Gól nélküli döntetlent ért el a Gyöngyössel szemben az SBTC

Igazságos pontosztozkodással zárták a Heves megyeiek elleni mérkőzésüket a ‘tarjániak.

A harmadosztály Keleti-régiójának huszonhetedik körében a forduló előtt zsinórban háromszor nyerni tudó Gyöngyöst fogadta a bennmaradásért rendületlenül harcoló SBTC. Masszív ütközetre volt kilátás a kiesést még nem elkerülő vendégekkel szemben, ettől függetlenül, a komolyabb remények miatt mindenképpen győznie kellett volna a házigazdáknak.

Már a kezdősípszó után kirajzolódott, hogy ez a mérkőzés bizony nem fog gólokban bővelkedni, hasonló erősségűnek tűnő, inkább mezőnyjátékot preferáló gárdák gyűrték egymást a gyepen. Komolyabb ziccereik inkább a fekete-fehéreknek voltak, bár nem túl sok, egy-két veszélyesebb szituációt tudott teremteni Rubint Richárd alakulata, az eredményes befejezés viszont ismét hiányzott.

Ahogy az első félidőben, a szünet után sem voltak képesek megrezgetni a hálót a felek, a hátul rendkívül koncentráltan adogató, jól megszervezett csapat benyomását keltő látogatókkal igazán nem mentek semmire a hazaiak, ezúttal hiányzott a szükséges átütőerő, a kis plusz a hazaiakból, így null-nullal pergett le a kiegyenlített ütközet. Ez a végkifejlet bizony nem könnyíti meg a nógrádi társulat helyzetét a folytatásra, továbbra is csak a remény marad, legközelebb vasárnap Füzesgyarmatra hivatalosak a ‘tarjániak.

Bárány Ádám mérkőzésfotói:

NB III Keleti-csoport, 27. forduló:

Salgótarjáni BTC-Gyöngyösi AK 0-0

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Görög M. (Bede T., Bőhm Á.)

Salgótarjáni BTC: Megyeri – Barta, Benkő-Bíró, Híves, Barta – Szabó T., Grajzel – Magos (Bakos, 80.), Sárközi (Kitl, 75.), Tarlósi P. – Tarlósi M. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Gyöngyösi AK: Halasi – Molnár E., Fehér, Rédei, Petrezselyem – Tarnai, Niedermüller (Pilinyi, 92.) – Tóth O., Botos (Csornij, 79.), Forgács (Fekete, 81.) – Laurinyecz. Vezetőedző: Török János.

Sárga lap: Benkő-Bíró, Grajzel, ill. Fehér, Forgács, Tarnai

Mestermérleg:

Rubint Richárd: – Sajnos nem sikerült nyerni és megszerezni a három pontot, pedig nagyon kellett volna. Az elején gólt kellett volna rúgnunk, volt is egy óriási ziccerünk. Meglepett minket a Gyöngyös, nagyon magabiztos volt a labdakihozataluk, nagyon sok erőt kellett volna mozgósítanunk, hogy meg tudjuk szerezni a labdát. Előrefelé nem voltak veszélyesek a vendégek, de annyira mi sem, hiányzott tőlünk egy váratlan húzás, több kreativitás. Kisebb lehetőségeink voltak, inkább pontrúgásból, amikből ugyan lehetett volna gólt rúgni, sajnos nem jött össze. Megyünk tovább! Győznünk kell Füzesgyarmaton!

Török János: – Mindkét csapat próbált gólt szerezni, a győzelemre törekedtünk, de nem sikerült. Szerintem igazságos eredmény született. 

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!