Felemás fordulót zártak a nógrádi NB III-as együttesek

Kijavította korábbi vereségét a BSE, fájó pofont kapott az STC Salgótarján.

Vasárnap a harmadik vonal Keleti-csoportjának kilencedik köre várt a nógrádi alakulatokra: a forduló előtt zsinórban hatszor nyerni tudó STC Salgótarjánnál a Tiszafüred vizitált, míg a pesterzsébeti fiaskóját kijavítani igyekvő Balassagyarmat otthonában a Gyöngyös vendégszerepelt. Csapataink végül ötven százalékos mérleggel estek túl az aktuális hétvégén, nézzük meg a szóban forgó összecsapások részleteit és a gárdák szakvezetőinek értékeléseit!

NB III Keleti-csoport, 9. forduló:

Balassagyarmai VSE-Gyöngyösi AK 2-1 (1-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 300 néző. Vezette: Bereczki M. (Kovács II G., Gráf A.)

Balassagyarmati VSE: Földi – Illés T., Ficzere, Erdei, Jónás D. – Popovics, Bonivárt, Nagy O. (Szita, 90.) – Tihanyi (Bódis, 67.), Magos, Tóth P. (Kovács K., 90.). Szakmai igazgató: Kis Károly.

Gyöngyösi AK: Gyulay – Tarnai, Csornij (Ivony, 23.), Rédei, Petrezselyem – Domonyi (Tatár, 58.), Gergely P. – Pilinyi, Bartha R., Kluk (Fekete, 46.) – Laurinyecz. Vezetőedző: Labancz Róbert.

Sárga lap: Jónás D., Popovics, ill. Rédei

Gól: Tihanyi (9.), Bódis (88.), ill. Ivony (83.)

Alaposan bekezdtek a kék mezes hazaiak, akik már a nyolcadik percben előnybe kerültek, miután egy remek keresztlabdából passzt kapó Tihanyi egy igazítást követően a bal alsóba helyezte a labdát. Vezetésük tudatában is mentek előre a házigazdák, Tóth Patrik akár növelhette volna együttese fórját, de a kapufa a vendégekkel volt. Az első félidő második felében felébredtek a gyöngyösiek, de komolyabb helyzet egyik kapunál sem alakult ki a szünetig. A folytatásban átvette az irányítást a heves megyei alakulat, de a 65. percig csak kisebb, jobbára veszélytelen lehetőségeket jegyezhettünk fel a hátrányban lévő oldal részéről. A játékrész közepén jártunk, amikor Jónás Dávid buktatta a látogatók gólhelyzetben kilépő támadóját, a jogosnak tűnő, jobb alsóba helyezett büntetőt azonban Földi bravúrral hárította. Az utolsó negyedórában hatalmas nyomás helyeződött az Ipoly-partiak kapujára, aminek eredményeként a 83. percben Ivony egalizálta az eredményt. A középkezdés után azonnal visszavehette volna a vezetést a BSE, de Popovics hatalmas ziccerben a jobb kapufa mellé helyezett. A kihagyott helyzet sem szegte a ‘gyarmatiak kedvét, maradtak támadásban, aminek aztán meg is lett a gyümölcse: egy beadásból Ficzere fejelt középre, ahol a korábban csereként beálló, üresen érkező Bódis a hálóba lőtt. Az utolsó percekben egy sorfalba lőtt Gyöngyös szabadrúgást leszámítva már nem forogtak veszélyben a kapuk, így a helyzeteivel jobban sáfárkodó nógrádi alakulat otthon tartotta a három pontot.

Kis Károly: – Fordulatos mérkőzést játszottunk, olyan szempontból, hogy nagyon jól kezdtük a meccset, sikerült is megszerezni a vezetést, illetve úgy gondolom, ezután eldönthettük volna a találkozót, rúgtunk kapufát, voltak helyzeteink. Aztán a második félidőben sajnos elvoltunk az egy gólunkkal, emiatt feljött a Gyöngyös, kellett Földi Laci bravúrja ahhoz, hogy megtartsuk az előnyt. Ezt követően azonban ki tudtunk egyenlíteni, majd a mérkőzés hajrára ismét feltámadtunk, volt egy óriási ziccerünk, amit elhibáztunk, a végén viszont már be tudtunk találni, rendkívül örülünk a három pontnak. Egy nagyon jól felkészített, nagyon szívósan küzdő Gyöngyössel játszottunk. Tudjuk, hogy ebben a csoportban minden meccs rendkívül nehéz lesz, arra kell majd jobban figyelnünk, hogy amikor vannak azok a bizonyos fordulópontok, döntési lehetőségek, ezeket most már ne hibázzuk el, mert előbb-utóbb ebből rosszul fogunk kijönni, hiszen az utolsó négy találkozónkból, három volt olyan, amikor többször is eldönthettük volna a mérkőzést, de végül mindig izgulnunk kellett, úgyhogy arra jobban kell figyelni, hogy a vezetésnél adódó lehetőségekkel élni kell, és akkor sokkal könnyebb lesz majd a dolgunk. Ettől függetlenül, gratulálok a játékosoknak, a szurkolóknak pedig köszönöm, hogy ezúttal is mellettünk álltak.

