Remek túrákat zártak NB III-as csapataink

A zsinórban negyedszer nyerni tudó STC Salgótarján a Debrecennel, míg a BSE a Tállyával bánt el a hatodik fordulóban.

Szombaton újabb erőfelmérőkön estek túl az előző hetek folyamán változatosan szereplő NB III-as gárdáink. Bár mind az STC Salgótarján, mind pedig a Balassagyarmat a messzi távolba kényszerült, ez nem gátolta meg abban alakulatainkat, hogy jó eredmény érjenek el, aktuális csörtéik zárultával mindkét csapatunk fontos sikerre tett szert, nézzük meg a nógrádi szemszögből remekül véget érő párharcok részleteit!

NB III Keleti-csoport, 6. forduló:

Debreceni EAC-STC Salgótarján 0-2 (0-0)

Debrecen, Egyetemi Atlétikai Club Sportpálya, 100 néző. Vezette: Bálint A. (Zahorecz R., Belicza B.)

Debreceni EAC: Csúri – Vékei (Posta, 85.), Sós, Katona, Karikás – Ménes, Csörgő (Sütő, 81.), Kovács M., Kincses – Mócsán (Bencze, 90.), Nagy D. Vezetőedző: Sáfár László.

STC Salgótarján: Czerula – Gubacsi, Gál, Híves, Banjac – Gábor Lukács J. (Sulcz, 90.), Kovács L., Spitzmüller, Lupták (Takács P., 73.), Oláh L. – Pataki (Bogáti, 66.). Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Sárga lap: Karikás, ill. Gál, Híves

Gól: Híves (74.), Oláh L. (93.)

Az STC Salgótarján az aktuális forduló előtt tíz ponttal rendelkező Debreceni EAC-hoz volt hivatalos a harmadik vonal Keleti-csoportjának hatodik körében. Már a nem éppen sétagaloppnak ígérkező mérkőzés legelején látni lehetett, hogy két masszív, egymásból jól fölkészült csapat viaskodhat a pontokért. Egy ideig a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, nehezen találtak rést a másik oldal védelmén a felek, bár a vendégek többet birtokolták a labdát, akadtak is nógrádi lehetőségek, az első félidőben nem született gól. Aztán a második játékrész szintén hasonló mederben zajlott, mígnem végre érvényesíteni tudták dominanciájukat a leginkább fejesek által óriási lehetőségekig jutó kék-fehérek, a 74. percben a korábban remek védéseket bemutató Csúri is tehetetlennek bizonyult: egy beadást követően a hosszún egyedül érkező Híves közelről elért találattal juttatta fórhoz övéit. A véghajrában járva egy gyors ellenakcióból ismét mattolták totálisan kitámadó ellenfelük hátsó alakzatát a látogatók, Oláh László kegyelemdöfése alakította ki a kettő-nullás végeredményt. Összességében elmondható, Zoran Kuntic alakulata kézben tartotta az összecsapást, a fontos pontokat gyűjtő gárda a meccs nagy részében fölényben futballozva kerekedett felül a házigazdákon.

Mestermérleg:

Sáfár László: – Az volt a célunk, hogy mindenképpen pontot szerezzünk hazai pályán. A 74. percig úgy nézett ki, ez működni is fog, de ezt követően sajnos áthúzta terveinket egy salgótarjáni gól. Kockáztattunk, aztán a végén kaptunk még egyet, de igazából a jobbik csapat nyert.

Zoran Kuntic: – Kissé óvatosan kezdtünk, mivel nem tudtuk, milyen erőt képvisel a hazai csapat, aztán kiderült, jól megszervezte védekezését az ellenfél, illetve próbáltak kontrákkal veszélyeztetni. Aztán átvettük a játék irányítását, kialakítottunk több helyzetet, amikből viszont nem tudtunk gólt rúgni, bíztunk azonban benne, hogy megnyerhetjük ezt a mai meccset, és az utolsó húsz percben el is értünk két találatot, így abszolút megérdemelten győztünk.

