Pár megye egyes bajnokot ismét megmenthet a szerencse az NB III-as osztályozótól

Vajon a nógrádi aranyérmes BSE is Fortuna kegyeltjei közé férkőzhet majd?

Az előző hétvégén hivatalosan is biztossá vált, hogy a Balassagyarmat szerzi meg az aktuális megye egyes idény aranyérmét. Ezt követően kisebb kutatómunkába fogtunk, szépen-sorban számba vettük, a további régiókban már szintén révbe érő vagy ahhoz közel álló csapatok közül mely klub rendelkezik a harmadik vonalban való elinduláshoz elengedhetetlen licencevel.

Fontos megemlíteni, több megyében még nem dőlt el a végső első helyezett kiléte, azonban a jelenlegi éllovasokat általában olyan társulatok követik, akik ugyancsak magukénak tudhatják a szóban forgó engedélyt. Ami biztos: Bács-Kiskunból és Vasból senki sem fog csatlakozni az NB III-hoz, míg Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg abból a szempontból billeg, hogy vajon a szezon zárásakor éllovas legénységnek lesz-e licence vagy sem.

Szintén kijelenthető, az osztályozó sorsolását június 4-én délelőtt tíz órakor tartják majd meg az MLSZ központi székházában. A mostani ismeretek szerint, tizenhat-tizennyolc alakulat lehet érintett ezen a ceremónián. Amennyiben tizenhat egyesület kerülne a gömbökbe, négy gárda jutna fel sorsolással, a maradék tizenkettőnek kellene osztályozót vívna. Tizenhét együttesnél három alakulatot húznának ki, míg tizennyolcnál kettőt. Ahogy az előző esztendőkben tehát már megszokhattuk, először Fortuna kezében lesznek a bajnokok, majd ezt követően egy oda-visszavágás párharcban dőlhet el, kik csatlakoznak majd a harmadosztály 2019/2020-as évi csoportjaihoz.

Ismereteink szerint egyébként, a három régió már meglévő vagy leendő aranyérmesét nem számolva, az első osztályú tartalékegyüttesekkel együtt, hetvennyolc klub kapta meg idén az NB III-as licencet, mely mennyiség eléggé terebélyesnek mondható.

A különféle megyék és Budapest jelenlegi éllovasainak NB III-as licence aránya:

Rendelkezik licencevel:

Baranya: Pécsváradi Spartacus SE. Békés: Békéscsaba 1912 Előre II. Borsod-Abaúj-Zemplén: Ózdi FC. Budapest: Kelen SC. Csongrád: Tiszasziget SE. Fejér: Bicskei TC. Győr-Moson-Sopron: Lipót Pékség SE. Hajdú-Bihar: DVSC II. Heves: FC Hatvan. Jász-Nagykun-Szolnok: Tiszafüredi VSE. Komárom-Esztergom: Tatabányai SC. Nógrád: Balassagyarmati VSE. Pest: Dabas-Gyón FC. Somogy: Balatonlelle SE. Tolna: Bonyhád VLC. Veszprém: VLS Veszprém. Zala: Hévíz SK.

Nincs licence:

Bács-Kiskun: Kiskunfélegyházi HTK. Szabolcs-Szatmár-Bereg: Nagyecsed RSE. Vas: Celldömölk VSE.

error: Content is protected !!