Ez történt az NB III Keleti-csoportjának hetedik fordulójában

A hosszabbításban mentett pontot a BSE, Hatvanban örülhetett először a Gyöngyös, kicsikarta a győzelmet a Cegléd, szép sikert aratott a Tiszaújváros, nem született gól Pesterzsébeten, idegenben nyert a DVSC II, bravúrremit jegyzett az Ózd, simán diadalmaskodott a Füzesgyarmat.

Az előző hétvégén a hetedik körrel folytatódott a harmadosztály Keleti-csoportjának aktuális idénye. A soros mérkőzéseken a Balassagyarmat az utolsó pillanatokban mentette döntetlenre a Sényő elleni fellépését, az először örvendő Gyöngyös hevesi rangadón vette be Hatvant, a Cegléd megszenvedve gyűrte le a Tállyát, a Tiszaújváros felülkerekedett a korábban veretlen DEAC-on, nem született gól az ESMTK és a Putnok összecsapásán, a DVSC kettő nyert Egerben, az Ózd tíz emberrel tett szert bravúros remire Jászberényben, a Füzesgyarmat pedig fölényes győzelmet aratott a DVTK fiataljaival szemben. Nézzük meg a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 7. forduló:

Balassagyarmati VSE-Sényő-Carnifex FC 3-3 (1-1)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 500 néző. Vezette: Mencsik L. (Szarvas L., Deme R.)

Balassagyarmati VSE: Szalay – Molnár, Lami, Vastag, Gábriel (Barta B., 71.) – Pallagi, Kovács K. – Szita, Kócsa (Telek, 85.), Nagy T. – Klinger (Péter B., 52.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Sényő-Carnifex FC: Gazsi – Boros D., Szokol, Klepács, Márton A. – Hadházi (Fenyőfalvi, 61.), Kapacina V. – Lizák, Lakatos L. (Barta G., 86.), Kristófi – Varga J. (Fabu, 56.). Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Sárga lap: Klinger, Nagy T., Gábriel, ill. Szokol, Boros, Klepács, Barta G., Kapacina V.

Gól: Pallagi (37., 93.), Péter B. (53.), ill. Varga J. (6.), Lizák (66.), Fabu (81.)

Nagy Tibor: – Ilyen szinten nem szabad olyan gólokat kapni, mint ami kétszer elkövettünk. A belsővédőnk először elesett a labdában, majd hátra ollózással centerezett az ellenfélnek. Ez fegyelmezetlenség, azt mutatja, valaki nincs itt fejben! De úgy gondolom, helyenként jól játszottunk, különösen az első félidőben, aztán a másodikban is megvoltak a lehetőségeink. Gólokkal kellett volna megnyerni ezt a meccset, annyi helyzetünk volt, egyszer kettő az egyben vihettük a védőre a labdát, mégsem tudtunk semmit kihozni a szituációból. A másik gond, hogy rövid a kispadunk, kellett volna még cserélnem, mert az elején nagyon elfáradt egy-két ember.

Fiumei Viktor: – Álomszerű kezdés, majd a rúgott gól minket zavart meg és lett egy nagyon rossz első félidő. A szünetben megpróbáltunk rendet rakni a fejekben, de ez csak részben sikerült, mivel a második félidő elején hátrányba kerültünk. Viszont a csapat tartását mutatja, hogy fordítani tudtunk, javarészt a beállt cseréknek köszönhetően. De sajnos volt ma valaki a pályán, aki úgy gondolta, játszunk addig, amíg ránk nem sötétedik vagy az ellenfél ki nem egyenlít.

FC Hatvan-Gyöngyösi AK 1-3 (0-3)

Vezette: Sándor Cs. (Soós A., Piskóczi V.)

