Ez történt az NB III Keleti-csoportjának ötödik fordulójában

Remizett a BSE, megküzdött a pontokért a DEAC, nagy csatában nyert a Tiszaújváros, változatos meccset húzott be a Cegléd, simán győzött az ESMTK, a hajrában döntött a Jászberény, a hosszabbításban aratott sikert az Eger, idegenben örülhetett a Füzesgyarmat.

Az elmúlt hétvégén az ötödik kört zavarták le az NB III Keleti-csoportjának 2019/2020-as idényében. Nógrádi szemmel a legfontosabb történés, hogy a Balassagyarmat döntetlent ért el az Ózddal szemben. A további meccseken a Debreceni EAC bevette Sényőt, a Tiszaújváros legyűrte a Tállyát, a Cegléd az utolsó pillanatokban kerekedett felül a DVSC II-n, az ESMTK helybenhagyta a diósgyőri fiatalokat, a Jászberény változatos csatában fektette két vállra a Putnokot, az Eger a hosszabbításban győzte le a Gyöngyöst, a Füzesgyarmat pedig nyert Hatvanban.

NB III Keleti-csoport, 5. forduló:

Balassagyarmati VSE-Ózdi Kohász SC 2-2 (1-1)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 500 néző. Vezette: Somogyi S. (Csóra Sz., Urgyán A.)

Balassagyarmati VSE: Erdei – Molnár, Vastag, Lami, Barta (Gábriel, 68.) – Kovács K., Pallagi – Nagy T., Kócsa (Gál, 91.), Szita – Péter B. (Klinger, 85.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Ózdi Kohász SC: Lékai – Tönkő (Marczis, 56.), Gál Sz., Gál B., Lévai – Turcsik, Bogáti, Keményffy, Kozics – Gábor L., Pataki Zs., (Pataki R., 78.). Vezetőedző: Várhidi Péter.

Sárga lap: Kovács K., Kócsa, ill. Lévai, Pataki R., Marczis, Keményffy, Gál Sz., Kozics, Várhidi

Gól: Péter B. (40.), Pallagi (73.), ill. Pataki Zs. (13.), Gábor L. (81.)

Nagy Tibor: – Nem játszhat ennyire fegyelmezetlenül egy csapat! Egész téten azt papoltam nekik, hogy figyeljenek a szögletekre és a szabadrúgásokra, erre miből kaptunk gólt? Szögletből… Aztán szabadrúgásból… Fogalmam sincs, a kapusom miért szaladgált az ötösön. Utána pedig csodálkozunk, hogy nem tudunk megnyerni egy meccset! Amíg egy-két ember nem tud felnőni a feladathoz, ez lesz!

Várhidi Péter: – Küzdelmes meccs volt. Azt gondolom, mindkét csapat megtett mindent a sikerért. Sajnos mi nem vagyunk mindannyian egy szinten. Borzasztó átélni azt, hogy hogy a csapat egy része végigküzdi a mérkőzést, és próbálja tudása legjavát adni, míg vannak, akik fölkészületlenül érkeznek… Ez megengedhetetlen, viszont amíg ilyen kevesen vagyunk, nagyon lépni sem tudok… Aztán van egy valaki, aki tönkreteszi az egész találkozót!

Sényő-Carnifex FC-Debreceni EAC 1-2 (0-0)

Vezette: Jakab Á. (Kulcsár D., Szabó D.)

Sényő-Carnifex FC: Gagyi – Boros, Bodó, Klepács, Szokol – Fabu (Lakatos, 71.), Fenyőfalvi (Lizák, 53.) – Márton A., Kapacina V., Kristófi – Kapacina K. (Varga J., 25.). Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Debreceni EAC: Szabados – Nagy Z., Papp, Soltész, Balogh – Bíró (Karikás, 60.), Spitzmüller, Sándor T. (Bucz, 83.), Krajcsó (Urbin, 70.) – Sidibe, Bárány. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Sárga lap: Varga J., Lakatos, Fabu, ill. Balogh, Sidibe, Szabados

Gól: Fabu (56.), ill. Sidibe (50., 67.)

