Négy gólt kapva maradt alul az SBTC

Az NB III-as ‘nógrádi csapatnak nem termett babér a Tállyával szemben.

A harmadosztály Keleti-régiójának ötödik körében a forduló előtt négypontos Tállyával nézett farkasszemet az aktuális fellépését megelőzően két idegenbeli pontszerzést elkönyvelő SBTC. A korábban vendégként bemutatott produkciókból kiindulva, remélni lehetett, ezúttal sem kell üres kezekkel elhagynia a pályát a nógrádi gárdának, sajnos múlt hét vasárnap eredménytelen utazáson esett túl a szezonban még győzelem nélküli alakulat.

Kiegyenlített mederben vette kezdetét a semleges helyszínen, Ibrányban megrendezésre kerülő találkozó, egy darabig még csak sejteni sem lehetett, hogy mi lehet a vége…

Teltek-múltak a percek, a nyílt sisakos ütközetben pedig hol az egyik, hol a másik oldal veszélyeztetett, eredménytelenül. Egy esetben egy erősen tizenegyesgyanús esetnél maradt néma a játékvezető sípja, majd a szünethez közeledvén feltámadtak a házigazdák, két góljukkal pedig nagy lépést tettek a győzelem irányába.

A folytatásban hamar bevitték a harmadik döfést a tállyaiak, a látogatók viszont nem álltak le, becsületükre váljék, hogy komoly hátrányban is mentek előre teljes gőzzel. A meccs kétharmadánál Tarlósi Milán szépített, majd akár tovább kozmetikázhattak volna a fekete-fehérek, a helyzetek értékesítésével viszont továbbra is akadtak problémák.

Hiába ment előre Vágó Attila csapata és uralta a párbaj záró szakaszát, már a hosszabbításban járva megadták a kegyelemdöfést a hazaiak, akik így négy-egyes arányban diadalmaskodtak. Legközelebb otthonukban javíthatnak a Sajóbábonyt fogadó ‘tarjániak.

NB III Keleti-csoport, 5. forduló:

Tállya KSE-Salgótarjáni BTC 4-1 (2-0)

Helyszín: Ibrány, 200 néző. Vezette: Urbán E. (Szarvas L., Kövér T.)

Tállya KSE: Tarr – Ondó, Németh, Minczér, Huszti (Horváth B., 75.), – Turcsik (Zimányi, 66.), Lippai, Bocsi, Bihari – Nyitrai, Mihálszki (Kovács F., 86.). Vezetőedző: Uray Attila.

Salgótarjáni BTC: Megyeri – Szandai (Tarlósi P., 72.), Benkő-Bíró, Híves, Nyéki – Tóth O., Tóth M., Magos (Bata, 46.), Bakos – Tarlósi M., Bódis (Ribarics, 46.). Vezetőedző: Vágó Attila.

Sárga lap: Lippai, Bihari, Turcsik, ill. Nyéki

Gól: Mihálszki (37., 42.), Nyitrai (55.), Lippai (92.), ill. Tarlósi M. (63.)

Mestermérleg:

Uray Attila: – Nagyon jóra sikeredett az első félidő, rengeteg kihagyott helyzet mellett, magabiztosan tudtunk vezetni. Úgy gondolom, a szünet után gyengült a játékunk, az ellenfélé pedig erősödött, kiegyenlítettebbé vált a mérkőzést, ellenére a második félidőt is meg tudtuk nyerni. Megérdemelten győztünk. Szerintem a Salgótarján jó csapat, csak idő kérdése, mikor kezdi el gyűjteni a pontokat.

Vágó Attila: – Az első félidőben mindkét csapatnak voltak óriási lehetőségei, itt is-ott is kimaradt három-négy nagy ziccer, bármelyik csapat elmehetett volna két góllal. Voltak érdekes szituációk, hiszen gól nélküli állásnál mi hagytuk ki az utolsó nagy helyzetet Bódis révén, valamint azt kell mondanom, Urbán Eszter egy egyértelmű tizenegyest nem adott meg. A felvételen is lehet látni. Nagyon messze volt az esettől, Tarlósi Milán elvitte a kapus mellett a labdát, aki elütötte, sárga lap és a büntető helyett viszont kirúgást ítélt a játékvezető. Ezután hibáztunk hátul, az ellenfél pedig kihasználta két lehetőségét. A második félidőben kockáztattunk, majd megkaptuk a harmadikat. Az utolsó húsz percben átvettük a játék irányítását, rúgtunk egy gólt, aztán az is levegőben lógott, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe. Volt helyzetünk, szorosabb is lehetett volna, a végén azonban annyira kitámadtunk, hogy már csak ketten voltak hátul és megkaptuk a negyediket. Két feszült csapat találkozott, nagy akarással, de görcsösen játszva, a Tállya magára talált az első félidő végén és eldöntötte a mérkőzést. Nem futballoznak le minket, de látszik a koncentrációhiány, ezt a sportot gólra játsszák. Így alakult, most már tényleg nagyon kellene a győzelem. Nem tehetünk mást, előre kell néznünk, megpróbáljuk otthon megszerezni az első sikerünket!

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!