FC Hatvan: Tajti – Labát (Fellner, 76.), Bárkányi, Gál M., Karácsony – Mundi, Dolhai – Czibolya, Ács (Szabó D., 67.), Kitl – Purzsa (Torda, 60.). Vezetőedző: Török László

Gyöngyösi AK: Ladányi – Wild, Csornij (Czéh, 46.), Rédei, Petrezselyem – Bartha (Nádudvari, 81.), Fehér, Tarnai, Forgács – Ondrejó, Laurinyecz (Csoszánzki, 64.). Vezetőedző: Varga Attila.

Sárga lap: Wild, Rédei

Gól: Torda (93.), ill. Csornij (5.), Laurinyecz (29.), Rédei (46.)

Török László: – A mérkőzés előtt azt nyilatkoztam, ha valaki a tabellán elfoglalt helyezését nézi a Gyöngyösnek, nagyot téved, mert annál sokkal jobb csapat, ezt pedig ma bizonyították a vendégek, gratulálok nekik a győzelemhez. Az én csapatomról nem kívánok nyilatkozni.

Varga Attila: – Kompaktak voltunk, nem csak pontrúgásban, hanem mezőnyben is az ellenfelünk fölé nőttünk. Az egész mérkőzésen tudatosan és erősen futballoztunk. Bár a második félidő elején a hazaiak is nagy erőket mozgósítottak az eredmény kozmetikázása miatt, mi álltuk a sarat, ezzel a nagyon értékes győzelemmel pedig végre remélhetőleg elindulunk a helyes úton. Gratulálok a játékosoknak, szép munka volt!

Ceglédi VSE-Tállya KSE 1-0 (1-0)

Vezette: Juhász D. (Kovács G., Kovács B.)

Ceglédi VSE: Tulipán – Bagó, Szász, Bodó, Pesti – Markó, Kovács L. (G. Bíró, 80.), Takács K. (Makrai, 66.) – Kun (Cseh, 72.), Lukács, Szilágyi. Vezetőedző: Schőn László.

Tállya KSE: Tarr – Csicsvári, Huszti, Potyka, Ohár – Minczér, Szegedi – Fenyőfalvi, Sárosi (Horváth B., 64.), Bihari – Ondó (Toldi, 32.). Vezetőedző: Uray Attila.

Sárga lap: Pesti, Bagó, Kun, ill. Szegedi, Csicsvári

Piros lap: Huszti (68., Tállya KSE)

Gól: Lukács R. (20.)

Schőn László: – Nehéz mérkőzés volt. A Tállya egy jó csapat, de erre számítottunk. Nem játszottunk jól, talán picit ránk nyomhatta a bélyegét, hogy most szerepelhettünk először frissen átadott új pályánkon, ami meglephetett bennünket. Bár azt gondolom, az első félidőben megvoltak azok a lehetőségek, amikből gólokat tudtunk volna szerezni. A második játékrészben kissé tudatosabban jött ránk az ellenfél, jól zárták le a területeket, a kiállítás pedig mintha minket zavart volna meg, de azért itt is megvoltak a lehetőségeink. Ez egy egygólos meccs volt, amiket nagyon nehéz kézben tartani, de sikerült, egyrészről nagyon örülök, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót, másfelől pedig, hogy meg tudtuk nyerni ezt a kemény mérkőzést.

Uray Attila: – Az első félidő elején fölényben játszott a Cegléd, majd egyre jobban kiegyenlítődött a mérkőzés. Elkerülhető találatokat kaptunk, a lehetőségeinket pedig nem sikerült gólhelyzetekké alakítani. Létszámhátrányban is törekedtünk az egyenlítésre, de sajnos nem jött össze. Gratulálok az ellenfélnek.

Termálfürdő FC Tiszaújváros-Debreceni EAC 2-1 (1-1)

Vezette: Takács Á. (Benkő R., Gavalla-Kulcsár J.)