Fiumei Viktor: – Nagyon jó iramú és színvonalas mérkőzést játszottunk, ahol a DEAC használta ki jobban a lehetőségeit. Sajnos mi szokás szerint kihagytuk a kihagyhatatlant is, így elszenvedtük első vereségünket. Az utóbbi négy fordulóban mindig azt hittük, nagyobb helyzeteket már nem fogunk tudni kihagyni, de erre a soron következő meccsen mindig rácáfolnak a játékosok.

Kondás Elemér: – Összességében rendkívül nehéz mérkőzést játszottunk, egy kifejezetten szívósan futballozó hazai csapat ellen. Most nem sikerült annyi helyeztet kialakítanunk, de szerencsére a kialakított ziccerek egy részét gólra tudtuk váltani, és ezzel nagyon értékes három pontot szereztünk.

Termálfürdő FC Tiszaújváros-Tállya KSE 4-2 (3-1)

Vezette: Sándor Cs. (Kurinka B., Farkas D.)

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Bokros (Gelsi, 14.), Lippai, Tóth M, Pap – Burics, Orosz – Kulcsár (Horváth T., 75.), Hussein, Terdik – Csicsek (Bussy, 78.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Tállya KSE: Hegedűs – Szegedi, Bihari, Huszti (Bodnár, 75.), Bocsi (Kelemen, 42.) – Minczér, Fenyőfalvi, Ohár, Potyka – Csicsvári, Ondó (Toldi, 75.). Vezetőedző: Uray Attila.

Sárga lap: Pap, ill. Ohár, Bocsi, Minczér

Gól: Pap (13.), Terdik (22.), Csicsek (37.), Bussy (90.), ill. Ohár (8., 67.)

Gerliczki Máté: – Nehéz meccs volt, talán az eddigi legnehezebb. A hatalmas hőség miatt, és létszámgondokkal is küzdünk. Null-egyes állás után nagyon hamar fordítottunk, így három-egyes előnnyel mentünk a szünetre. A második félidőben nem eldönthettük volna a mérkőzést, hanem nagyon simává tehettük volna, viszont kimaradt öt-hat komoly helyzet. Ekkor érezhetően elfáradtunk, az ellenfél pedig lőtt egy gólt. Bemelegedhetett volna a vége, de a negyedik találattal eldöntöttük a három pont sorsát, úgyhogy gratulálok a fiúknak.

Uray Attila: – Egyenrangú ellenfelei voltunk a házigazdáknak. Játékban és helyzetekben föléjük is kerekedtünk, de ameddig ilyen gyermeteg hibákat követünk el és öt méterről többször nem tudunk betalálni, nem tudunk eredményesek lenni. Gratulálok a Tiszaújvárosnak!

Ceglédi VSE-Debreceni VSC II 4-3 (1-1)

Vezette: Kiss A. (Szvetnyik B., Topálszki Sz.)

Ceglédi VSE: Tulipán – Bagó, Szász, Bodó, Pesti – G. Bíró (Makrai, 82.), Markó – Szilágyi, Kovács L. (Juhász, 93.), Kun (Cseh, 65.) – Lukács R. Vezetőedző: Schőn László.

Debreceni VSC II: Kosicky – Lakatos B., Ujvárosi, Belényesi, Barna Sz. – Damásdi, Csősz, Szabó Á., Györgyi (Bouoli, 62.) – Bereczki (Sármány, 75.), Kundrák (Sárosi, 85.). Vezetőedző. Szatmári Csaba.

Sárga lap: Lukács R., Pesti

Piros lap: Csősz (84., Debreceni VSC II)

Gól: Bodó (24., 75.), Lukács R. (65.), Markó (90.), ill. Györgyi (16.), Bereczki (47.), Damásdi (77.)

Schőn László: – Azt gondolom, megpróbálunk gólra törően futballozni, aki kilátogat a mérkőzéseinkre, láthatja, hogy egy jó támadófutballt próbálunk meg játszani. Természetesen, ennek van veszélye, és ez ma is látható volt. Jó mérkőzés volt, merem állítani, egy jó NB II-es szintű, egy jó csapat ellen. De erre is készültünk, egész héten beszéltük, mik azok a dolgok, amikre figyelnünk kell. Nyílt sisakos találkozón vagyunk túl, hála istennek, megmutatták a fiúk, hogy mennyire tudnak csapatként együttműködni. Azt gondolom, megint csak ez hozta meg a sikert, gratulálok a srácoknak a győzelemhez!

