Ez történt az NB III Keleti-csoportjának tizenötödik fordulójában

Ismét örülhetett a BSE, nagy csatában nyert a Sényő, újabb fontos sikert aratott a Füzesgyarmat, a DEAC húzta be a városi rangadót, szép pontot csent az Eger, megküzdött a győzelemért az ESMTK, remi született Hatvanban, nem állt ki az Ózd.

Az előző hétvégén a tizenötödik kört rendezték meg a harmadik vonal Keleti-csoportjában. Nógrádi szemmel a legfontosabb hír a találkozók kapcsán, hogy az előző négy mérkőzésén kikapó BSE bevette Gyöngyöst. A további meccseken a Sényő nagy csatában gyűrte le a DVTK fiataljait, az éllovas Füzesgyarmat két vállra fektette a Tiszaújvárost, a DEAC debreceni rangadón kerekedett felül a DVSC kettőn, az Eger pontot csent a Jászberénytől, remizett egymással a Hatvan és a Tállya, míg a rendkívül nehéz helyzetben lévő Ózd nem utazott el Putnokra. Lássuk a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 15. forduló:

Gyöngyösi AK-Balassagyarmati VSE 1-2 (1-1)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep, 150 néző. Vezette: Kovács I. (Tőkés R., Kovács Z.)

Gyöngyösi AK: Halasi – Tóth O., Rédei, Markovics (Márkus M., 64.), Petrezselyem (Czéh, 91.), Nádudvari – Tarnai, Fehér – Nagy R., Csoszánszki (Bartha R., 64.), Forgács. Vezetőedző: Varga Attila.

Balassagyarmati VSE: Erdei – Molnár M., Lami, Pallagi, Vekker – Király, Nagy T. – Szita (Klinger, 84.), Kócsa, Gábriel – Péter B. (Szilágyi, 54.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Sárga lap: Kócsa

Gól: Fehér (10.), ill. Király (23.), Nagy T. (50.)

Varga Attila: – Értem, hogy a háttérben gondok vannak, de azért ettől sokkal motiváltabban kell pályára lépni egy sportembernek. Nyilván csalódott vagyok, legfőképpen a motiválatlan hozzáállás miatt. Ezt én kikérem magamnak, nézhetetlen kategória volt ez a mai mérkőzés!

Nagy Tibor: – Nagyon fegyelmezetten, okosan játszottunk. Nagyon büszke vagyok a fiúkra!

Diósgyőri VTK II-Sényő-Carnifex FC 3-4 (2-2)

Vezette: Bodzay Á. (Kovács B., Nagy P.)

Diósgyőri VTK II: Pápai – Orosz D., Ivánka, Orosz M., Budaházi – Ternován (Farkas, 64.), Óvári (Mertse, 73.), Zsiga (Tóth Bo., 64.), Korbély – Bacsa, Boros G. Vezetőedző: Vég Csongor.

Sényő-Carnifex FC: Gazsi – Szokol, Klepács, Fabu (Márton A., 34.), Boros D. – Lizák, Lakatos L. (Varga J., 70.) – Fenyőfalvi, Kapacina V., Barcsay, Kristófi (Kapacina K., 85.). Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Sárga lap: Orosz M., Óvári, Tóth B., ill. Kapacina V., Fabu, Szokol, Lakatos, Varga J.

Piros lap: Ivánka (89., Diósgyőri VTK II)

Gól: Boros G. (2., 31.), Bacsa (90.), ill. Kapacina V. (28.), Barcsay (37., 57.), Klepács (54.)

Vég Csongor: – Jól kezdtük a találkozót, hamar vezetést szereztünk és utána is volt két olyan lehetőségünk, amivel le tudtuk volna zárni a meccset. Ehelyett visszatért az a “démonunk”, amiről azt hittük, már rég kiűztük az öltözőből. A vendégek három pontrúgás után megfordították az állást. Lehetett volna ez az eredmény fordítva is, de amíg a “ha” faktort nem tudjuk kizárni a játékokból, vagy azt a magunk javára fordítani, addig ilyen nehéz mérkőzéseink lesznek. Az őszi szezonnak vége lett. Ennél csak jobb jöhet, az biztos. Viszont sok időnk nem lesz, hogy mérleget vonjunk és a sebeinket nyalogassuk, mert azonnal jön még két tavaszi forduló idén. A jó isten valamiért azt akarja, hogy a fiatal játékosaink megtapasztalják, milyen úgy játszani, mikor minden hétvégén az “életedért” focizol. Mert nekünk most ez jön. Gratulálok a vendégeknek.

