Ez történt az NB III Keleti-csoportjának negyedik fordulójában

Először kapott ki a BSE, nem esett gól Ózdon, egy félidő alatt döntött a DEAC, nagy csatában nyert a Tiszaújváros, hátrányból mentett pontot a Jászberény, a hajrában győzött a Cegléd, a szünet után indult be az ESMTK, ismét örülhetett a Füzesgyarmat.

Az elmúlt hétvégén a negyedik kört bonyolították le az NB III Keleti-csoportjának 2019/2020-as idényében. Nógrádi szemmel szomorú hír, hogy a bajnokságban során először kikapó Balassagyarmatnak nem termett babér Tállyán. A további mérkőzéseken gól nélkül zárt az Ózd és a Sényő, a Debreceni EAC egy félidő alatt lerendezte a Hatvant, a Tiszaújváros kiegyenlített meccsen gyűrte le a Putnokot, a Jászberény változatos csatában ikszelt a DVSC kettőnél, a Cegléd az utolsó negyedórában kerekedett felül a diósgyőri tartalékokon, az ESMTK a második félidőben darálta be a Gyöngyöst, a Füzesgyarmat pedig legyőzte az Egert.

NB III Keleti-csoport, 4. forduló:

Tállya KSE-Balassagyarmati VSE 3-2 (2-2)

Ibrány, sportpálya, 150 néző. Vezette: Tóth T. (Kovács Z., Szabó F.)

Tállya KSE: Tarr – Szegedi, Bihari, Huszti (Horváth B., 71.), Bocsi P. – Minczér, Fenyőfalvi, Ohár (Németh, 90.), Potyka (Kelemen, 58.) – Csicsvári, Ondó. Vezetőedző: Uray Attila.

Balassagyarmati VSE: Szalay – Molnár, Lami, Vastag, Vekker – Kovács K., Pallagi – Szita (Gál Sz., 69.), Kócsa, Gábriel (Barta, 35.)(Telek, 85.) – Péter B. Vezetőedző: Nagy Tibor.

Sárga lap: Minczér, Szegedi, Kelemen, Csicsvári, ill. Gábriel, Kócsa, Kovács K., Vastag

Gól: Ondó (16., 43.), Bihari (72.), ill. Szita (20.), Pallagi (41.)

Uray Attila: – Jól kezdtük a találkozót, aztán elkerülhető gólokkal hátrányba kerültünk. Örülök annak, hogy volt annyi mentális erő a csapatomban, hogy meg tudta fordítani az eredményt és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést!

Nagy Tibor: – Idegenben sikerült két gólt rúgnunk, vezettünk is, majd ezután két percen belül kaptunk egy gólt egy bődületes nagy fegyelmezetlenségből. A második félidőben felborult a pálya, végig támadtunk, erre egy szögletből megint betalált az ellenfél. Onnantól kezdve már csak romboltak a hazaiak. Tanulnunk kell a hibáinkból, sokkal fegyelmezettebbnek kell lenni.

Ózdi Kohász SC-Sényő-Carnifex FC 0-0

Vezette: Veizer R. (Varga G., Farkas D.)

Ózdi Kohász SC: Lékai – Tönkő (Marczis, 56.), Gál Sz., Gál B., Lévai – Turcsik, Bogáti, Keményffy, Kozics – Gábor L., Pataki Zs., (Pataki R., 78.). Vezetőedző: Várhidi Péter.

Sényő-Carnifex FC: Gazsi – Márton A., Bodó, Klepács, Szokol – Hadházi, Fabu – Boros D. (Lizák B., 53.), Lakatos L. (Varga J., 63.), Kristófi – Kapacina K. (Fenyőfalvi, 76.). Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Sárga lap: Gál Sz., Gábor L., ill. Bodó, Klepács

Piros lap: Hadházi (75., Sényő-Carnifex FC

Várhidi Péter: – Küzdelmes mérkőzés volt. Sajnos technikailag nem tudtuk megoldani a játékot, ezért nem nyertünk.

Fiumei Viktor: – Továbbra sem tudunk nyerni, pedig megvoltak a szokásos nagy helyzeteink, még tíz emberrel is. Tipikus egygólos meccs volt, ahol mi álltunk közelebb a győzelemhez.

Debreceni EAC-FC Hatvan 3-0 (3-0)

Vezette: Újhelyi T. (Deme R., Gordos Á.)

Debreceni EAC: Szabados – Nagy Z., Papp, Soltész, Balogh – Bíró (Sütő, 68.), Spitzmüller (Ramos, 20.), Sándor T., Karikás – Sidibe (Urbin, 72.), Bárány. Vezetőedző: Kondás Elemér.

FC Hatvan: Tajti – Karácsony, Katona, Bárkányi, Zagijev – Gál M. (Mundi, 46.), Szabó R., Dolhai – Torda (Purzsa, 68.), Sárközi (Fellner, 53.), Szabó D. Vezetőedző: Török László.

