Megszerezte idénybeli első sikerét az SBTC

Az NB III-as ‘tarjániak három góllal múlták felül a Sajóbábonyt a hatodik fordulóban.

A harmadik vonal Keleti-csoportjának hatodik körében a bajnokságnak szintén újoncként nekivágó Sajóbábonyt fogadta a játéknap előtt az idényben még nyeretlen SBTC. Bár nem volt valami jó passzban a nógrádi együttes, ettől függetlenül joggal lehetett bizakodni, végre összejöhet az oly sokat jelentő első győzelem.

Nem volt tehát meglepő, hogy nagy elánnal szálltak ringbe a házigazdák, akik akár rögtön a kezdősípszó után előnybe kerülhettek volna, Benkő-Bíró fejese azonban célt tévesztett. Ezt követően megküzdöttek egymással a felek, aztán a kissé fölényben lévő ‘tarjániak Bata okosan helyezett lövésével megszerezték a vezetést a 24. percben.

Jókor jött a Stécé-gól, ami ráadásul szemmel láthatóan megnyugtatta a betaláló alakulatot. A szünetig nem igazán volt momentumok a vendégeknek, a másik oldal uralta a meccset.

A folytatásban már jobbik arcukat vették elő a borsodiak, a második etapban egy darabig fölényben futballoztak. Telt-múlt az idő, de szerencsére nem jutottak semmire a határozottan záró hazai védelemmel a látogatók. Ugyan már az ütközet utolsó szakaszában járva volt egy komoly ziccerük, Megyeri remekül hárított, amolyan bónuszként pedig Tarlósi Patrik megduplázta övéi fórját a 80. minutumban.

Gyakorlatilag az imént említett szituációval el is dőltek az érdemi kérdések, még slusszpoénként a remekül teljesítő Tarlósi Patrik jutott dupláig, egyúttal pedig kialakította a Vágó-legénység három-nullás sikerét jelentő végeredményt.

Kellett már ez a győzelem az apait-anyait beleadó fekete-fehéreknek, reméljük, ez a diadal felszakítja a gátakat és tud tovább menni a megkezdett úton megyeszékhelyünk csapata.

NB III Keleti-csoport, 6. forduló:

Salgótarjáni BTC-Sajóbábony VSE 3-0 (1-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 400 néző. Vezette: Jakab Á. (Kovács B., Török K.)

Salgótarjáni BTC: Megyeri – Bakos (Magos, 25.), Czutor (Szandai, 81.), Benkő-Bíró, Nyéki – Tóth O., Híves, Tóth M., Bata (Boros, 84.) – Tarlósi P., Tarlósi M. Vezetőedző: Vágó Attila.

Sajóbábony VSE: Málik – Icsó (Lakatos, 59.), Tátrai, Sebők, Balogh – Horváth Sz. (Lázi, 46.), Fazekas, Molnár, Tóth I. – Csattos (Erdei Nagy, 60.), Turcsa. Vezetőedző: Kriston István.

Sárga lap: Bakos, Tóth M., Híves, Tóth O., ill. Tátrai, Csattos, Horváth Sz., Sebők, Tucsa, Erdei. Lakatos, Balogh

Gól: Bata (24.), Tarlósi P. (80., 87.)

Mestermérleg:

Vágó Attila: – Nagyon sokat tett a csapat a győzelemért! Agresszíven játszottunk, aminek meg lett az eredménye, három pont! Jó ütemben rúgtuk a gólokat, jól kezdtük az első félidőt, majd az első harminc percben is jobbak voltunk. Ezután kiegyenlítődött a játék, majd a második félidőt megint mi indítottuk jobban. Ezt követően volt egy negyedórás kihagyásunk, ekkor ránk jött az ellenfél, kicsit kapkodtunk, de utána megrúgtuk az újabb, nagyon szép gólokat. Nagyon akarta a csapat a sikert, megérdemelten tartottuk itthon a három győzelmet! Ahogy mondtam, sorsdöntő volt, hogy ezt a mérkőzést megnyerjük, amit átéreztek a játékosok is, mindenki odatette magát, voltak jó teljesítmények és a hozzáállással, akarással sem volt semmi gond.

Kriston István: – Az első félidőben gyenge teljesítményt nyújtottunk, a szünet után viszont volt reális esélyünk arra, hogy akár egy-nullnál megfordítsuk a mérkőzést. Sajnos a fordulópontokból nagyon rosszul jöttünk ki a meccsen, így nem sikerült megfordítani a találkozót.

error: Content is protected !!