Ez történt az NB III Keleti-csoportjának második fordulójában

Újabb remek sikert aratott a BSE, fontos pontokat szerzett a Cegléd, simán nyert a Jászberény, nem született gól Putnokon, parádés fordítást produkált az Eger és a Hatvan, könnyedén győzött a Tiszaújváros, idegenben örülhetett a DEAC.

Az előző hétvégén a második körrel folytatódott a harmadosztály Keleti-csoportjának 2019/2020-as idénye. A nógrádi emberek számára a legörömtelibb hír lehet, hogy az ismét nyerni tudó Balassagyarmat idegenben múlta felül a több NB I-es játékossal felvértezett DVSC második számú alakulatát. Ahogy az előző fordulót követően már szembesülhettek vele olvasóink, nem csak a BSE aktuális meccse, hanem valamennyi találkozó kapcsán megszólaltattuk a bajnokság résztvevő együtteseinek szakvezetőit. Lássuk a komplett összefoglalót!

NB III Keleti-csoport, 2. forduló:

Debreceni VSC II–Balassagyarmati VSE 0-1 (0-0)

Debrecen, Egyetemi Sportcentrum, 200 néző. Vezette: Erdélyi B. (Dobos D., Vrbovszki P.)

Debreceni VSC II: Hrabina – Molnár M., Újvárosi, Mészáros, Kuti – Kundrák (Sárosi, 66.), Bévárdi, Jankelics, Damásdi (Pelles, 77.) – Barna, Tonhaizer (Juhász, 44.). Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Balassagyarmati VSE: Szalay – Molnár M., Lami, Vastag, Vekker – Pallagi, Kovács K. (Barta, 66.) – Szita (Ondrik, 52.), Kócsa, Mátyás Zs. – Péter B. (Gábriel, 46.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Sárga lap: Jankovics, Újvárosi, Pelles, ill. Vastag, Szita, Gábriel, Ondrik.

Gól: Pallagi (50.)

Szatmári Csaba: – Sajnos nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy szerettük volna, elég kapkodó volt a játékunk, nem igazán találtuk a ritmust, és gyengébben is futballoztunk. Null-nullnál nekünk volt egy ziccerünk, amit ha berúgunk, úgy gondolom, lehet, más lett volna a végeredmény. Ahhoz, hogy eredményesek legyünk, ennél több kell.

Nagy Tibor: – Nagyon nehéz mérkőzés volt. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk, bár nem játszottunk úgy, ahogy szerettük volna.

Füzesgyarmati SK-Ceglédi VSE 1-2 (0-2)

Vezette: Dobai J. (Marozsi G., Bereczki B.)

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim Á., Benkő-Bíró, Raducu, Fejes – Villand (Katona, 46.) – Kinczel (Bajnók, 55.), Kis Sz. (Karacs, 70.), Achim S., Lukács Zs. – Popescu. Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Ceglédi VSE: Tulipán – Bagó, Szász (G. Bíró, 64.), Bodó, Pesti – Kovács L., Markó, Takács – Szilágyi, Lukács, Kun. Vezetőedző: Schőn László.

Sárga lap: Lukács Zs., Raducu, Bajnók, Toca, Achim S., ill. Bagó, Szilágyi

Gól: Katona (75.), ill. Szilágyi (10.), Lukács R. (23.)

Boros Tibor: – A mérkőzés első húsz percében sikerült alulmúlnunk a hároméves NB III-as pályafutásunk legnegatívabb teljesítményét, a későbbiekben pedig ezt már nem tudtuk kompenzálni.

Schőn László: – Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Megmondom őszintén, erre is számítottunk. Tudtuk, hogy egy jó csapat otthonában fogunk játszani, nagyon nehéz körülmények között. Gondolok itt a pálya minőségére, a szurkolókra, de a nagy hőség is nehezítette a dolgunkat. Úgyhogy óriási elismerésem és gratuláció a srácoknak, mert emberfeletti munkát végeztek, és nem csak mi, hanem természetesen a ‘Gyarmat is. Nagyon örülünk ennek a győzelemnek, ami nagyon fontos siker volt. Kicsit bele tudtunk piszkítani egy bizonyos homokozóba, ennek pedig külön örülünk! Én azt gondolom, hogy a későbbiekre nézve, egy nagyon fontos három pontot tudtunk begyűjteni.

Gyöngyösi AK-Jászberényi FC 2-6 (2-3)

Vezette: Kovács T. (Szabó D., Kovács B.)

Gyöngyösi AK: Halasi – Wild, Markovics (Ondrejó, 28.), Rédei, Petrezselyem (Czéh, 8.) – Bartha, Fehér, Tarnai, Nádudvari – Nagy R. (Csoszánszki, 28.), Laurinyecz. Szakmai igazgató: Varga Attila.

Jászberényi FC: Miski – Szemere, Ilkovics, Lakatos B., Süttő – Sándor I. (Szabó T., 79.) – Gresó, Király O., Szöllősi (Győrfi, 69.), Ludasi (Balogh B., 65.) – Pálinkás. Vezetőedző: Német Gyula.

