Heves megyeiek hálóőre a büntetőterületen belül csak szabálytalanul tudta feltartóztatni Tarlósi Milánt, aki ezt követően higgadt ítélet-végrehajtóként nem is hibázott.

A látogatók szerencsére képtelenek voltak megújulni, a házigazdák kézben tartották a pályán zajló eseményeket. A hajrához közeledvén mindent eldőlt: a 75. minutumban Tarlósi Patrikot buktatta egy védő, fivére pedig újra könyörtelenül bevágta az ismét jogos tizenegyest, kialakítva a szurkolóknak köszönhetően remek hangulatban lepergő összecsapás három-nullás végeredményét.

Alapesetben, felhőtlenül örülni kellene a sima győzelemnek, sajnos azonban ennél sokkal árnyaltabb a képlet! Az NB III hivatalos versenykiírása úgy szól, a csoportok utolsó három helyezettje mellett a legrosszabb tizenharmadik együttese is kiesik, az aktuális eredmények ismeretében pedig eldőlt, hogy ez a búcsúzó a keleti-divízióból kerül majd ki.

Maradjunk azonban annyiban, az előző évek tapasztalati alapján, könnyen lehet, idén is fel kell majd tölteni a mezőnyt, így bizony egyáltalán nem mindegy, hányadik pozícióban zár a nógrádi csapat, valahogy meg kell előzni a Tállyát az utolsó körben, aztán lehet reménykedni! A lényeg: a zárójátéknapon több pontot kell gyűjteni a Stécének Debrecenben, mint az említett alakulatnak a diósgyőri tartalékoknál.

NB III Keleti-csoport, 29. forduló:

Salgótarjáni BTC-Eger SE 3-0 (1-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 350 néző. Vezette: Kovács I. (Imrő J., Molnár I.)

Salgótarjáni BTC: Megyeri – Barta, Grajzel, Híves, Nyéki – Szabó (Bata, 87.), Kitl (Illés E., 89.) – Tarlósi P., Sárközi (Bakos, 77.), Tarlósi M. – Benkő-Bíró. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Eger SE: Giczi – Busai, Kaszás, Galambosi, Lőrincz – Debreczeni, Titkó, Révész (Mikolka, 55.), Antal Zs. (Benke, 63.), Gresó – Vajda (Fekete, 46.). Vezetőedző: Vitányi László.

Sárga lap: Kitl, ill. Révész, Giczi, Fekete, Gresó

Gól: Benkő-Bíró (34.), Tarlósi M. (58., 75.)

Mestermérleg:

Rubint Richárd: – Megvan az első menet, de még a második előttünk van, megyünk Debrecenbe, ahol legalább egy pontot szereznünk kell. Szerintem jobban akartuk a győzelmet, mint az Eger, már az első félidőben eldönthettük volna a meccset, két-három találattal kellett volna vezetnünk. Aztán a második játékrészben jogos tizenegyesekből még rúgtunk két gólt, így szép eredményt értünk el. Gratulálok a csapatnak!

Vitányi László: – Rendkívül csalódott és elkeseredett vagyok a mai meccs miatt. Semmit nem valósítottunk meg az eltervezettből. Remek környezet, jó pálya, és egy kiváló hangulatot teremtő lelátó elött, minden adva volt egy jó mérkőzéshez. A saját részünket nem tudtuk hozzátenni, ezért nagyon szomorú vagyok… A Salgótarjánnak gratulálok a győzelemhez!

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!