Ez történt az NB III Keleti-csoportjának hatodik fordulójában

Az utolsó húsz percben maradt alul a BSE, először tudott nyerni a Sényő és a DVTK II, nem született gól Ózdon és Tállyán, idegenben győzött a Cegléd, megküzdött a pontokért a Füzesgyarmat, remizett a DVSC II és az ESMTK.

A mögöttünk hagyott hétvégén a hatodik kört bonyolították le a harmadosztály Keleti-csoportjának 2019/2020-as idényében. Sajnos nógrádi szemmel nem sikerült jól az előző fordulót, miután a Balassagyarmat kikapott a Debreceni EAC vendégeként, bár hetven percig egyenrangú félként küzdöttek az Ipoly-partiak, a meccs utolsó szakaszában behúzták a pontokat a hajdúságiak. A további mérkőzéseken azt először nyerni tudó Sényő felülkerekedett a a Hatvanon, a szintén első ízben örvendő DVTK kettő legyűrte az Egert, nem született gól az Ózd-Tiszaújváros és a Tállya-Jászberény csörtében, a Cegléd bevette Putnokot, a Füzesgyarmat három pontot gyűjtött Gyöngyösön, a DVSC tartalék és az ESMTK pedig ikszelt egymással. Lássuk a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 6. forduló:

Debreceni EAC–Balassagyarmati VSE 4–1 (1–0)

Debrecen, Egyetemi Sportközpont, 150 néző. Vezette: Bálint A. (Kurinka B., Farkas D.)

Debreceni EAC: Szabados – Krajcsó (Kertész, 55.), Papp, Nagy Z., Karikás – Spitzmüller, Bíró, Sándor T. (Ramos, 67.), Balogh – Sidibe (Urbin, 79.), Bárány. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Balassagyarmati VSE: Szalay – Gábriel (Csizmadia, 77.), Pallagi, Vastag, Molnár – Kovács K., Nagy T. – Klinger, Kócsa (Balga B., 85.), Szita – Péter B. (Pistyúr, 72.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Sárga lap: Papp, Sándor T., ill. Gábriel

Gól: Sidibe (43.), Bárány (69., 90.), Bíró (80.), ill. Nagy T. (51.)

Kondás Elemér: – Egy nagyon masszív, szervezett ellenféllel találkoztunk, bebizonyosodott, amit korábban mondtam, nem volt könnyű mérkőzés, Nagy Tibor kolléga jól megszervezte csapata játékát, nehéz volt feltörni a vendégeket. Ez viszont mégis összejött már az első félidőben, majd a második játékrészben ugyan egalizálni tudott a Balassagyarmat, ezt követően sikerült több helyzetet kialakítanunk és további három gólt szereznünk. Összességében azt gondolom, a helyzetek alapján reális eredmény született.

Nagy Tibor: – A hetvenedik percig kimondottan jól játszottunk, egy nagyon erős kerettel rendelkező DEAC ellen. Akkor viszont fegyelmezetlenül elindultunk előre, majd megkontráztak minket. Utána lehetett érezni, hogy elvesztette hitét a csapat, majd kaptunk egy szöglet- és egy szabadrúgásgólt. Elgondolkodtató egy-két játékos fegyelmezetlensége, ez lesz a követkeménye annak, ha idegenben egy nyolc-kilenc volt NB I-es labdarúgóval felálló csapat ellen ész nélkül megyünk előre. Az első hetven perchez gratulálok, tényleg jól fociztunk és egyenrangú partnerek voltunk.

Sényő-Carnifex FC-FC Hatvan 3-1 (1-1)

Vezette: Kátai G. (Ambrus D., Balla L.)

Sényő-Carnifex FC: Gagyi – Márton A., Bodó G. (Boros D., 23.), Klepács, Szokol – Hadházi, Kapacina V. – Barcsay M. (Varga J., 46.), Lakatos L., Lizák (Bartha G., 87.) – Kristófi. Edzők: Imrő László, Fiumei Viktor.