Szatmári Csaba: – Jól kezdtük a mérkőzést, a meccs folyamán kétszer is megszereztük a vezetést, de sajnos az ellenfél pontrúgásai veszélyesek voltak, így kétszer is tudtak egyenlíteni. Úgy gondolom, három-háromnál nekünk volt ziccerlabdánk, amit ha berúgunk, valószínű, pontokkal tudunk távozni Ceglédről. A 84. percben volt tőlünk egy kiállítás, amit az utolsó pillanatban ki is használt az ellenfél és megszerezte a győztes találatot. Szerintem összességében nem érdemeltünk vereséget, nem játszottunk rosszul, minimum egy pontra rászolgáltunk volna.

ESMTK-Diósgyőri VTK II 3-0 (1-0)

Vezette: Borbás B. (Gordos Á., Bereczki B.)

ESMTK: Papp– Lázár B., Gubacsi, Tóbiás, Lipcsei – Kovács B., Despotovic (Slezák, 65.), Kovács D. (Reznek, 65.) – Boda (Nagy M., 82.), Soós, Horváth L. Vezetőedző: Turi Zoltán.

Diósgyőri VTK II: Pápai – Farkas, Ivánka (Nagy Z., 76.), Szűcs, Orosz M. – Tóth B., Mertse – Gönczi (Jónyer, 84.), Kispál (Budaházi, 59.), Boros – Zsiga. Vezetőedző: Vég Csongor.

Sárga lap: Despotovic, Kovács B., ill. Gönczi, Ivánka

Gól: Despotovic (10.), Horváth L. (52.), Soós (67.)

Turi Zoltán: – Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, melyek nagy részét elpuskáztuk. Gratulálok a csapatnak a három ponthoz.

Vég Csongor: – Gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez. Megérdemelt ESMTK-siker született. Ami bosszantó a vereségben, hogy nagyon könnyű gólokat ajándékozunk az ellenfélnek, ami részben a fiatal játékosaink rutintalansága miatt adódik. Aki csak az eredményeinket figyeli, azt gondolhatja, hétről-hétre agyonvernek minket, de ez közel sincs így. Az utánpótláskorú játékosaink most abban a periódusban vannak, mikor meg kell tapasztalniuk, hogyan dolgozzák fel a kudarcokat, de hamarosan eljön az az időszak is, mikor a sikert kell nekik a helyén kezelni. Ahogy Zorba, a görög mondta: “táncolni kell uram, a zene majd csak megjön valahonnan”. A mi zenénk majd a heti munkából jön meg.

Jászberényi FC-Putnok FC 3-2 (1-1)

Vezette: Rózsavölgyi D, (Pogonyi F., Flinta Z.)

Jászberényi FC: Miski – Szemere, Lakatos B., Lakatos G., Süttő – Sándor I. – Gresó, Király, Szöllősi, Balogh B. – Pálinkás. Vezetőedző: Német Gyula.

Putnok FC: Pomozi – Csirszki, Tóth Sz., Fazekas, Nemes – Mahalek, Nyisalovits, Illés, Nyitrai – Katona B., Tucsa. Vezetőedző: Kriston István.

Sárga lap: Süttő, ill. Fazekas

Piros lap: Nyitrai (92., Putnok FC)

Gól: Pálinkás (31.), Ludasi (66.), Lakatos G. (87.), ill. Tóth Sz. (14.), Tucsa (84.)

Német Gyula: – Nagyon örülök, hogy nyertünk. Én úgy gondolom, hogy megérdemelten, de vannak hiányérzeteim. Ebben én is hibás vagyok, mert sajnos a múltkor kiállítottak, így nem tudtam olyan közel lenni a csapathoz, mint kellett volna. Kettő-egyes vezetésünk után annyira visszavett a csapat, hogy szinte meg is bosszulta magát, ha ott vagyok a kispadon, ezt nem engedtem volna meg. Attól függetlenül, hogy megvolt a vezetés, én az őszinte futball híve vagyok, és ezt velem nem csinálhatta volna a csapat! Viszont gratulálok a fiúknak, mert ugyan az elmondottak miatt a 84. percben kiegyenlített az ellenfél, utána talpra álltak és megint tudtak váltani.

