Parádés idegenbeli sikerrel maradt versenyben a bennmaradásért az SBTC

A győztesgólt a 94. percben megszerző NB III-as nógrádi csapat hátrányból felállva gyűrte le a korábban négy mérkőzésen át hibátlan Sényőt.

A harmadosztály Keleti-csoportjának huszonhatodik körében a forduló előtti négy fellépését egyaránt behúzó Sényő otthonában vizitált a vereség után ringbe szálló, a kiesés elkerüléséért azonban még mindig foggal-körömmel harcoló SBTC.

Remek körülmények és egy képzett ellenfél fogadta a nógrádi gárdát, esős időben, kulturált mérkőzésen küzdöttek egymással a felek. A kezdés után nem igazán tudott egyik társulat sem a másik fölé kerekedni, kiegyenlített birkózást láthattak a nézők, igazi helyzet nélkül. Érződött a vendégeken a kellő motiváció, hiszen mindenáron nyernie kellett Rubint Richárd legénységének.

Az első félidő derekán kissé váratlanul előnybe kerültek az egy szöglet után eredményes házigazdák, a fekete-fehérek azonban mentek tovább előre és gyakorlatilag azonnal egalizáltak, egy beívelésből leadott Benkő-Bíró bólintásnál nem volt sansza a hálóőrnek. A pihenőig még hátralévő időben már nem módosult az állás, fej-fej mellett fordulhattak a csapatok.

A második etapban már jóval aktívabbak voltak a szabolcsiak, akadtak is lehetőségeik, Megyeri eszén viszont szerencsére már nem tudtak túljárni. Teltek-múltak a percek, az eredmény módosulása nélkül. Az összecsapás utolsó szakaszához érve aztán mindent egy lapra feltéve kezdtek el rohamozni a látogatók, a példaértétű győzni akarásnak pedig ezúttal meglett az eredménye! Már a 94. percben járt az ütközet, amikor Sárközi középre tett labdáját Grajzel vágta a kapuba tizenegy méterről, egyúttal pedig rendkívül fontos kettő-egyes diadalhoz segítette övéit.

A sikerrel záruló kirándulásnak köszönhetően még mindig reménykedhetnek a ‘tarjániak, a legközelebbi erőpróbáján a Gyöngyöst fogadó brigád a következő körben sem hibázhat, mindenáron meg kell verni a Heves megyeieket a Szojka Ferenc Stadionban vasárnap tizenhét órától esedékes találkozón.

NB III Keleti csoport, 26. forduló:

Sényő-Carnifex FC–Salgótarjáni BTC 1–2 (1–1)

Sényő, Kastélyparki pálya, 200 néző. Vezette: Bálint A. (Pogonyi F., Vrbovszki P.)

Sényő-Carnifex FC: Gagyi – Phrakonkham, Klepács, Hadházi (Kapacina K., 46.), Márton A. – Fabu – Kristófi (Ács, 85.), Lakatos L. (Ruska T., 83.), Kapacina V. – Barcsay M., Bodó. Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Salgótarjáni BTC: Megyeri – Barta, Benkő-Bíró, Híves, Czutor (Nyéki, 60.) – Grajzel, Szabó T. – Magos (Kitl, 74.), Sárközi, Tarlósi P. – Tarlósi M. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Sárga lap: Phrakonkham, Kapacina K., Márton A., ill. Szabó T., Híves

Gól: Márton A. (26.), ill. Benkő-Bíró (28.), Grajzel (94.)

Mestermérleg:

Fiumei Viktor: – Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk, aztán a szünet után valamelyest feljavultunk, lett volna rá lehetőségünk, hogy eldöntsük a mérkőzést a saját javunkra, de kimaradtak a helyzeteink. A futball törvényszerűsége szerint ez később meg is bosszulta magát, sajnos az utolsó utáni percekben kikaptunk. Gratulálunk a vendégeknek, sok sikert nekik a továbbiakban.

Rubint Richárd: – Kimondottan nehéz mérkőzés volt. Az első félidőben kiegyenlítettebb volt a meccs, jól játszottunk. Aztán megint kaptunk egy gólt pontrúgásból, de hála istennek, nagyon gyorsan egyenlítettünk. A második játékrészben jobbak voltak a hazaiak, beszorítottak minket, szerencsénk is volt, kapusunk ziccert védett. A végén Grajzel Donáthnak sikerült gólt rúgnia, nem sokkal korábban is volt rá lehetősége, már azt hittük, bement a labda, de kicsivel mellément, később viszont már bement, így meg tudtuk nyerni a találkozót. Még életben vagyunk! Megyünk tovább, jön a Gyöngyös. Nem mondom, hogy sorsdöntő mérkőzés lesz, de lehet, hogy az…

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!