,,Ritkaság az ilyen jó társaság”

Az SBTC új igazolása, a Pápáról érkező Szabó Tibor csak a bennmaradásban gondolkodik friss állomáshelyén.

Jelenleg javában zajlik a munka a harmadik vonal Keleti-csoportjának tavaszi rajtjára készülő SBTC-nél. Mint az elmúlt időszakban kiderült, már új szerzeményeket is elkönyvelhettek a fekete-fehérek, ebbe a körbe tartozik többek között Szabó Tibor, aki az említett osztály Nyugati-régiójának ötödik helyén telelő Pápai Perutz FC-től került a ‘tarjániakhoz. A volt csapatánál tizenkét őszi mérkőzésen szerepet kapó középpályással Nógrád megyébe történő átigazolása kapcsán beszélgettünk.

– Milyen úton kötött ki új állomáshelyén?

– Vágó mester megkeresésére jöttem Salgótarjánba – kezdte Szabó Tibor. Korábban Veszprémben dolgoztunk együtt.

– Mit érdemes tudni pályafutása korábbi szakaszairól?

– Tizennégy évesen kerültem a Győri ETO-hoz, ahol egy próbajáték során megfeleltem, aztán leigazolt a klub. Öt esztendőt töltöttem el ott, az NB I-ben is sikerült bemutatkoznom. Ezt követően Csornára kerültem, az NB III-as csapatnál egy évig fociztam, majd megfordultam Gyirmóton, mely együttes színeiben szintén sikerült pályára lépnem az első osztályban. Ezután Ajkán voltam fél évet, később jött a Veszprém, legutóbb pedig a Pápa.

– Előzetesen milyen információkkal rendelkezett új egyesülete kapcsán?

– Tudom, hogy nem vagyunk könnyű helyzetben, mivel nagyon sok pont bennragadt az őszi szezonban, de a cél mindenképpen a bennmaradás, amire reális esélyt látok.

– Mely poszton lehet csapata segítségére és mit tart erényének a játéktéren?

– Védekező középpályásként számít rám a mester, de az irányító poszt sem ismeretlen a számomra. Erősségem a kis kombinatív foci, a kemény mentalitás, a játékolvasás és a futómennyiség.

– Milyenek az eddigi benyomások?

– Nagyon jól érzem magam! Ritkaság az ilyen jó társaság, a többiek közvetlenek, befogadtak. A várossal még ismerkednem kell, de szimpatikus a környék, eddig pozitív tapasztalataim vannak.

– Múlt hétvégén csúnya, négygólos pofonba szaladtak bele Hatvanban. Hogy látta a meccset belülről?

– Egy NB III-as szintű csapat ellen játszottunk szombaton. Az első félidő értékelhetetlen volt, mint mentálisan, mint akaratban fölénk kerekedett a Hatvan, csalódást keltő volt a hozzáállásunk. Egyszerűen nem találtunk fogást az ellenfelen, jobbak voltak labdabirtoklásban és taktikailag is, nagyon szervezetten játszottak, volt elképzelés a futballjukban, ellentétben a miénkkel! Kétgólos hátrányban fordultunk. Úgy gondolom, a szünet után rendezni tudtuk sorainkat, szép támadásokat vezettünk, sajnos azonban a gólok elmaradtak, ráadásul még kétszer betaláltak a hazaiak, így csúfos lett az eredmény. Szerintem még időben jött a pofon, van még négy hetünk, ami alatt megpróbáljuk kijavítani a hibákat, hogy aztán úgy vágjunk neki a bajnokságnak, a szezon végén mindenképpen kerüljük el a kiesést!

– Ezidáig a harmadik vonal Nyugati-csoportjában rúgta a bőrt. Mit gondol, az említett régió mennyire lehet más, mint a Keleti-divízió?

– Azt kell mondjam, minden évben volt három-négy kiemelkedő alakulat, amely harcolt a bajnoki címért, de a többi gárdát sem lehetett lenézni, minden meccs nehéz volt, a kiscsapatok is mindig nagyon motiváltan játszottak. A Nyugati-csoportot inkább a technikás futball jellemzi, míg szerintem keleten a pörgős, hajtós, kemény foci lehet a középpontban.

– Mivel lenne maximálisan elégedett nyáron?

– Mindenképpen benn kell maradnunk az NB III-ban! Alapember szeretnék lenni tavasszal, hogy aztán feljebb tudjak lépni a másodosztályba.

error: Content is protected !!