FC Hatvan: Tajti – Zagijev, Bárkányi, Katona, Karácsony – Dolhai, Mundi – Purzsa (Fellner, 58.), Szabó R. (Torda, 90.), Kitl (Bogdán, 81.) – Sárközi. Vezetőedző: Török László

Sárga lap: Kapacina V., Kristófi, Boros, ill. Katona, Bárkányi, Karácsony

Piros lap: Zagijev (68., Sényő-Carnifex FC)

Gól: Kristófi (44.), Márton A. (60.), Varga J. (73.), ill. Kitl (8.)

Fiumei Viktor: – Nem indult túl jól a mérkőzés. Aztán az első félidő derekára rendeztük sorainkat. Úgy érzem, a második félidei játékunk és a helyzeteink alapján teljesen megérdemelt győzelmet szereztünk. Ami eddig nem ment be, az most igen. Sőt sikerült tetszetős találatokat elérnünk. Remélem, a megszerzett három pont kellő lendületet ad a csapatnak a továbbiakban. A sérült Bodó Gábornak mihamarabbi felépülést kívánunk! Gratulálunk a tizenhét éves Bartha Gábornak, így kell debütálni, ahogyan ő tette!

Török László: – Mérkőzésről-mérkőzésre folyamatosan azokat a hibákat követjük el, mint ma is, a góljaink nyolcvan százalékát ilyen szituációkból kapjuk. Nem mondhatom azt, hogy megérdemelten nyert a hazai csapat, viszont mi megérdemeltük a vereséget. Ha nem tudunk kilépni ebből a folyamatos hibáinkból, nem tudunk belőlük tanulni, akkor nagyon rövid életű lesz ez az NB III, éppen hogy beleszagoltunk, már mehetünk vissza a megye egybe.

Diósgyőri VTK II-Eger SE 2-1 (2-1)

Vezette: Horváth M. (Szilágyi N., Nyerges Zs.)

Diósgyőri VTK II: Bukrán – Orosz D., Ivánka, Orosz M., Budaházi – Tóth Bo. (Nagy Z., 92.), Ternován P. – Mertse (Csávás, 82.), Zsiga (Gönczi, 89.), Korbély – Óvári. Vezetőedző: Vég Csongor.

Eger SE: Nacsa – Farkas (Pratsler, 82.), Stampf (Kis G., 44.), Valkay, Debreczeni – Antal Zs., Gajda – Pataki (Árvai, 72.), Vitelki, Lőrincz – Benke. Megbízott edző: Harmati Péter.

Sárga lap: Budaházi

Gól: Korbély (29.), Mertse (45.), ill. Benke (32.)

Vég Csongor: – Gratulálok a csapatnak az első győzelmünkhöz. Egy jó csapat ellen sikerült itthon tartanunk a három pontot. Jó elegyet alkotott ma a rutinos fiatal és a fiatal, de rutintalan játékosok összessége. Nagyon sok helyzetet kidolgoztunk ma, viszont az egyik negatívuma mai napnak, hogy a kihasználásukban abszolút nem voltunk hatékonyak. Ez kis túlzással majdnem meg is bosszulta magát, mert kettő-egyes vezetésnél kapusunk ziccert védett. Le kell tudnunk zárni a meccseket, mert erre ma többször is volt lehetőségünk. Azonban voltak ma nehéz pillanataink is, amikor a vendégek magukhoz vették a kezdeményezést, de a szívünk és a győzni akarásunk a szenvedős időszakon átsegített minket.

Harmati Péter: – Számomra csalódás volt a mérkőzést. Az a pár játékos, akiről azt gondoltam, élni fog a bizalmammal, tudása alatt játszott, kevesen hozták, ami tőlük elvárható volt, extrát pedig csak a kapusunk nyújtott, neki is köszönhetjük, hogy nem lett nagyobb arányú a gólkülönbség. Mindezekkel együtt, sok tanulsággal is járt a találkozó a későbbiekre nézve.