Sárga lap: Sidibe, Sándor T., Balogh, ill. Dolhai, Bárkányi

Gól: Bárány (10., 36.), Bíró (12.)

Kondás Elemér: – Jól kezdtük a találkozót, gyorsan sikerült három gólt szereznünk, majd ezután is volt még helyzetünk, amit sajnos kihagytunk. A második félidőben kicsit próbáltuk kicsalni az ellenfelet. Így is adódott néhány lehetőségünk, csak azokat nem tudtuk gólra váltani, emiatt ezt a játékrészt tekintve van egy kis hiányérzetem.

Török László: – Egy ilyen csapat, mint a DEAC, akit nyugodtan említhetek bajnokesélyesként is, az ilyen hibákat, mint amilyeneket elkövettünk az első félidőben, könyörtelenül kihasználja. Ettől függetlenül, bármilyen furcsa, gratulálok a csapatomnak a második félidei játékhoz.

Putnok FC-Termálfürdő FC Tiszaújváros 0-1 (0-1)

Vezette: Mencsik L. (Zsákai M., Dobos D.)

Putnok FC: Pomozi – Nyitrai, Nyisalovits, Mahalek, Nemes – Fazekas (Szilágyi, 79.), Zimányi (Illés G., 72.) – Tóth Sz. (Galambosi, 63.), Csirszki, Illés R. – Kismarton. Vezetőedző: Kriston István.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Bokros, Lippai, Tóth M., Pap – Orosz (Horváth T., 85.), Burics – Terdik (Gelsi, 79.), Hussein (Fodor, 88.), Molnár M. – Csicsek. Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Sárga lap: Zimányi, Nyisalovits, Csirszki, Nyitrai, ill. Csicsek, Terdik, Tóth M.

Gól: Csicsek (45.)

Kriston István: – A 45. percben történtek nagyban befolyásolták a mérkőzés végkimenetelét. A második félidőben a csapat mindet megtett az egyenlítésért, de sajnos nem sikerült.

Gerliczki Máté: – Igazi vérbeli borsodi rangadót játszottunk. Kemény küzdelem volt a nagy melegben. Nagyon sokat tettek a játékosaim a győzelemért, és ezáltal megérdemelten hoztuk el a három pontot.

Debreceni VSC-Jászberényi FC 3-3 (2-1)

Vezette: Bálint A. (Zahorecz R., Nagy P.)

Debreceni VSC II: Kosicky – Bényei, Kóródi (Tomola, 61.), Barna Sz., Sárosi – Újvárosi – Damásdi (Barna Sz., 92.), Gyönyörű (Tonhaizer, 71.), Belényesi – Györgyi, Zsóri. Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Jászberényi FC: Miski – Szemere, Ilkovics (Király, 46.), Lakatos G., Süttő – Lakatos B. – Gresó, Sándor I., Szöllősi (Szanku, 59.), Balogh B. (Győrfi, 72.) – Pálinkás. Vezetőedző: Német Gyula.

Gól: Zsóri (14., 27., 54.), ill. Gresó (29.), Balogh (50.), Pálinkás (57.)

Szatmári Csaba: – Nagyon fordulatos mérkőzést játszottunk a Jászberénnyel, jó meccs volt. Nagyon sajnálom, hogy csak egy pontot szereztünk, és nem tudtuk itthon tartani mindhárom bajnoki egységet, pedig végig vezettünk, kettő-nullra is, kettő-egynél pedig kapufát rúgtunk. Ekkor Zsórinak volt egy nagy helyzete, amit ha berúgunk, szerintem talán meglehetett volna a találkozó. Hozzáteszem, hogy az utolsó tíz percben azért volt lehetősége a Jászberénynek is, hogy nyerjen, de összességében azt mondom, hogy a kezünkben lehetett volna a győzelem is.

Német Gyula: – Nem jól kezdtük a meccset, de hiába vezetett kettő-nullra az ellenfél, mégis föl tudtunk állni. Aztán megint ők mentek el egy góllal, de újra válaszoltunk. Úgy értékelem, így jó a döntetlen, de azért a 82. percben egy óriási tizenegyesünk bennmaradt, amit nekik megfújt a bíró. Összességében örülök annak, hogy ikszeltünk, és nem maradt itt mind a három pont.

Diósgyőri VTK-Ceglédi VSE 1-3 (1-0)

Vezette: Sándor Cs. (Soós A., Piskóczi V.)

Diósgyőri VTK: Pápai – Farkas M., Szűcs K., Orosz M., Budaházi (Csávás, 87.) – Gönczi (Jónyer, 87.), Tóth Bo. – Zsiga (Mertse, 61.), Kispál, Mihajlović – Boros. Vezetőedző: Vég Csongor.

Ceglédi VSE: Tulipán – Bagó, Szász, Bodó, Pesti – Kovács L. (G. Bíró, 93.), Markó – Kun, Takács K. (Makrai, 61.), Szilágyi – Lukács R. Vezetőedző: Schőn László.

