Mindkét nógrádi csapat odahaza vívja meg soros NB III-as fellépését

 

A Tiszaújváros ellen is nyerne az STC Salgótarján, a Füzesgyarmattal szemben szakítaná meg rossz szériáját a Balassagyarmat.

Az egymás ellen megvívott összecsapásukat követően a hétvégén már újabb feladatok várnak a harmadik vonal Keleti-csoportjában szereplő Balassagyarmat, STC Salgótarján kettősre. Az említett bajnokság tizenkettedik körében mindkét csapat szombaton fogadja majd aktuális riválisát, míg az Ipoly-partiak a Füzesgyarmatot látják vendégül 13.30-tól, addig a kelet-nógrádi együttesnél a Tiszaújváros vizitál 14.30-as kezdéssel. Nézzük meg, mire készülnek a találkozókkal kapcsolatban az érintett csapatok szakvezetői!

NB III Keleti-csoport, 12. forduló, 2017. október 28. (szombat), 13.30:

Balassagyarmati VSE-Füzesgyarmati SK

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont. Vezeti: Móri Tamás (Imrő János, Rigó Martin)

Kis Károly, a Balassagyarmati VSE szakmai igazgatója: – Tudjuk, hogy a Füzesgyarmat agresszívan védekezik, okoztak már meglepetést, elég, ha csak arra gondolunk, hogy tudtak nyerni Salgótarjánban. Ugyanakkor, nekünk győznünk kell és győzni is fogunk! Sok sérültünk van, de a nehézségeken felülkerekedünk és begyűjtjük a három pontot!

Boros Tibor, a Füzesgyarmati SK vezetőedzője: – Az STC elleni győzelem után eltelő két hétben balszerencsés vereséget szenvedtünk a Jászberénytől, bár az eredmény simább képet mutatott, de igazából a a valóságtól nagyon messze volt! A legtöbb problémát a betegeink és a sérültjeink jelentik, szombaton is a keret kétharmada fog rendelkezésre állni. Két héttel ezelőtt sem volt ideálisabb a helyzet, akkor is megoldottuk. Bár nem tudjuk az okát, mostanában eredményesebben szerepelünk vendégként, bízunk benne, hogy ez ezúttal sem lesz másként! A keddi kupamérkőzésen nem játszattak a legjobb keretet, több olyan embert pihentettünk vagy lecseréltünk, akire kezdőként számítunk a szombati bajnokin, azok játszották végig a találkozót, akik a legjobb teszteredményekkel rendelkeznek, ők a másnapi rehabilitáció után már százszázalékos állapotban voltak, tehát bízunk benne, hogy különösebb problémát nem fog jelenteni a hét közi összecsapás, erre nem is gondolunk! A kollégák élőben is feltérképezték a Balassagyarmatot, az önök jóvoltából az interneten fennlévő videókat megnéztük, az edzőjüket ismerjük, már az osztályozón is láttuk őket, tehát tisztában vagyunk a játékukat, szerkezetüket. Jól kezdte a bajnokságot a Balassagyarmat, mi úgy gondoltuk, előrébb fognak majd tartani, bár helyezésben messze vannak tőlünk, pontban csak négy egységre, szóval nem óriási távolságra. Őszinte leszek, a Jászberény ellen látott első félidei hozzáállás személyi változásokat is vonhat maga után, így sem a cigándi kupamérkőzésre, sem a mostani meccsre nem fogalmaztunk meg számszerű célkitűzést, a játékosok saját egzisztenciája forog kockán, ha nem teszik oda magukat! Az utolsó négy bajnokiból háromszor otthon játszunk, vagy mögöttünk lévő vagy közvetlen előttünk helyezkedő csapatokkal, ha úgy vesszük, ebben az időszakban indul el számunkra egy kis bajnokság. Nem szabadba ilyet mondanom, de nekünk most ez az említett négy találkozó lesz a legfontosabb, az elvárás az, hogy ezeken a mérkőzéseken maximális legyen a küzdeni akarás, ha bármi jelét is látom annak, hogy valakinek egy pillanatra is lankad a figyelme, azonnali hatállyal kikerül a keretből, de ezt tudják a játékosok is! Nálam még nem volt olyan, mint a Jászberény ellen, hogy páran sétálgattak a pályán, a szünetben meg is kapták a magukét, az volt az első és az utolsó! Szóval Balassagyarmaton sem lesz eredménykényszer a társaságon, csak mindenkitől a százszázalékos fizikai mutatókat várom el!

NB III Keleti-csoport, 12. forduló, 2017. október 28. (szombat), 14.30:

STC Salgótarján-Termálfürdő Tiszaújváros

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Káprály Mihály (Kovács Brankó, Gráf András)

Zoran Kuntic, az STC Salgótarján vezetőedzője: – A Tiszaújváros most azzal a lendülettel jön hozzánk, hogy kiverte a Haladást a Magyar Kupából. Úgy gondolom, attól függetlenül, hogy állnak a tabellán, egy jó csapatról van szó, főleg idegenben szerepelnek nagyon jól. Hasonló meccs várható, mint a Tiszafüred és a Füzesgyarmat ellen. Szerintem minőségi játékosok vannak az ellenfélnél, szóval nem lesz könnyű, de mi megtanultuk a leckét az előző két hazai találkozónkból, és egyszerűen nincs más választásunk, muszáj megnyerni ezt a mérkőzést! A Vác elleni kupameccsen nem játszottunk rosszul, nincs eltiltottunk, sem sérültünk, mindenki rendelkezésre áll, ezért nagyon bízom benne, hogy a csapat visszatér a régi útra, amit a múlt héten már megkezdtünk a Balassagyarmat ellen.

Gerliczki Máté, a Termálfürdő Tiszaújváros vezetőedzője: – Összességében eddig nem vélekedhetek másként az eddigi szereplésünkről, csak úgy, hogy nagyon kevés a megszerzett pontok száma, ettől jóval többet tud a csapatunk. A célunk konkrét volt a szezon előtt, a negyediktől a nyolcadik helyezés valamelyikén kell majd a bajnokság végén állnunk. A Haladás elleni kupasikerünk nem csak a szombatot, hanem a még hátralévő őszi mérkőzéseinket is befolyásolhatja, mivel most egy olyan gát szakadhatott át ezzel a mérkőzés, ami eddig nem történt meg. Mind minden ellenfélről, az STC-től is tudok minden lényeges információt, ami szükséges a jó szerepléshez. Szerintem jó mérkőzés lesz, mivel két jó csapat fog találkozni, úgyhogy én jó színvonalra számítok, aztán győzzön a jobbik!

www.fctiszaujvaros.hu

error: Content is protected !!