Ózdi Kohász SC-Termálfürdő FC Tiszaújváros 0-0

Vezette: Kovács I. (Gordos Á., Kovács B.)

Ózdi Kohász SC: Lékai – Tönkő, Gál Sz., Gál B., Lévai – Marczis, Bogáti (Balogh, 56.), Keményffy, Kozics – Gábor L. (Zöllei, 75.), Pataki R., (Tóth G., 83.). Vezetőedző: Várhidi Péter.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Burics, Lippai, Tóth M., Pap – Gelsi, Orosz – Terdik, Hussein, Molnár (Kulcsár, 67.) – Csicsek (Bussy, 80.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Sárga lap: Gál B., Lévai, ill. Gelsi, Burics

Várhidi Péter: – Hatvanöt percig elégedett voltam a csapattal, voltak helyzeteink, sajnálom, hogy nem sikerült kihasználnunk őket. A vége már kissé küzdelmesre sikeredett, úgyhogy összességében az első helyezett ellen jól jön az az egy pont.

Gerliczki Máté: – Jó iramú, kiélezett mérkőzést játszottunk, ahol az utolsó húsz percben nagyon beszorítottuk az ellenfelünket, hatalmas helyzeteink voltak, de sajnos kimaradtak. Az első félidőben a hazaiaknak is volt két jó lövése, ahol nagyot védett a kapusunk, így a mivel egyik csapat sem szerzett gólt, ezért reálisnak mondható a döntetlen.

Tállya KSE-Jászberényi FC 0-0

Vezette: Jakab Á. (Deme R., Gavalla-Kulcsár J.)

Tállya KSE: Tarr – Csicsvári, Huszti, Potyka (Paranai, 89.), Ohár – Minczér (Németh, 69.), Szegedi – Fenyőfalvi, Kelemen (Sárosi, 52.), Bihari – Ondó. Vezetőedző: Uray Attila.

Jászberényi FC: Miski – Szemere, Lakatos G., Lakatos B., Süttő – Sándor I. (Balogh B., 73.) – Gresó, Király (Nagy Sz., 84.), Szöllősi, Ludasi – Pálinkás. Edző: Német Gyula.

Sárga lap: Csicsvári, ill. Sándor I.

Uray Attila: – Az elmúlt heti hibáinkat kijavítottuk! Magas színvonalú mérkőzést játszott a két csapat. Igazságos döntetlen született! Gratulálok a játékosaimnak!

Német Gyula: – Örültem volna, ha nyerünk, de nem sikerült. Mindent megtettünk, hogy egy gólt szerezzünk, de hiányzott belőlünk egy kis extra, hogy a sok helyzetünket gólra tudjuk váltani. A végén felbátorodott ellenfelünk, még kapufát is elért, gratulálok nekik, elérték, amit akartak. 

Putnok FC-Ceglédi VSE 0-2 (0-0)

Vezette: Kovács T. (Csóra Sz., Kövér T.)

Putnok FC: Pomozi – Nyisalovits, Tucsa, Mahelek, Nemes – Illés R., Fazekas, Zimányi, Tóth Sz. – Csirszki, Katona B. Vezetőedző: Kriston István.

Ceglédi VSE: Tulipán – Bagó, Szász, Bodó, Pesti (G. Bíró, 85.) – Markó, Kovács – Kun (Makrai, 59.), Takács, Szilágyi (Cseh, 82.) – Lukács. Vezetőedző: Schőn László.

Sárga lap: Tucsa

Gól: Szász (62.), Takács K. (69.)

Kriston István: – Ahhoz, hogy hazai pályán legyen esélyünk a győzelemre, gólt vagy gólokat kellene szereznünk. A következő héten ebben mindenféleképpen előre kell lépnünk. Gratulálok a vendégcsapatnak a győzelemhez.