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Burics, Lippai, Tóth M., Pap – Gelsi, Orosz – Molnár (Kulcsár, 60.), Hussein, Terdik (Bene, 79.) – Csicsek (Nagy D., 46.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Debreceni EAC: Szabados – Kertész, Papp, Nagy Z., Szabó K. – Spitzmüller, Bíró (Karikás, 75.), Sándor T. (Ramos, 62.), Balogh – Sidibe, Bárány (Urbin, 38.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Sárga lap: Burics, Gelsi, Pap, ill. Papp, Kertész, Balogh, Szabó K., Nagy Z.

Gól: Hussein (16.), Kulcsár (70.), ill. Urbin (45.)

Gerliczki Máté: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk és egy óriási győzelmet arattunk. Az első félidőben egy hatalmas góllal szereztük meg a vezetést, majd ezután a vendégeknek több nagy helyzete is volt, amelyek kimaradtak, viszont pont a szünet előtt egyenlítettek, eközben pedig hatalmas iramot diktáltak az első félidőben a csapatok. A második felvonás azonban teljes mértékben rólunk szólt, ekkor már nagyon jól fociztunk, sok helyzetet kihagytunk, közte egy tizenegyest is, de egy szép támadás után ismét előnybe kerültünk és megnyertük a meccset. Játékosaimnak gratulálok, nagyon nagy munkát tettek bele a találkozóba.

Kondás Elemér: – Igazi rangadó volt, felemás félidőkkel. Igaz, hogy az első játékrészben betalált ellenfelünk és ők vezettek, viszont utána rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de csak egalizálni tudtuk az eredményt, pedig annyi ziccerből meg kellett volna fordítanunk, egyben eldöntenünk a találkozót, sajnos azonban csak egyenlíteni sikerült. A második félidő nem úgy jött össze, már kevesebb lehetőséget tudtunk kialakítani, ellenfelünk pedig ismét előnybe került, amire már nem voltunk képesek válaszolni, ráadásul a kapusunk még egy büntetőt is védett, így a szünet után látottak alapján még azt mondom, lehet, nekünk volt kedvező a végeredmény ilyen szempontból.

ESMTK-Putnok FC 0-0

Vezette: Sipos K. (Bede T., Imrő J.)

ESMTK: Papp – Lázár B., Gubacsi, Lipcsei, Tóbiás – Kovács B., Despotovic (Túri D., 46.) – Kovács D., Reznek (Oroszi, 77.), Boda – Horváth L. Vezetőedző: Turi Zoltán.

Putnok FC: Pomozi – Nyisalovits, Mahelek, Arday – Nyitrai, Fazekas, Zimányi (Illés R., 77.), Nemes – Csirszki, Katona B., Tóth Sz. (Galambosi, 85.). Vezetőedző: Kriston István.

Sárga lap: Boda, Kovács B., Túri D., Turi Z., ill. Katona

Turi Zoltán: – Egy sok párharccal tarkított mérkőzés volt. Két-három lehetőség volt mindkét oldalt, hogy a saját javára eldöntse a meccset, de ez nem sikerült, így maradt a null-null.

Kriston István: – Stabilan, jól és szervezetten játszottunk. Sok helyzetet tudtunk kialakítani. Most már csak az hiányzik, hogy ezeket a lehetőségeket megfelelő számban tudjuk értékesíteni.

Eger SE-Debreceni VSC II 1-3 (1-1)

Vezette: Kátai G. (Skover P., Balla L.)

Eger SE: Nacsa – Farkas, Valkay, Vajda, Debreczeni – Antal Zs., Farkas – Pataki (Bartusz, 72.), Vitelki (Kis G., 62.), Lőrincz – Benke (Csiki, 57.). Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Debreceni VSC II: Lakatos B. (Jankelic, 83.), Ujvarosi, Belényesi, Barna – Györgyi (Gyönyörű, 63.), Kuti, Sárosi, Damásdi (Sármány, 52.) – Pintér, Bouoli. Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Piros lap: Sárosi (86., Debreceni VSC II)

Sárga lap: Pintér

Gól: Pataki (44.), ill. Bouoli (23.), Belényesi (55.), Sármány (58.)

