Már nem Vágó Attila az SBTC vezetőedzője

Rubint Richárd vette át az NB III-ban való bennmaradásért harcoló ‘tarjániak irányítását.

Mint tudvalevő, az SBTC négy-nullás otthoni vereséggel fejezte be a harmadik vonal Keleti-csoportjának huszonkettedik fordulóját. Úgy tűnik, az éllovas Jászberénytől beszedett pofon nem múlt el nyomtalanul az NB III-ban való bennmaradásért harcoló csapat háza táján, nemrégiben ugyanis hivatalossá vált, a fekete-fehérek szerződést bontottak a szebb folytatásban reménykedő alakulatot a most futó idény eddigi részében irányító Vágó Attilával.

Nem sokat kellett várni, hogy meglegyen az utód a kispadon, megyeszékhelyünk együttesének irányítását a korábban a ‘tarjániakat játékosként segítő Rubint Richárd vette át, aki vasárnap, a Putnok tizenhat órától a Szojka Ferenc Stadionban esedékes bajnokin mutatkozik be a kiesés elkerüléséért küzdő társulat élén.

A történések kapcsán megkerestük az SBTC Sport Kft. ügyvezetőjét, Szemán Norbertet, aki az alábbi gondolatokat osztotta meg velünk.

– Az SBTC felnőtt csapatának gyenge szereplése – a bajnoki tabellán elfoglalt utolsó helye – miatt a keddi napon megváltunk a salgótarjáni kötődésű vezetőedzőtől, Vágó Attilától kezdte Szemán Norbert. Ezúton szeretném megköszönni Attila munkáját, egy kiváló szakembert ismerhettem meg a személyében. Rengeteget dolgozott és tett a csapat sikeres szerepléséért, de az együttes és az edző közötti kémia csak ideig-óráig működött. Személy szerint nagyon sokat tanultam tőle mind szakmailag, mind emberileg. Sok sikert kívánunk neki a továbbiakban. A bajnokság vége felé közeledve, a legutóbbi fordulók eredménytelensége miatt kényszerhelyzetbe kerültünk, hiszen valamilyen módon fel kell rázni a társaságot, ki kell harcolnunk a bennmaradást. A futball örök igazsága, hogy könnyebb megválni az edzőtől, mint lecserélni az egész keretet. Sajnos ez történt most is. De a társaságnak át kell éreznie a felelősséget, hogy a kialakult helyzetért ők a felelősek, viszont ők tudnak azért is tenni, hogy ez megváltozzon.

A következő kibővített szakmai stábbal vágunk neki a következő fordulóknak. Új vezetőedzőnek Rubint Richárd, UEFA “A” licences fiatal szakember lett felkérve. Remélem, hogy az NB I-es és NB II-es játékosként szerzett tapasztalatai is segítségünkre lesznek. Mindent megadva az eredményes szereplésért, egy nagyobb szakmai stáb segíti majd Ricsi munkáját. Az eddig is a csapat mellett dolgozó Szabó Gábor mellett Domik Attila és Csatlós Tamás kapott felkérést a segédedzői pozícióra. A három asszisztensedző mellett Nagy Zsolt erőnléti edző és Balga József technikai vezető a szakmai stáb tagja. Minden stábtag szakmai tudására és elhivatottságára szükség lesz, valamint arra, hogy a pálya szélén egy csapatként példát mutassanak a gyepen lévő játékosoknak. Reméljük, hogy az új impulzus kihúz minket a gödörből. A célunk továbbra is a bennmaradás, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy beadtuk az MLSZ felé az NB III-as licenc kérelmünket.

error: Content is protected !!