Schőn László: – Nem játszottunk jól, az első félidőben kimondottan nem. A második félidő első negyedórája még kicsit döcögős volt, aztán az első gólunk után már azt láttam a csapaton, amit tudunk játszani. Erre számítottunk a Putnoktól, felkészültünk erre a stílusukra. Sajnos ma az előrefelé futballunkban nem voltunk elég hatékonyak, keveset futottunk, nem volt elképzelés a játékunkban, nem voltunk elég agresszívak. De az utolsó húsz perc kapcsán azt gondolom, megváltozott a mérkőzés képe, ehhez természetesen kellett az első lőtt gólunk is. Aztán megint volt három-négy, százszázalékos ziccerünk, úgyhogy a végén nagyobb arányban is nyerhettünk volna.

Gyöngyösi AK-Füzesgyarmati SK 0-1 (0-1)

Vezette: Muhari G. (Szabó F., Kovács Z.)

Gyöngyösi AK: Ladányi – Wild (Csoszánszki, 74.), Csornij, Fehér, Petrezselyem – Bartha, Tarnai, Ondrejó, Markovics – Forgács, Laurinyecz (Botos, 90.). Vezetőedző: Varga Attila.

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim S., Vincze, Raducu, Toca, Fejes – Székely (Kis Sz., 91.), Marius, Villand, Pataki (Lukács Zs., 39.) – Katona Gy. (Popescu, 55.). Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Sárga lap: Fehér, ill. Toca

Gól: Toca (9.)

Varga Attila: – Magas színvonalú, izgalmas mérkőzés volt, nagyon jól játszottunk, egy erős csapat ellen. Bár hazai pályán mi sokkal gólratörőbben fociztunk, mint ellenfelünk. Sajnos ez jött ki belőle, ma mi jártunk rosszabbul. A hatodik percben megítélt tizenegyest berúgta az ellenfél, utána pedig helyzete sem volt. Úgy gondolom, a mai teljesítményünk alapján, nekünk állt a meccs és győzelmi esélyeink voltak. Ezen az úton kell tovább mennünk, mert végre megvan az alapjátékunk. A helyzetkihasználásunkon kell javítani.

Boros Tibor: – A mai mérkőzésen is a múlt heti felfogásban léptünk pályára, apelláltunk az ellenfél hibájára, ami hamar bekövetkezett. Összességében végig a mi akaratunk érvényesült.

Debreceni VSC II-ESMTK 1-1 (1-1)

Vezette: Erdélyi B. (Dobos D., Zsákai M.)

Debreceni VSC II: Hrabina – Molnár M. (Jankelic, 65.), Kinyik, Ujvárosi, Barna – Györgyi (Sármány, 74.), Szabó Á., Kónya, Pintér Á. (Gyönyörű, 78.), Damásdi – Bouoli. Vezetőedző: Szatmári Csaba.

ESMTK: Papp – Lázár B., Gubacsi, Tóbiás, Lipcsei – Kovács B., Despotovic (Slezák, 67.) – Kovács D., Reznek (Oroszi, 71.), Boda – Horváth L. Vezetőedző: Turi Zoltán.

Sárga lap: Molnár M., Kinyik, Kónya, ill. Papp, Gubacsi, Boda, Reznek

Gól: Damásdi (30.), ill. Kinyik (8., öngól)

Szatmári Csaba: – Úgy gondolom, egy ki-ki mérkőzést játszottunk, talán közelebb álltunk a győzelemhez, de összességében igazságos pontosztozkodás volt.

Turi Zoltán: – Jó, lüktető mérkőzést játszottunk. Az első félidő negyvenedik percéig kimondottan jól futballoztunk, lefociztuk az ellenfelünket a pályáról. A második játékrészben inkább kiegyenlítettebb lett a találkozó, ide-oda támadásokkal, de három meccslabdánk is volt, hogy nyerjünk, ugyanis ennyi alkalommal álltunk a kapussal szemben az utolsó negyedórában. Benne hagytunk a mérkőzésben két pontot.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!