Tállya KSE-Balassagyarmati VSE 0-1 (0-1)

Múcsony, Sajóvölgye Sportcentrum, 100 néző. Vezette: Valu T. (Benkő R., Kulcsár J.)

Tállya KSE: Tarr – Horváth B. (Balogh, 75.), Molnár Zs., Parani, Horváth N. (Lakatos, 70.) – Kovács Sz. (Ondó, 70.), Mihálszki, Lippai, Polényi – Bihari, Minczér. Vezetőedző: Pachinger János.

Balassagyarmati VSE: Földi – Nagy G., Ficzere, Erdei, Szandai – Popovics, Bonivárt, Tihanyi (Nagy O., 46.) – Magos, Tóth P. (Molnár E., 83.), Bódis. Szakmai igazgató: Kis Károly.

Sárga lap: Bihari, Lippai, ill. Erdei, Bódis

Piros lap: Molnár Zs. (40., Tállya KSE), ill. Popovics (78., Balassagyarmati VSE)

Gól: Tóth P. (17.)

A BSE az előző három fellépésén rendre kikapó Tállyával mérte össze tudását az NB III Keleti-csoportjának soros fordulójában. A Múcsonyban megrendezésre kerülő találkozón rögtön támadólag léptek fel a győzelem reményében útra kelő ‘gyarmatiak, már a nyitónegyedóra letelte után pedig jött is az Ipoly-partiak vezetőgólja: a 17. percben Tóth Patrik vette be a kaput. Bezsebelt fórjukat követően sem lankadtak a vendégek, mentek tovább, jöttek is szépen egymás után a kisebb-nagyobb helyzeteik, amiket viszont kis is hagytak, így a szünetig már nem tudták megrezgetni a hálót az időközben egy piros lap miatt megfogyatkozó hazaiakkal szemben. Aztán a folytatásban sem módosult a játék kinézete, Kis Károly együttese focizott fölényben, a lélektanilag fontos újabb találat viszont sehogy sem akart megszületni, így az utolsó pillanatokig izgulhattak a a Popovics kiállításából kifolyólag a véghajrára szintén tíz főre olvadó látogatók, akik viszont már meg tudták őrizni vékonyka fórjukat a lefújásig, így egy-nullás arányban fektették két vállra ellenfelüket.

Mestermérleg:

Pachinger János: – Az első félidőben történő kiállítás majdhogynem eldöntötte a mérkőzés sorsát. Csak gratulálni tudunk az ellenfélnek, mert megnyerték ezt a fontos meccset.

Kis Károly: – Rendkívül örülünk az idegenben megszerzett három pontnak, hiszen amióta feljutottunk, először tudtunk vendégként nyerni. Győzelmünk teljesen megérdemelt, ugyanakkor el kell mondani azt, hogy nagyon sok helyzetig jutottunk el, az eredményből viszont lehet látni, mégis csak egy-nullás sikert arattunk, ez a gólarány pedig nem tükrözi a két csapat közötti különbséget, rengeteg ziccert dolgoztunk és hagytunk ki, ami rendkívül bosszantó volt. Sokáig tudtunk játszani emberelőnyben egy teljesen jogos kiállítást követően, majd rengeteg lehetőségünk akadt, mígnem tőlünk is piros lapot kapott egy játékos. A három pont megszerzése nem forgott veszélyben, de természetesen, nagyon nagy bosszúság lett volna, ha ezt a mérkőzést ennyi kialakított helyzet után nem tudjuk behúzni, a végén viszont mindenki odatette magát, hogy akkor legalább ez egy-null megmaradjon. Roppant örömteli, hogy győztünk, ugyanakkor a helyzetkihasználáson javítanunk kell, az azonban pozitív, hogy ezúttal nem kaptunk gólt.

error: Content is protected !!