Hétfőn ismét edzésbe áll az SBTC

Gabi

Az NB III-as mezőnyhöz csatlakozó salgótarjániak nem terveznek komoly játékosmozgást a nyáron.

Mint tudvalevő, a napokban hivatalosan lezárta a korábban felfüggesztett bajnokságokat az MLSZ, egyúttal szintén kiderült, hogy a megye egyben éllovas SBTC a félbeszakadásról birtokolt első helye miatt a következő idényben az NB III-ban indulhat. A jó hírt követően a salgótarjániak vezetőedzőjénél, Rubint Richárdnál afelől érdeklődtünk, hogy fogadta a friss fejleményeket, egyben a közeljövő kapcsán is megkértük, vázolja fel nekünk együttese terveit az előttünk álló időszakkal kapcsolatban.

Rubint Richárd: – Sajnos nem sikerült úgy elérni a felkerülést, ahogy akartuk, megnyerni a bajnokságot, aztán behúzni az osztályozót, de a lényeg, hogy teljesítettük a kitűzött célt! Boldog vagyok, mert a Stécének ott a helye minimum az NB III-ban! Hétfőtől már csoportos foglalkozásokat tartunk. Eddig egyéni terv szerint csinálták a srácok a kiadott feladatokat. Egy éve együtt dolgozunk, és ahogy én ismerem őket, szerintem jó állapotban lesznek! Az az igazság, meg tudjuk nézni, milyen kondiban vannak, mivel amúgy is szoktunk csinálni teszteket, és ez most így lesz. Azt mondom, rendben lesznek fizikálisan, bár nem tudták elvégezni azt a teljes értékű munkát, amit korábban, mivel a foci csapatjáték. Egyelőre hetente háromszor fogunk edzeni, június első hetéig. Aztán lesz egy kis szünet, majd megkezdődik a nyári felkészülés. Én úgy számolom, augusztus másodikán megkezdődhet a szezon az NB III-ban, de ez még messze van. Az előttünk álló időszak pont jó lesz arra, hogy olyan dolgokat gyakoroljunk, amikre bajnokság közben nincs idő. Három-négy játékossal fog foglalkozni egy edző, egyben ki tudjuk szűrni azokat a hibákat, amik miatt az idény közben volt bennem hiányérzet. Ezekre a speciális tényezőkre fogunk koncentrálni. Ahogy korábban már mondtam, a téli időszakban lejátszott mérkőzések megmutattak nekünk valamit. Nem voltak fontosak az eredmények, de képet kaphattunk arról, hol tartunk. Kell egy kis erősítés, de szerintem tényleg csak minimális. Úgy beszéltük meg, főleg helyi és környékbeli emberekre akarjuk építeni a csapatot, ami már most is majdnem mindenkire igaz. Ezt a stílust akarjuk továbbvinni a harmadosztályban is. Maximum két-három posztra igazolnánk.

Next Post

,,Izgatottan várom az új szerepkört"

A Mátraterenye irányítását játékos-edzőként átvevő Bujtár Tamás reméli, pozitív irányba tudja továbbvinni csapatát. Ahogy arról pár nappal ezelőtt már beszámoltunk, Romhányi Tamás helyett Bujtár Tamás vette át a már lezárt szezont a harmadik helyen befejező Mátraterenye SE irányítását. A friss történések kapcsán kérdeztük az együttesét immáron játékos-edzőként segítő riportalanyunkat. – […]
error: Content is protected !!