Remek meccsen ért el parádés sikert a BSE

A ‘gyarmatiak ötgólos mérkőzésen múlták felül az MTK fiataljait az NB III harmadik körében.

NB III Keleti-csoport, 3. forduló:

Balassagyarmati VSE-MTK Budapest II 3-2 (0-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 900 néző. Vezette: Mencsik L. (Szarvas L., Farkas D.)

Balassagyarmati VSE: Czirjék – Nagy G., Erdei, Szandai, Jónás D. – Popovics, Bonivárt, Nagy O. (Bódis, 67.) – Tihanyi, Magos, Tóth P. (Molnár, 80.). Szakmai igazgató: Kis Károly.

MTK Budapest II: Varga B. – Talabér, Sziklási, Nagy Zs., Katona – Lustyik (Szabó D., 71.), Bayer, Szerencsi, Palincsár – Szuhodovszki, Forgács (Lamperth, 46.). Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Sárga lap: Tóth P., Bonivárt, Magos, ill. Talabér, Sziklási, Szabó D.

Gól: Tihanyi (51.), Magos (70.), Bódis (79.), ill. Talabér (60.), Szuhodovszki (62.)

Vasárnap délután a legutóbbi szezon végén negyedik helyezésig jutó MTK második számú alakulatát fogadta a BSE a Kövi Pál Sportközpontban. Az első fél órában kezdeményebben léptek fel a vendégek, ami helyzetekben és labdabirtoklásban is megmutatkozott. Czirjék először egy szabadrúgás után védett nagyot, majd rögtön ezt követően a beívelt szögletnél lábbal hárított. A félidő utolsó perceire kézbe vette a gyeplőt a hazaiak, de a több ígéretes támadás ellenére nem tudták eltalálni a kaput. A második etap elején lendületben maradt a Balassagyarmat, Magos révén a vezetést is megszerezhette volna, de Varga hálóőr hatalmas bravúrral menteni tudott. Nem sokkal később Popovics szerzett labdát saját térfelén, majd parádés átadással szolgálta ki Tihanyit, aki ziccerben nem is hibázott.

A bekapott találat hatására újra mezőnyfölénybe kerültek a látogatók és egy szép szabadrúgással, valamint egy fejessel gyorsan fordítottak. Hátrányba kerülések tudatában ritmust váltott Kis Károly legénysége, jó pár veszélyes támadás után pedig egy lecsorgó lasztit Magos váltott gólra. A folytatásban felborult a pálya, mindkét együttes szerette volna eldönteni a mérkőzést. Bő tíz perccel a vége előtt egy visszagurított labdát Bódis a kapufára lőtt, ahonnan a játékszer a gólvonal mögé került, így ismét az Ipoly-partiaknál volt a fór. A hátralévő időben mindent egy lapra tettek fel az MTK-s fiatalok, de sem ők, sem a kontrára berendezkedő nógrádi csapat nem tudott már veszélyt kialakítani, így a BSE remek, három-kettes győzelemmel abszolválta az NB III vonal Keleti-régiójának harmadik fordulóját.

Mestermérleg:

Kis Károly: – Szerintem a nézők nagyon jól szórakozhattak, egy rendkívül izgalmas, jó mérkőzés volt, már csak az eredmény alakulása miatt is változatos. Emellett úgy érzem, mi az elején megilletődötten kezdtünk, ekkor jól passzoltak a vendégek, de ezután felvettük a ritmust, voltak lehetőségeink, s ha azt nézzük, összességében jóval több helyzetet alakítottunk ki, mint az ellenfél, a tavalyi negyedik helyezettet sikerült megverni. Szokták ilyenkor mondani, a csapat tartását mutatja, hogy ugyan az MTK nagyon gyorsan fordított, de ez sem tört meg bennünket, hittünk abban, hogy a végére képesek leszünk megnyerni a meccset, és úgy érzem, ezt megérdemelten tettük meg! Nagyon sok jó egyéni teljesítmény volt, annak pedig külön örültem, hogy nagyon sokan látogattak ki, és a csapat vastaps mellett mehetett be az öltözőbe, ami a mai magyar futballban igen ritka!

Pölöskei Gábor: – Érdekes, változatos mérkőzés volt. Először a hazaiak szereztek vezetést, majd fordítottunk, de sajnos nem sokáig örülhettünk, mert gyorsan a maga javára alakította az állást az ellenfél. Hátul a védekezésünk nem működött jól, három gólt kaptunk, és emiatt gratulálnom kell az ellenfélnek!

Az NB III Keleti-csoportjának aktuális állása:

error: Content is protected !!