Sárga lap: Ondrejó, ill. Szabó T.

Gól: Csoszánszki (32., 45.), ill. Pálinkás (3., 20., 25., 85.), Szőllősi (52., 60.)

Varga Attila: Az első negyedórában történtekre nehéz felkészülni edzőként. Ezt követően elég merészen belenyúltam a mérkőzésbe, aminek meg is lett az eredménye, visszajöttünk, de a második félidei kapufánk miatt, három-három helyett góllal büntetett az ellenfél, onnantól kezdve pedig elszállt az esélyünk a találkozó megfordítására. Azt kell, hogy mondjam, köszönettel tartozom a Jászberénynek, amiért nem alázott meg minket jobban, mert ebben a meccsben egy kétszámjegyű vereség is benne volt. Értetlenül állok a csapat teljesítménye előtt, de folytatjuk a munkát, és megpróbáljuk kiküszöbölni ezt a remélhetőleg csak egyetlen egy kisiklást.

Német Gyula: – Gratulálok a csapatomnak! Derekasan odatették magukat ebben a rekkenő hőségben. Azt mondom, aki a meleggel is így meg tudott küzdeni, helyenként nagyon jó játékkal, és idegenben hat gólt szerzett, az mindenféleképpen nagyon nagy bravúrt ért el. Voltak fordulópontok a meccsen. Természetesen az, hogy mi szereztük meg a vezetést, aztán pedig az, hogy három-kettőnél nem egyenlített az ellenfél, hanem mi tudtunk gólt szerezni. Összességében úgy gondolom, abszolút megérdemelt győzelmet arattunk.

Putnok FC-Sényő-Carnifex FC 0-0

Vezette: Jakab Á. (Gordos Á. M., Szarvas L.)

Putnok FC: Pomozi – Nyitrai, Nyisalovits, Mahalek, Illés G. – Illés R., Zimányi (Galambosi, 82.) – Csirszki, Fazekas, Tóth Sz. (Kismarton, 71.) – Szilágyi (Nemes, 53.). Vezetőedző: Kriston István.

Sényő-Carnifex FC: Gagyi – Szokol, Klepács, Bodó, Boros – Fabu (Varga J., 67.), Hadházi (Fenyőfalvi, 53.) – Kristófi (Lizák, 61.), Kapacina V., Barcsay – Kapacina K. Edzők: Imrő László, Fiumei Viktor.

Sárga lap: Szilágyi, Tóth Sz., Zimányi, ill. Hadházi, Fabu, Kapacina K., Fenyőfalvi

Piros lap: Kapacina V. (89., Sényő-Carnifex FC)

Kriston István: – Talán a Sényő közelebb állt a győzelemhez, több helyzetet dolgoztak ki. Viszont nekünk is volt, három-négy nagyon komoly lehetőségünk, így a döntetlen reális.

Imrő László, Fiumei Viktor: – Mondhatjuk, hogy ezen a mérkőzésen itt hagytunk két pontot, hiszen a helyzeteink alapján kicsivel közelebb álltunk a győzelemhez. A mai napon viszont ismét cserben hagyott minket a helyzetkihasználásunk, így meg kellett elégednünk az egy ponttal. A mérkőzés egyetlen pozitívuma, hogy idegenben kapott gól nélkül hoztuk le a meccset.

Eger SE-ESMTK 3-2 (0-1)

Vezette: Muhari G. (Kulcsár D., Deme R.)

Eger SE: Nacsa – Debreczeni, Csiki, Strampf, Lőrincz – Valkay, Titkó (Vajda, 46.), Árvai (Haász, 46.), Vitelki – Benke (Csorba, 57.), Pataki. Vezetőedző: Klink Zoltán.

ESMTK: Bonica – Túri D., Lipcsei, Kovács B., Tóbiás (Birtalan, 46.) – Lázár B., Despotovic, Kovács D., Slezák (Boda, 63.) – Horváth L., Soós (Herczeg, 63.). Vezetőedző: Turi Zoltán.

Piros lap: Csorba (66., Eger SE)

Gól: Stampf (54.), Vitelki (57.), Vajda (61.), ill. Kovács D. (8., 52.)

Klink Zoltán: – Ezért ül le az ember a kispadra, hogy ilyen mérkőzést lásson, minden benne volt, amitől a foci foci, a pokolból a mennybe jutottunk, küzdöttek és hajtottak a srácok az utolsó leheletig. Minden elismerésem az övéké, átszakadt egy gát, az első gól, az első győzelem megszerzése a legnehezebb, innentől nem kell magyaráznom, mi az hit.

Turi Zoltán: – Megmutattuk, hogyan kell saját magunkat megverni kettő-nullás előnyről. Nagyon nagy csalódás volt az mérkőzés. Nagyon simán kellett volna túljutnunk ezen a gyenge színvonalú meccsen, helyette nyolc perc alatt megvertük magunkat. Ettől függetlenül, az utolsó negyedórában egy bajnokságra való ziccert hagytunk ki.