Labancz Róbert: – Úgy gondolom, aki látta a mérkőzést, leginkább a második félidőt, az egyet ért velem abban, hogy az egy pontra rászolgáltunk volna, de hát, a labdarúgás nem pontozásos rendszerben zajlik, ezért a hazaiak győztesen hagyhatták el a játékteret.

STC Salgótarján-Tiszafüredi VSE 1-3 (1-1)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Szigetvári M. (Berényi Á., dr. Ambrus D.)

STC Salgótarján: Czerula – Gubacsi, Híves (Sulcz, 65.), Gál – Lupták (Banjac, 86.), Bogáti, Spitzmüller, Kovács L., Gábor Lukács J. – Pataki (Gere, 61.), Oláh L. Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Tiszafüredi VSE: Szalánczi – Vincze, Szövetes, Bogár, Kalóz – Tóth T. (Papp, 86.), Székely, Bozsó, Pataki V. (Pesti, 52.) – Benedek N. (Csábi, 82.), Sebe. Vezetőedző: Csillag László.

Sárga lap: Spitzmüller, Gál, ill. Székely, Tóth T., Szövetes

Gól: Pataki R. (22.), ill. Pataki V. (9.), Székely (48.), Pesti (64.)

Alaposan meglepték az előzetesen egyértelmű esélyesnek számító nógrádi gárdát a nagy lelkesedéssel kesztyűt húzó vendégek, akik egy hazai szemmel nézve roppant balszerencsés találatot követően már a nyitónegyedórában előnybe kerültek. Hátrányuk után próbálkoztak a talpra állással a házigazdák, az első felvonás felénél pedig egyenlítettek is. A szünetig alaposan megküzdöttek egymással a felek, de nem igazán leltek fogást a másikon, így fej-fej mellett vonulhattak szusszanni. A térfélcserét követően igen hamar megrezgették a hálót az apait-anyait beleadó tiszafürediek, és mivel az STC már képtelen volt megtáltosodni, összességében nem is volt meglepetés, hogy hamarosan már kettővel mentek a Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek. A meccs záró részében már csak a veszett fejsze nyelét szerették volna megmarkolni a vendéglátók, ami viszont már nem sikerült, ezáltal a dicséretet érdemlő, a kék-fehérek korábban íródó hat mérkőzést felölelő győzelmi sorozatát megszakító látogatók három-egyes diadalt bezsebelve hagyhatták el a pályát.

Zoran Kuntic: – Hangsúlyoztam a meccs előtt, hogy nem lesz sétagalopp, és ha csak abból indulunk ki, hogy hat találkozón győztünk zsinórban, akkor bajban lehetünk, illetve azt is mondtam, rendben kell lennie az egész csapatnak fejben. Ehhez képest hibákat csináltunk a mai mérkőzésen, két góllal megajándékoztunk az ellenfelünket, ami miatt futottunk az eredmény után. Rosszul játszottunk, a vendégek abszolút megérdemelten nyertek, szervezettek, jobbak voltak. Minden szériának vége lesz egyszer, nekünk most hat meccs után, tanuljunk ebből, és próbáljunk meg a következő mérkőzésre koncentrálni. Ismét otthon fogunk játszani, és remélem, legközelebb már jobb lesz, mivel ma tényleg nagyon rosszul néztünk ki.

Csillag László: – Tudom, hogy abszolút nem becsült le minket az edzőkolléga, amit az előzetes nyilatkozatából is láttunk, illetve ismert is minket, tehát tisztában voltam vele, hogy tud mindent rólunk. Én talán annyit húztam, hogy nem számítottak arra, hogy az elején le fogunk támadni, szerintem azt hitték, végig visszaállunk és bekkelünk. Nyilván, miután vezetést szereztünk, kontrára rendezkedtünk be. Végül is, úgy gondolom, fegyelmezett játékunk most gólra törőbb volt, több lehetőséget dolgoztunk ki, és szerintem megérdemelten nyertünk!

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!