Kriston István: – Két szervezett csapat mérkőzésén, az utolsó pillanatig nyílt keretek között, sajnos a végén elveszítettük a meccset. Reméljük, hogy bizonyos dolgok már legközelebb a mi javunkra fognak fordulni.

Eger SE-Gyöngyösi AK 2-1 (1-1)

Vezette: Erdélyi B. (Zsákai M., Dobos D.)

Eger SE: Nacsa – Farkas, Kovács D. (Valkay, 84.), Stampf, Lőrincz – Antal Zs. (Pataki, 65.), Gajda – Pratsler, Kis G. (Haász, 56.), Árvai – Bartusz. Vezetőedző: Klink Zoltán.

Gyöngyösi AK: Halasi – Tóth, Csornij, Rédei, Forgács – Fehér, Tarnai – Nagy R. (Laurinyecz, 68.), Ondrejó, Nádudvari (Petrezselyem, 89.) – Csoszánszki (Bartha, 50.). Szakmai igazgató: Varga Attila.

Sárga lap: Kovács D., Lőrincz, ill. Nádudvari, Halasi, Csoszánszki Tarnai, Forgács

Piros lap: Bartusz (92., Eger SE), ill. Tóth O. (46., Gyöngyösi AK)

Gól: Antal Zs. (46.), Pataki (93.), ill. Rédei (15.)

Klink Zoltán: – Nagyon boldog vagyok, hogy az egri szurkolóknak örömöt okoztunk a sikerünkkel. Egy nagyon szervezett csapatot győztünk le, gratulálok Varga Attilának, régi barátomnak, és sok sikert kívánok nekik a későbbiekben. Minden mérkőzés addig tart, amíg a játékvezető le nem fújja. Ma a végsőkig küzdöttünk és meg lett az eredménye.

Varga Attila: – Egész mérkőzésen rendben volt a teljesítményünk, jól működött az alapjátékunk. Ötven percen keresztül emberhátrányban voltunk, de a második félidőben is nagyon jól megszerveztük a játékunkat, több kontrából is gólt szerezhettünk volna. Közelebb álltunk a győzelemhez, ezért is sajnálatos, hogy a 94. percben ismét egy egyéni hiba miatt maradtunk pont nélkül. Sajnálom a csapatot, mert szívvel-lélekkel játszott, nagyon szervezettek voltunk és jó teljesítményt nyújtottunk.

FC Hatvan-Füzesgyarmati SK 1-3 (0-1)

Vezette: Tóth T. (Kövér T., Szabó F.)

FC Hatvan: Tajti – Zagijev, Bárkányi, Katona R., Karácsony – Gál (Mundi, 46.), Dolhai – Szabó D. (Purzsa, 46.), Szabó R., Torda (Fellner, 46.) – Sárközi Sz. Vezetőedző: Török László.

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim S., Vincze, Benkő-Bíró (Raducu, 88.), Toca, Fejes – Székely, Máriusz, Villand, Pataki (Lukács Zs., 82.) – Katona Gy. (Kis Sz., 65.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. 

Sárga lap: Gál, Sárközi, Mundi, ill. Székely

Gól: Fellner (53.), ill. Katona Gy. (33.), Pataki (64.), Székely (91.)

Török László: – Nem igazán sikerült, amit elterveztünk, hogy hazai pályán mi fogunk dominálni a mérkőzésen. A szünetben hármas cserét hajtottunk végre, és megbeszéltük, minél előbb gólt kell rúgni, ami sikerült is, viszont a Füzesgyarmat nagyon jól kihasználta az ellentámadásaiból adódó lehetőségeit, értékesítette azokat, így véleményem szerint megérdemelten nyertek a vendégek.

Boros Tibor: – A mai mérkőzésre nem domináló, hanem reagáló játékkal készültünk, és főleg az utolsó harminc percben ez teljes mértékben ült is. Összességében felgyorsított csapatunk többet tett a győzelemért. 

Fotó: Nagy-Dobos Eszter.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!