FC Hatvan-Ózdi Kohász SC 4-2 (0-2)

Vezette: Kulcsár K. (Szilágyi N., Soós A.)

FC Hatvan: Tajti – Purzsa M. (Zagijev, 46.), Labát, Bárkányi, Karácsony – Gál M., Dolhai – Szabó R., Torda (Fellner, 69.), Durázi (Czibolya, 62.) – Sárközi. Vezetőedző: Török László

Ózdi Kohász SC: Lékai – Tönkő, Bocsi B. (Szemere, 73.), Gál B., Lévai – Turcsik, Bogáti (El-Sherif, 79.), Keményffy, Marczis – Gál Sz., Pataki R. (Tóth G., 64.). Vezetőedző: Várhidi Péter

Sárga lap: Gál M., Zagijev, ill. Bocsi

Gól: Sárközi (52., 88.), Fellner (83.), Gál M. (90.), ill. Gál B. (5.), Lévai (43.)

Török László: – Amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk, abból az első félidőben semmit sem valósítottunk meg, így a rengeteg hiba miatt az ellenfél kettő-nullás előnybe került, teljesen megérdemelten. A második félidőben rendeztük sorainkat, miután az öltözőben elbeszélgettünk, de az házon belül marad. A cserejátékosok nagyon sokat hozzá tudtak tenni ehhez a sikerhez.

Várhidi Péter: – Egész héten küzdünk mindennel és mindenkivel. Ettől függetlenül, 55 percig kiválóan futballoztunk, sajnos ezeket a terheket jelenleg nem bírja el a csapat. Kidurrantunk a végére, így gyakorlatilag tíz perc alatt megfordították a meccset a hazaiak.

Diósgyőri VTK II-Termálfürdő FC Tiszaújváros 0-4 (0-1)

Vezeti: Tóth T. (Kövér T., Kovács Z.)

Diósgyőri VTK II: Pápai – Orosz D., Farkas M., Orosz M., Budaházi, – Szűcs K., Tóth Bo. – Zsiga, Jónyer, Korbély – Boros. Vezetőedző: Vég Csongor

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Bokros (Horváth T., 86.), Lippai, Tóth M., Pap – Burics, Gelsi, Molnár (Kundrák, 76.), Hussein (Kovács K., 82.) – Terdik, Csicsek. Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Sárga lap: Tóth B., Budaházi, ill. Molnár M., Burics

Gól: Gelsi (18.), Molnár M. (47.), Csicsek (55.), Molnár M. (60.)

Vég Csongor: – Az eredmény ellenére, ez a meccsünk jobb volt, mint az első bajnokink. A vendégcsapat egy megpattanó lövés után szerzett vezetést az első játékrészben. A második félidei kezdésünk gyakorlatilag a Tiszaújváros malmára hajtotta a vizet. Szinte ki sem jöttünk az öltözőből, és már nulla-kettő állt az eredményjelzőn. Nagyon nehezen tudtunk területeket találni az ‘újvárosi védelem mögött. Ehhez sokkal gyorsabb labda nélküli járatásra lett volna szükségünk. Ahogy tavaly, idén is sok türelemre és munkára lesz szükségünk, hogy a fiatal csapatunkkal bennmaradjunk a harmadik vonalban. Négy olyan játékos is játszott ma, akik tavaly még az U17-ben fociztak. Látniuk kell a fiataloknak, hogy felnőtt szinten már minden hibát megbüntetnek a pályán, mint azt tette ma a vendégcsapat is.

Gerliczki Máté: – Magasan és agresszívan kezdtük a mérkőzésen a védekezést, ez mellé pedig még jó játék is párosult. Megszereztünk a vezetést, és a második félidőben – a nagy hőséghez is igazodva,  zárt védekezésből indultunk és nagyon hamar eldöntöttük a meccset, egyben a három pontot.

Tállya KSE-Debreceni EAC 1-2 (0-2)

Vezette: Takács Á. (Benkő R., Piskóczi V.)

Tállya KSE: Tarr – Szegedi, Bihari, Németh (Potyka, 68.), Bocsi P. – Csicsvári, Fenyőfalvi, Ohár, Kelemen – Sárosi (Huszti, 80.), Toldi (Ondó, 59.). Vezetőedző: Uray Attila.

Debreceni EAC: Szabados – Kertész (Patócs, 75.), Pap, Soltész, Balogh – Bíró, Spitzmüller, Sándor T. (Ramos, 63.), Karikás (Nagy Z., 75.) – Sidibe, Bárány. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Sárga lap: Németh, Sárosi, ill. Bíró, Bárány, Sándor T., Spitzmüller

Gól: Kelemen G. (93.), ill. Bíró (25.), Sidibe (40.)

Uray Attila: – Az összeszokottság hiánya miatt, döntő helyzetekben rossz megoldásokat választottunk. Volt lehetőségünk a pontszerzésre. Gratulálok a Debrecennek!

Kondás Elemér: – Jól játszott a csapat, nagyobb arányban kellett volna megnyerni ezt a találkozót. A helyzetek megvoltak, de azokat sajnos elég rossz százalékban használtuk ki.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!