Fontos csatában maradt alul az SBTC

Az NB III-as ‘tarjániak egygólos előnyről kaptak ki a Nyírbátortól.

A harmadosztály Keleti-csoportjának huszonötödik fordulójában a remek formában lévő, az aktuális kör előtt öt meccsen át veretlen Nyírbátort fogadta a kiesés elkerüléséért harcoló SBTC. Bár ismét élcsapat látogatott a Szojka Ferenc Stadionba, a nógrádi együttesnek nem volt más választása, mindenképpen győzelemmel kellett volna zárnia soros erőpróbáját.

A házigazdák a felvázoltak szellemében indították a párbajt, a jó kezdés dominanciával és lehetőségekkel párosult, majd a huszadik percben jött a gól is, egy jobb oldali támadás végén a középen érkező Sárközi helyezett a kapuba. Ezt követően megvolt a sanszuk előnyük növelésére a fekete-fehéreknek, a kellő rutin hiánya viszont megint meglátszott, hiába lehetett volna lezárni ebben az időszakban a meccset, nem tudta nyomatékosítani mezőnyfölényét Rubint Richárd alakulata, ami aztán hamarosan úja megbosszulta magát.

A vendégek gyakorlatilag fél óra alatt alig adtak életjelet, egy szerencsétlen eset után Híves szabálytalankodott a tizenhatosan belül, Katona pedig ki is használta a büntetőt. Az első félidőből hátralévő pár perc még a nógrádi csapaté volt, az eredmény azonban nem változott a szünetig.

A második felvonásra feléledtek a Szabolcs megyeiek, egy félmagasan beadott szögletből elért találattal pedig fordítottak is az összecsapás kétharmadánál. A hátralévő időben már hiába erőlködtek a hazaiak, az akarás nyögéssel párosult, az igen csak összeszokott, egyben lévő brigád benyomását keltő riválisuk megtartotta fórját és kettő-egyes sikert könyvelhetett el.

Ismét egy kiemelt jelentőséggel bíró ütközetben maradt alul a Stécé, sajnos egyre inkább távolodik a bennmaradás. Amíg azonban van rá mód, az utolsó leheletig harcolni kell, vasárnap Sényőn ragadhatja meg a veszett fejsze nyelét a nehéz szituációban állomásozó társulat.

NB III Keleti-csoport, 25. forduló:

Salgótarjáni BTC-Nyírbátori FC 1-2 (1-1)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Jakab Á. (Sinkovicz D., Dobos D.)

Salgótarjáni BTC: Megyeri – Grajzel, Híves, Czutor, Nagy G. – Szabó T., Magos (Illés E., 51.) – Kitl, Sárközi, Tarlósi P. – Tarlósi M. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Nyírbátori FC: Vasas – Boros, Tóth M., Müller, Benkő – Bagi (Molnár, 68.), Katona (Szegedi, 89.), Fenyőfalvi, Mácsik (Terdik, 78.) – Vámos, Pálinkás. Vezetőedző: Szilágyi Krisztián.

Sárga lap: Sárközi, Czutor, Tarlósi M., ill. Müller, Tóth M., Boros

Gól: Sárközi (20.), ill. Katona (32.), Benkő (59.)

Mestermérleg:

Rubint Richárd: – Az első félidőben el kellett volna dönteni ezt a mérkőzést, négy-nullás vezetés helyett egy-eggyel mentünk a szünetre. Tényleg jól fociztunk, négy óriási ziccerünk volt, amiket nem rúgtunk be, aztán az ellenfél kapott egy tizenegyest, amiben nem vagyok biztos, hogy az volt. Sajnos a második félidőben már nem tudtuk produkálni azt a kimondottan jó játékot, mint korábban, elfogytunk, megint megsérült egy emberünk, akit le kellett cserélni. Az akarat megvolt, de elveszítettek a lendületet, egy pontrúgásból pedig az ötösön végigcsurgó labdából kaptunk még egy gólt. A végén több is lehetett volna közte, mert kitámadtunk. Gratulálok a nyírbátoriaknak.

Szilágyi Krisztián: – Az első húsz percben nagyon érződött a hazaiakon, hogy mindent meg fognak tenni ezen a mérkőzésen, hogy eredményesek legyenek. Sikerült is nekik megszerezni a vezetést. Ezt követően nagy erőket mozgósítottunk, hogy kiegyenlítsünk, szerencsére ez az első félidőben össze is jött. A második játékrészben a vezetőgólunk után úgy érzem, hamarabb és többször is lezárhattuk volna a találkozót. Gratulálok a csapatomnak.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!