Idegenbeli túráknak feszülnek neki NB III-as csapataink

Jászberényben kezdi meg a tavaszt az STC Salgótarján, Csepelen csap össze az MTK fiataljaival a BSE.

A megcsonkított legutóbbi fordulót követően ezen a hétvégén már mindkét harmadosztályú együttesünk pályára lép az NB III Keleti-csoportjában. Vasárnap 14.30-as kezdéssel a tizennyolcadik kör keretein belül lesz fellépésük csapatainknak, a tavasznak vereséggel nekivágó Balassagyarmat ezúttal a bajnokság negyedik helyén álló MTK második számú alakulatával méri össze tudását Csepelen, míg a télen komoly átalakuláson áteső STC Salgótarján a kilencedik pozíciót elfoglaló Jászberénynél vizitál. A nógrádi érdekeltséggel bíró találkozókat megelőzően ismét megszólaltattuk az érintett gárdák vezetőedzőit, lássuk a trénerek előzetes várakozásait!

NB III Keleti-csoport, 18. forduló:

2018. március 11. (vasárnap), 14.30:

MTK Budapest II (4.)-Balassagyarmati VSE (13.)

Helyszín: Budapest, Csepel Stadion Vezeti: Gaál Gyöngyi (Iványi István, Bati Norbert)

Pölöskei Gábor, az MTK Budapest II vezetőedzője:Kicsit zaklatott volt a felkészülésünk, mert nagyon sok játékosunk távozott, fiatal tehetségeket kölcsönadtunk, másik részük pedig az első csapathoz csatlakozott, úgyhogy nem úgy sikerült az elmúlt pár hét, ahogy szerettük volna. Több edzőmeccset le sem tudtunk lejátszani létszámhiány miatt, tehát nem volt valami ideális a felkészülés. Ha ugyanaz a csapatom lenne, mint korábban, egy nagyon sikeres tavaszt várnék, de az előbb említett okok miatt egy teljesen új garnitúrával fogok szerepelni tavasszal, úgyhogy én is várakozó állásponton vagyok, és kíváncsian várom, mire leszünk képesek. Vasárnap lesz az első tavaszi bajnokink, mivel halasztás történt az előző fordulóban. Nagyon keveset játszottunk még normál füvön, sokáig csak műfüvön gyakoroltunk, csütörtök óta vagyunk rendes füvön, úgyhogy majd meglátjuk. Remélhetőleg eredményesek leszünk, de nagyon nehéz mérkőzésre számítok, új edző, új játékosok vannak a Balassagyarmatnál, azt gondolom, ők biztosan a jövőre építkeznek.

www.mtkbudapest.hu

Szanyó Károly, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Próbáltam főleg a pozitívumokat kiemelni a fiúknak a Monor elleni meccs után, de természetesen kielemeztük azokat a hibákat, amiket elkövettünk és ki lehet azokat javítani. Nagyon bízom benne, hogy pozitív sorozatunk fog elindulni vasárnaptól. Úgy gondolom, erre abszolút alkalmas a csapat, és hiszek, bízok a srácokban, illetve az elvégzett munkában. Úgyhogy csak azt tudom mondani, mint az előző mérkőzés előtt: nem feltartott kézzel megyünk az MTK kettő elleni találkozóra, szeretnénk megszerezni az első tavaszi három pontunkat! Sajnos nem számíthatok Bódis Martinra, csütörtökön megpróbálkozott a kocogással, de érezte a térdét. A balhátvéd pozícióban számításba vett Tóth Olivérnek és Jónás Dávidnak részleges térdszalag-szakadása van. Molnár Sándor betegséggel küszködött a héten, de bízom benne, felépül, és rendelkezésre áll majd a hétvégén.

NB III Keleti-csoport, 18. forduló:

2018. március 11. (vasárnap), 14.30:

Jászberényi FC (9.)-STC Salgótarján (3.)

Helyszín: Jászberény, Városi Stadion. Vezeti: Bálint Attila (Pogonyi Ferenc, Vrbovszki Pál)

Arany László, a Jászberényi FC vezetőedzője:Ilyenkor mindenki azt mondja, amit elterveztek a felkészülés idejére, azt a munkát el is végezték. Ezzel én is így vagyok, de majd a mérkőzéseken fog kiderülni, hogy mennyit ért ez a munka. Sokat dolgoztunk a játékosokkal, én bizakodóan várom a bajnoki rajtot. Ha tavasszal olyan hozzáállás lesz, amit elterveztem, nem az eredményesség lesz a legfontosabb, nekem az kell, hogy az utolsó pillanatig úgy menjenek bele a játékosok a párharcokba, úgy oldják meg a játékhelyzeteket, ahogy azt a futball megkívánja, én erre leszek kíváncsi, és akkor biztos vagyok benne, hogy sokkal szebb tavaszunk lesz, mint amilyen őszünk volt. Idáig is eljutott a sok negatív hír, ami a Salgótarjánról mondanak, de én nem foglalkozom ezzel. Ha most ránézek a tabellára, azt látom, harmadikok a vendégek, én így készítem fel a csapatomat, mindenképpen megadjuk a kellő tiszteletet az ellenfélnek, aztán majd a meccs végén kiderül, melyikünk volt a jobb.

www.jaszberenyifc.hu

Vitányi László, az STC Salgótarján játékos-edzője:Mindenki tudja, milyen háttérrel vágunk neki a tavaszi szezonnak. Nagyon kevés az igazán meghatározó játékosunk. A hangulatot és a lehetőségeinket tovább rontotta, hogy két szélsőnk sérült meg az előző edzőmeccsen, a belső védőnknek nem készült el a sportorvosija, a védekező középpályásunk átigazolólapjára csak hétfőn kerül rá az átadó jóváhagyása, a támadónknak családi problémája akadt, míg egy univerzális játékosunk mégsem vállalja a szezont velünk, ki lehet számolni, mennyi mérkőzést eldönteni képes játékosunk maradt… Szegény embert az ág is húzza! Cserébe találkozunk egy ereje teljében lévő, a középmezőnyből előre igyekvő jászberényi csapattal, akik a játékoskeretüket tovább erősítették a téli szünetben. Tisztában vagyunk a játékosaik képességével, tudjuk, mit játszanak, de az elméleti felkészülés nagyon kevés. Azt nem ígérem, hogy feltartott kézzel megyünk a harcba, mindent megteszünk a tisztes helytállásért. Vagy az értünk szorítóknak vagy a velünk nem szimpatizálóknak bizonyosan örömet fogunk okozni. Aki ismer, tudja, hogy bármilyen meccs előtt a győzelemért küldöm ki a csapatomat, így lesz vasárnap is, de a realitás a minimum ötgólos vereséget vizionálja…

error: Content is protected !!