Nem tudta meglepni a listavezetőt a BSE

Az NB III Keleti-csoportjának élén álló Monor Balassagyarmaton is folytatta menetelését.

Szombaton átesett tavaszi debütálásán a télen megerősödő Balassagyarmat, Szanyó Károly csapata a harmadosztály Keleti-régióját veretlenül vezető Monort fogadta a Kövi Pál Sportközpontban. Kiemelendő, hogy a hazai klub mindent megtett a mérkőzés lebonyolításáért, így végül az Ipoly-partiak vendégül tudták látni a bajnokság legfőbb favoritját. Nézzük meg a találkozó részleteit!

NB III Keleti-csoport, 17. forduló:

Balassagyarmati VSE-Monori SE 0-2 (0-1)

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 300 néző. Vezette: Szigetvári M. (dr. Ambrus D., Farkas D.)

Balassagyarmati VSE: Földi – Rása, Csendes, Nagy G. (Honti, 84.), Erdei – Németh (Molnár, 60.), Kovács K., Pintér, Szanyó D., Magos, Bódis (Szita, 55.). Vezetőedző: Szanyó Károly.

Monori SE: Bozsó – Barthel, Ficsor, Tóth B. (Tóth Á., 88.), Bonifert – Pintér, Sági, Berki (Balanescu, 74.), Karacs – Májer, Balogh (Tamás D., 80.). Vezetőedző: Horváth Dávid.

Sárga lap: Pintér, Molnár, ill. Sági, Balanescu

Gól: Balogh (45., 52.)

A mérkőzés eleji tapogatózás után a vendégegyüttes ragadta magához a kezdeményezést és egy ziccer utáni vitatható tizenegyes szituációval, valamint több veszélyes beadást követően próbálta megszerezni a vezetést, ami ekkor még nem sikerült.

A 34. percben Balogh lépett ki egyedül a leshatáron, de közeli lövését hatalmas bravúrral védte Földi. Pár perccel később ismét a ‘gyarmati hálóőr volt főszerepben, de a monori támadók most sem tudtak túljárni a nógrádi kapus eszén.

A játékrész vége felé hazai helyzetet is feljegyezhettünk: Rása beadását Szanyó fejelte a kapu fölé. Másodpercekkel a pauza előtt egy fejpárbajt nyertek meg a középpályán a Pest megyeiek, majd a látogatók támadója már nem puskázta el az újabb helyzetét és megszerezte övéinek a vezetést.

A második etapban átvette az irányítást a BSE és beszorították a listavezetőt a kapuja elé. Az éllovas jól állta a rohamokat, sőt egy szépen végigvitt kontra utáni kavarodásból meg is duplázta előnyét Horváth Dávid alakulata. Pár minutummal később akár a harmadik gólt is megszerezhették volna a monoriak, de a keresztléc a házigazdákkal volt.

Az utolsó 30 percben hatalmas erőket mozgósítottak az Ipoly-partiak a szépítésért, több komoly lehetőséget is kialakítottak a másik oldal tizenhatosánál, de ezeket rendre ki is hagyták. A 86. percben ugyan érkezett a szépítő találat, de azt a játékvezető les miatt érvénytelenítette. Mindent összegezve, a helyzeteivel jobban sáfárkodó és a két félidő képe alapján kiegyensúlyozottabb csapat nyerte meg a mérkőzést és őrizte meg veretlenségét a bajnokságban.

Mestermérleg:

Szanyó Károly: – Szomorú vagyok! Kicsit el vagyok keseredve, de csak az eredmény miatt. Úgy gondolom, nem játszottunk alárendelt szerepet a listavezető ellen, sőt én azt mondom, a második félidőben fizikálisan abszolút fölülmúltuk őket, be tudtuk szorítani őket a kapujuk elé. Viszont az első félidőben kishitűek voltunk, és azt éreztem, nem hittük el, hogy van keresnivalónk, az első bekapott gól pedig a lehető legrosszabbkor jött a 45. percben. A második játékrészre kijöttünk, egyből volt egy ziccerünk, ami ha szerintem bemegy, lehet, hogy másképp alakult volna az eredmény. Láttam pozitív dolgokat, úgy vélem, a vereség ellenére is jó úton halad a csapat. További sok sikert kívánok a Monornak és gratulálok nekik a győzelemhez!

Horváth Dávid: – Bosszúsak vagyunk, hogy le kellett játszani ezt a mérkőzést. Ezt annak ellenére mondom, hogy nyertünk, mert véleményem szerint sérülésveszélyes volt a pálya. Ezt az is bizonyítja, hogy a ‘gyarmatiak elveszítették az egyik legjobb támadójukat azért, mert senki nem volt a környékén, mégis elcsúszott. A meccsel kapcsolatban azt tudom mondani, azt játszottuk, amit kellett. Sikerült megszereznünk a vezetést, előtte három-négy helyzetet is kidolgoztunk, így ez ez megérdemelt volt, ahogy az is, hogy kétgólosra növeltük az előnyünket. Ezután még tíz percig dominálni tudtunk, aztán a védekezésre összpontosítottunk és ki tudtuk húzni kapott gól nélkül a találkozót.

error: Content is protected !!