Sárga lap: Pápai, Gönczi, ill. Takács K., Kovács L.

Gól: Tóth B. (43.), ill. Kun (78.), Lukács R. (84.), Markó (94.)

Vég Csongor: – Az első félidőben sikerült teljesen ráerőltetni az akaratunkat a vendégekre. Minden úgy sikerült, ahogy elterveztük. A második játékrészben a ceglédiek feljebb tolták a védekezésüket. Erre készültünk, és meg is voltak a lehetőségeink, hogy lezárjuk a meccset. De ezeket a kontrákat vagy pontatlanul játszottuk le, vagy a vendégvédők szereltek az utolsó pillanatban. A 76. percig tudtuk kitolni a koncentrációt. A párperces rövidzárlatot kihasználták a vendégek és megfordították a mérkőzést. A harmadik kapott gól már egy teljesen kinyílt csapat ellen történt, amely mindent megtett, hogy legalább egy pontot itthon tartson. Az eredmény túlzó, ez nem volt ennyire sima meccs. A fiatal csapatunknak meg kell tapasztalnia, ez felnőtt foci. És nem elég csak hetven-nyolcvan percig koncentrálni. Kár érte, mert sokkal több volt ebben a találkozóban. Gratulálok a vendégeknek győzelemhez, és a saját csapatunknak is, mert a mérkőzés nagy részen nagyon jó focit nyújtottak. Dolgozunk tovább, hogy megszerezzük az első pontjainkat. Fel kell emelni a fejünket, mert a saját kis külön maraton futóversenyünknek még csak az első pár kilométeren vagyunk túl. A csapatnak van jövője, és ezt be is bizonyítjuk.

Schőn László: – Gratulálok a csapatomnak a második félidei teljesítményéhez. A múlt héten a második félidőben is ezt nyújtottuk volna, most két ponttal gazdagabbak lennénk. Be kell látni mindenkinek, hogy a futball futásról, munkáról és nagyon magas szintű mentális erőről szól.

Gyöngyösi AK-ESMTK 1-4 (1-0)

Vezette: Zimmermann M. (Skover P., Katona B.)

Gyöngyösi AK: Halasi – Wild, Markovics, Csornij, Petrezselyem – Bartha (Márkus, 80.), Fehér, Ondrejó, Forgács – Csoszánszki (Nádudvari, 62.), Nagy R. (Tóth O., 70.). Szakmai igazgató: Varga Attila.

ESMTK: Bonica – Lázár B., Gubacsi, Tóbiás, Lipcsei Á. – Kovács B., Despotovic (Slezák, 62.), Kovács D. (Herczeg, 46.) – Boda, Soós, Horváth L. (Oroszi, 84.). Vezetőedző: Turi Zoltán.

Sárga lap: Markovics, Petrezselyem, Forgács, Bartha, ill. Lipcsei, Kovács D., Horváth L., Boda

Gól: Csoszánszki (10.), ill. Horváth L. 62.), Kovács B. (64.), Soós (71.), Herczeg (76.)

Varga Attila: – Maximálisan kivégeztük magunkat, már nem először. Hiányzik a minőség és a hozzáállás, ami azt jelenti, hogy egy ilyen jó csapat ezt azonnal kihasználja. Mi vagyunk az NB III bohócai, ezért a produkcióért nem szabad egyetlen egy forintot sem áldozni erre a labdarúgásra.

Turi Zoltán: – Úgy gondolom, a második félidő alapján megérdemelt győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

Füzesgyarmati SK-Eger SE 2-1 (1-1)

Vezette: Takács Á. (Benkő R., Gavalla-Kulcsár J.)

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim S. (Achim Á., 68.), Vincze, Benkő-Bíró, Toca, Pataki – Székely, Marius, Kis Sz. (Villand, 83.), Lukács – Popescu (Katona Gy., 60.). Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Eger SE: Nacsa – Farkas K., Kovács D., Valkay, Lőrincz – Antal Zs,, Vitelki (Benke, 66.) – Vajda, Kis G. (Haász, 80.), Árvai (Prastler, 46.) – Bartusz. Vezetőedző: Klink Zoltán.

Sárga lap: Kis Sz., Marius, Pataki, ill. Vajda, Kis G., Kovács D.

Gól: Pataki (6.), Székely (72.), ill. Bartusz (3.)

Boros Tibor: – A pálya majdnem felbillent, de őszintén meg kell állapítani, hogy életveszélyt hordoztak magukban az egri kontratámadások. Számunkra most az az örömteli, hogy a múlttal ellentétben, ezúttal egy gyenge, közepes teljesítmény is elég volt, hogy három ponttal abszolváljuk a találkozót.

Klink Zoltán: Küzdelmes mérkőzésen, egygólos vereséget szenvedtünk. Szerettünk volna ponttal, pontokkal távozni. A lehetőségünk megvolt rá, sajnos nem éltünk vele, pedig nagyot küzdött a csapat. Gratulálok az ellenfélnek és a saját csapatomnak is.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!