Fiumei Viktor: – Gólokban gazdag mérkőzést játszottunk a szimpatikus diósgyőri fiatalokkal. Az első félidőben rögtön az első percekben megkaptuk a szokásos gólunkat, aztán még a szünetig kétszer tudtunk fölállni és visszajönni a meccsbe. Ezt követően a második játékrészben megfordítottuk a meccset, és szerintem az ebben a félidőben látottak alapján megérdemelten nyertünk. Sok sikert a hazaiaknak.

Füzesgyarmati SK-Termálfürdő FC Tiszaújváros 1-0 (1-0)

Vezette: Mencsik L. (Szilágyi N., Soós A.)

Füzesgyarmati SK: Fildan – Vincze, Raducu, Toca, Fejes – Achim Á. – Achim S. (Lukács Zs., 72.), Kis Sz. (Villand, 78.), Marius, Székely – Katona (Popescu, 89.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Bokros (Bene, 46.), Gelsi, Lippai, Tóth M. – Burics (Bussy, 46.) – Molnár M., Hussein, Kulcsár, Terdik (Kundrák, 69.) – Pap Zs. Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Sárga lap: Vincze, Fejes, Katona, Toca, ill. Lippai, Gelsi, Molnár M., Bene, Kulcsár, Gerliczki

Gól: Achim S. (29.)

Csillag László: – Egy kiváló csapatot fogadtunk, melyet az elmúlt időszakban nem sikerült megvernünk, de felkészültünk belőlük és változtattunk is a felállási formánkon. Kiegyensúlyozott és kiélezett mérkőzést láthattak a nézők, amit úgy gondolom, megoldottak a srácok és megérdemelten nyertünk.

Gerliczki Máté: – Jelenleg négy csapat áll előttünk a tabellán, ebből hármat is sikerült legyőznünk, amit nagyon nagy dolognak tartok. A negyedikkel és plusz egy fővel ma nem bírtunk.

Debreceni VSC II-Debreceni EAC 2-3 (2-0)

Vezette: Kátai G. (Márkus P., Katona B.)

Debreceni VSC II: Kovács P. – Bene, Ujvárosi (Szabó Á., 79.), Belényesi, Jankelic – Gyönyörű, Sárosi, Kónya, Damásdi (Sármány, 46.) – Bévárdi (Györgyi, 71.), Kerekes. Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Debreceni EAC: Szabados – Szabó K., Nagy Z. (Kertész, 46.), Balogh K., Papp (Soltész, 46.) – Sigér, Spitzmüller, Bíró (Urbin, 63.), Karikás – Sidibe, Bárány. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Sárga lap: Bévárdi, ill. Sidibe, Szabó K., Balogh, Karikás

Gól: Belényesi (28.), Kerekes (46.), ill. Bárány (70., 72.), Sidibe (92.)

Szatmári Csaba: – Nem érdemeltünk vereséget, sőt az első félidőben kimondottan jól futballoztunk, vezettünk is két góllal. A második játékrészben a hetvenedik percig jók voltunk, a szünet után növelhettük volna az előnyünket, akár négy-null is lehetett volna, de az utolsó húsz percben sajnos kaptunk három gólt. Amit még inkább sajnálok, hogy a hosszabbításban is betalált az ellenfél, ami szerintem nem is volt benne a meccsben.

Kondás Elemér: – Egy rendkívül izgalmas mérkőzést játszottunk, ahol az őszi szezon leggyengébb első félidejét produkáltuk, bár azt hozzá kell tenni, hogy az ellenfél pedig a legjobbat, a második játékrész elején volt is két nagyon nagy helyzetük, amivel kivégezhettek volna minket, szerencsére azonban ebből bravúrral ki tudtunk jönni. Ezt követően az akaraterőnknek és küzdeni tudásunknak köszönhettük, hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe és megfordítottuk a találkozót. Nagyon szép gólok születtek, a nézők számára kifejezetten érdekes meccs volt, számunkra pedig tanulságos, talán az iksz reálisabb lett volna. Örülök neki, hogy mi nyertünk, de az egyik szemem sír, a másik pedig nevet, mert a két csapatból szinte mindenkit ismertem vagy volt játékosom.

Eger SE-Jászberényi FC 1-1 (0-0)

Vezette: Jakab Á. (Benkő R., Gavalla-Kulcsár J.)