Sütő Szilárd: – Azt kaptunk a Debrecentől, amire készültünk. Egy nagyon gyors csapat, amely kimondottan jól megy át védekezésből támadásba. Sajnos azonban nem tudtuk jól megvalósítani, amire készültünk, mert ki nem kényszerített hibákból adtunk nekik lehetőségeket, hogy úgymond ki tudják aknázni erősségüket, így megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, gratulálunk nekik.

Szatmári Csaba: – Úgy gondolom, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, úgy gondolom, végig kézben tartottuk. Jól játszottunk, akár nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna.

Jászberényi FC-Ózdi Kohász SC 1-1 (0-1)

Vezette: Tóth T. (Szabó F., Kövér T.)

Jászberényi FC: Miski – Szemere (Ilkovics, 78.), Lakatos G., Lakatos B., Süttő – Sándor I. – Gresó, Király, Szöllősi (Balogh B., 71.), Ludasi – Pálinkás (Szanku, 20). Vezetőedző: Német Gyula.

Ózdi Kohász SC: Lékai – Pfister, Gál Sz., Gál B., Lévai – Balogh (Zöllei, 78.), Keményffy, Kozics, Pataki Zs. – Gábor L. (Tóth G., 93.), Pataki R. Vezetőedző: Várhidi Péter.

Sárga lap: Szőllősi, Szanku, Király, Ilkovics ill. Gál Sz., Lévai, Várhidi

Piros lap: Pataki R. (47., Ózdi Kohász SC)

Gól: Süttő (57.), ill. Kozics (10.)

Német Gyula: – Újra nem győztünk, de ez most már fáj…

Várhidi Péter: – Balszerencsés meccset játszottunk. Az első félidőben vezettünk, és még helyzetünk is volt. Aztán a játékrész végén volt tőlünk egy kiállítás, ami után nagyot küzdöttünk a szünet után. Az utolsó tíz percben három, százszázalékos helyzetünk volt. Elégedett voltam a csapattal, de nem volt szerencsénk.

Füzesgyarmati SK-Diósgyőri VTK II 4-0 (1-0)

Vezette: Katona B. (Tőkés R., Molnár A.)

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim S., Vincze, Raducu, Toca, Fejes (Villand, 63.) – Székely (Karacs, 82.), Marius, Achim Á., Pataki Zs. (Lukács, 78.) – Popescu. Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Diósgyőri VTK II: Pápai – Orosz D., Ivánka (Gazdag, 77.), Zsiga, Farkas M. (Budaházi, 58.) – Szűcs, Tóth B., Orosz M. – Boros, Zsolnai, Óvári (Csávás, 63.). Vezetőedző: Vég Csongor.

Sárga lap: Raducu

Gól: Popescu (15.), Székely (49., 80.), Pataki (56.)

Boros Tibor: – Két hasonló kvalitású mérkőzésén, ma csak mi tudtunk helyzeteket kidolgozni, és ezeket jó százalékkal értékesítettük.

Vég Csongor: – Míg a múlt héten az volt a fő problémánk, hogy nagyon sok kidolgozott helyzet mellett nem tudtuk lezárni a meccset, addig a mai produkciónkra pedig az mondható el, hogy gyakorlatilag az utolsó percben tudtunk csak helyzetet kialakítani. Ebből a kétarcúságból is látszik, hogy még mindig egy kölyökcsapat vagyunk. Egyszerűen nem megengedhető, ahogy a tizenötödik perc után kicsúszott a kezünkből a meccs. Persze nem szabad elvenni a hazai csapat érdemeit sem. Nagyon jól használták ki az adódó lehetőségeiket. Két ellentétes célokért küzdő csapat mérkőzését, teljesen megérdemelten nyerték meg a ‘gyarmatiak. Ami viszont nagyon fájó, hogy ma a sportemberi karakterekben is fölénk nőtt a rutinos hazai csapat.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!