Nem termett babér a BSE-nek Pesterzsébeten

Háromgólos vereségbe szaladtak bele a meccs egy részére tíz emberrel maradó ‘gyarmatiak.

NB III Keleti-csoport, 8. forduló:

ESMTK-Balassagyarmati VSE 3-0 (1-0)

Budapest, ESMTK Stadion, 300 néző. Vezette: Görög M. (Imrő J., Molnár I.)

ESMTK: Bonica – Bányai, Tóbiás, Privigyei, Soós (Slezák, 69.) – Pölöskei, Horváth L., Boda (Lázár B., 83.), Mohácsik – Markovics, Madarász. Vezetőedző: Turi Zoltán.

Balassagyarmati VSE: Földi – Nagy G. (Illés T., 73.), Erdei, Ficzere, Szandai – Popovics, Nagy P., Tihanyi (Jónás D., 56.) – Bódis, Magos (Molnár E., 56.), Tóth P. Szakmai igazgató: Kis Károly.

Sárga lap: Privigyei, Boda, ill. Nagy O., Ficzere, Erdei

Piros lap: Szandai (52., Balassagyarmati VSE)

Gól: Boda (45.), Mohácsik (75.), Markovics (87.)

A harmadosztály Keleti-csoportjának nyolcadik fordulójában keménynek ígérkező kirándulás várt az előző két bajnokiját egyaránt megnyerő Balassagyarmatra, aktuális fellépésükön az előző körben az STC Salgótarjánnal szemben csúnya pofont beszedő, ebben az idényben viszont saját pályáján még hibátlan ESMTK-nál vendégeskedtek a kék-fehérek.

A szó szoros értelmében kezdeti tapogatózással indult az összecsapás, jó darabig csak ismerkedtek egymással a gárdák. Az első félidő derekán jártunk, amikor feljegyezhettünk egy helyzetet is, de a hazaiak löketét Földi szép vetődéssel hárította. Leginkább a masszív csatározás jelzővel voltak jellemezhetőek a játéktéren látható események, ugyan többet volt a labda a pesterzsébetieknél, az Ipoly-partiak védelme határozottan tette a dolgát. Már-már úgy nézett ki, gól nélkül mehetnek szusszanni a csapatok, amikor váratlanul megszerezték a vezetést a házigazdák: Boda húsz méterről lőtte ki kíméletlenül a bal alsót.

A fordulást követően igen hamar még inkább komolyabb slamasztikába került a nógrádi alakulat, miután Szandait második sárga lapos figyelmeztetése miatt kiállította a bíró. A látogatók becsületére váljék, hogy tíz emberrel sem adták fel, voltak olyan periódusok, amikor még náluk is volt többet a labda, de csak beadásokig és meddő fölényig jutottak, a másik oldal különösebb gond nélkül verte vissza támadásaikat. Mintegy negyedórával a lefújás előtt végérvényesen eldőlt minden kérdés: egy gyors akciót Mohácsik fejezett be közelről üggyel-bajjal, majd az utolsó percekben még Markovics is a jobb felsőbe tüzelt húszról, így a Balassagyarmat három-nullás vereséget elkönyvelve térhetett vissza otthonába.

Mestermérleg:

Turi Zoltán: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Koncentráltan, fegyelmezetten futballoztunk és teljesen megérdemelten szereztük meg a győzelmet.

Kis Károly: – Az első félidőben is agresszívabban játszottak a hazaiak, bár jobban akkor még nem. Lélektani pillanat volt az, hogy a negyvenötödik percben sajnos gólt kaptunk. A második játékrészben megpróbáltunk újítani, de hogy őszinte legyek, erre sok esélyünk nem volt, a kiállítás végleg eldöntötte a sorsunkat. Nagyon szerettük volna megállítani az eddigi összes hazai mérkőzését megnyerő ESMTK-t, de ez nekünk sem sikerült. Megyünk tovább, tesszük a dolgunkat, persze csalódottak vagyunk, ugyanakkor el kell mondani, teljesen megérdemelt az ellenfél győzelme.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!