Eger SE: Nacsa – Debreczeni, Vajda, Farkas (Bartusz, 78.), Gajda – Csiki, Vitelki – Lőrincz, Kis G., Haász (Valkay, 46.) – Benke. Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Jászberényi FC: Miski – Szemere, Lakatos B., Lakatos G., Szabó T. (Ludasi, 48.) – Sándor I. – Gresó (Balogh M.,75.), Király O. (Győrfi, 66.), Szöllősi, László K. – Pálinkás. Vezetőedző: Német Gyula.

Sárga lap: Haász, Kis G., ill. Szemere, Győrfi

Gól: Gajda (75.), ill. Szemere (48.)

Sütő Szilárd: – Értékes pontot szereztünk a Keleti-csoport egyik legerősebb csapata ellen. Az első félidő első periódusában nyomás alá helyezett minket a Jászberény, de sikerült kivédekeznünk ezt az időszakot. Ezután kiegyenlítődött a meccs, jól kezdtük a második játékrészt, mégis a vendégek szereztek vezetést. Vesztett állásból viszont megint sikerült felállnunk. Gratulálok a játékosoknak, nem csak ehhez a döntetlenhez, hanem az elmúlt három fordulóban megszerzett hét ponthoz is, mert nagyon sokat tettek érte.

Német Gyula: – Az első félidőben el kellett volna döntenünk a meccset, aztán ugyan a másodikban sikerült vezetést szereznünk, elfáradtunk, ránk jöttek a hazaiak, és sikerült is nekik egyenlíteni, ezért azt mondom, reális a döntetlen. Szerettünk volna győzni, de így is a dobogóra léptünk, úgyhogy boldog vagyok.

ESMTK-Ceglédi VSE 1-0 (0-0)

Vezette: Katona B. (Csóra Sz., Ring K.)

ESMTK:  Bonica – Nagy M., Lipcsei Á., Gubacsi, Tóbiás  – Túri D., Lázár B.  – Slezák, Kovács B., Oroszi (Herczeg, 41.) – Kovács D. (Reznek, 88.). Vezetőedző: Turi Zoltán.

Ceglédi VSE: Tulipán – Bagó, Szász, Bodó, Pesti – Markó, Juhász (Kovács L., 60.), Takács K. – Kun, Szilágyi, Lukács R. Vezetőedző: Schőn László.

Sárga lap: Túri D., Kovács B., Bonica, ill. Szász, Takács K., Bagó

Gól: Herczeg (50.)

Turi Zoltán: – Az első félidő visszafogott játéka után, a második félidő alapján megérdemelten nyertük meg a találkozót, veszélyesebbek voltunk a kapura. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.

Schőn László: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, és hogy az ESMTK mindenáron meg akarja majd nyerni ezt a meccset. Rengeteg technikai hibával játszottunk, ami a kimaradt tizenegyesben csúcsosodott ki.

FC Hatvan-Tállya KSE 1-1 (0-1)

Vezette: Sipos T. (Molnár I., Vad A.)

FC Hatvan: Tajti – Purzsa, Bárkányi, Katona, Karácsony –  Fék (Zagijev, 78.), Mundi – Fellner (Labát, 68.), Kitl, Szabó D. (Bogdán, 61.) – Torda. Vezetőedző: Török László.

Tállya KSE: Tarr – Minczér, Bihari, Csicsvári, Fenyőfalvi – Ohár, Szegedi – Potyka (Németh, 80.), Sárosi (Toldi, 89.), Kelemen G. (Horváth B., 70.) – Ondó. Vezetőedző: Uray Attila.

Sárga lap: Katona, ill. Csicsvári, Bihari, Fenyőfalvi, Horváth B.

Piros lap: Török (90., FC Hatvan)

Gól: Karácsony (84.), ill. Ohár (20.)

Török László: – Örülünk, hogy szereztünk egy pontot.

Uray Attila: – Nagyon szép góllal szereztünk vezetést, majd volt két-három nagy lehetőségünk, melyekkel eldönthettük volna a három pont sorsát. A mérkőzés végén egy meggondolatlan mozdulattal tizenegyest ajándékoztunk az ellenfélnek, így reális eredmény született.

Putnok FC-Ózdi Kohász SC 3-0 (játék nélkül)

Az ózdiak nem utaztak el a mérkőzésre, így a putnokiak meccs nélkül kapják meg a pontokat.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!