Ez történt az NB III Keleti-csoportjának harmadik fordulójában

Ikszelt a BSE, fordított a Jászberény, újra győzött a Hatvan, idegenben szerzett pontot a Tállya, először örülhetett a Füzesgyarmat, mélyről állt talpra a Gyöngyös, simán nyert a Tiszaújváros, könnyed sikert aratott a DEAC.

Vasárnap a harmadik körrel folytatódott az NB III Keleti-csoportjának 2019/2020-as idénye. A nógrádi szemmel legfontosabb mérkőzésen, a Balassagyarmat szép pontszerzésre tett szert a harmadik vonalban jó ideje meghatározó erőnek számító Putnokkal szemben. A további találkozókon a Jászberény fordított a diósgyőri fiatalok ellen, a Hatvan elbánt az Egerrel, a Tállya döntetlent ért el az utolsó percben egyenlítő Sényőnél, az idényben először nyerni tudó Füzesgyarmat nyert az ESMTK-nál, a Gyöngyös nem mindennapi feltámadást bemutatva remizett Cegléden, a Tiszaújváros elpáholta a Debrecen kettőt, a Debreceni EAC pedig átlépett az Ózdon.

NB III Keleti-csoport, 3. forduló:

Balassagyarmati VSE-Putnok FC 1-1 (1-1)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 1000 néző. Vezette: Móri T. (Bőhm Á., Péntek Zs.)

Balassagyarmati VSE: Szalay – Molnár M., Lami, Vastag, Vekker – Kovács K., Pallagi – Mátyás Zs. (Szita, 11.), Kócsa, Gábriel (Klinger, 65.) – Péter B. (Barta, 54.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Putnok FC: Pomozi – Nyitrai, Nyisalovits, Mahalek, Illés G. (Kismartoni, 64.) – Illés R., Zimányi – Csirszki, Fazekas (Galambosi, 46.), Tóth Sz. – Tucsa. Vezetőedző: Kriston István.

Sárga lap: Lami, Gábriel, ill. Tucsa, Tóth Sz.

Gól: Szita (45+1.), ill. Zimányi (35.)

Az első fél órában főleg a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, néhol szikrázóan kemény belépők tarkították a meccset. Egy ilyen esetnek esett áldozatául a hazaiak csapatkapitánya, akit már a tizenegyedik percben le kellett cserélni sérülés miatt. Aztán a játékrész végéhez közeledvén előnybe kerültek a vendégek, egy középre kifejelt labdát Zimányi zúdított be kapásból a kapu bal alsó sarkába. Már az első etap hosszabbításában jártunk, amikor Szita egalizálta az eredményt egy megpattanó lövés után. A folytatásban mezőnyfölénybe kerültek a házigazdák, több kisebb lehetőségük akadt a vezetés megszerzésére, de ezeket nem tudták gólra váltani. Az utolsó tíz percben nagy erőket mozgósított a Putnok, több veszélyes beívelést jegyezhettünk fel a ‘gyarmati kapu előtt, ám ezekből igazán nagy helyzet nem alakult ki, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen.

Nagy Tibor: – Az elején nagyon nehéz volt, mert rögtön elvesztettük a csapatunk legjobbját, a csapatkapitányunkat. Ebből kellett felállni és ez lelkileg is egy kicsit megviselte a fiúkat. Nagyon korán bele kellett nyúlni a meccsbe, ezáltal elvesztettük egy cserét, ami a végén kellett volna nagyon, mert egy-két ember nagyon elfáradt, de büszke vagyok a fiúkra, mert ez a Putnok mindig is egy meghatározó szintet képviselt az NB III-ban. Nagyon fegyelmezettek voltunk, igaz, vannak hibák, mert egy-két ember úgy gondolja, hogy már megnyertük a bajnokságot, de őket nagyon gyorsan le fogom hozni a földre, azt hiszem, még a héten. Mátyás Zsolt állapotáról még nem tudok pontosat, de remélem, csak egy hetet kell kihagynia, mert ő nagyon fontos játékosa ennek a csapatnak. Mind a labdarúgó tudása, mind pedig az emberi mivolta miatt.

Kriston István: – Győzelemre készültünk, attól függetlenül, hogy a Balassagyarmatnak figyelemreméltó volt a sikere az első két mérkőzésen, úgy voltunk vele, hogy két döntetlen után szerettük volna megnyerni a mai meccset. Ez nem sikerült, maradhattunk megint az egy pontnál. Volt lehetősége az ellenfélnek és nekünk is, sajnos összehoztunk egy védekezési hibából egy gólt, ami nem volt benne a mérkőzésben. Az természetes, hogy a futball lélektana olyan, hogy ez megfordítja a találkozót, mert ezt követően a BSE visszatalált arra az útra, hogy újra elkezdett hinni a győzelemben. Támadójátékban egy kicsit többet kellett volna nyújtanunk ahhoz, hogy a mi javunkra tudjuk fordítani a meccset.

Jászberényi FC-Diósgyőri VTK II 2-1 (0-1)

Vezette: Dobai J. (Kövér T., Bereczki B.)

Jászberényi FC: Miski – Szemere, Ilkovics, Lakatos B., Süttő – Sándor I. – Gresó, Király O., Szöllősi, Ludasi – Pálinkás. Vezetőedző: Német Gyula.

Diósgyőri VTK II: Pápai – Orosz D., Farkas M., Orosz M., Budaházi – Tóth Bo., Gönczi – Zsiga (Nagy Z., 75.), Csávás (Mertse, 58.), Korbély (Jónyer, 70.) – Boros. Vezetőedző: Vég Csongor

Sárga lap: Gresó, Lakatos B., Sándor I., ill. Orosz

Gól: Gresó (76.), Ludasi (79.), ill. Csávás (32.)

Német Gyula: – Gratulálok a csapatomnak, mert ez az akarat győzelme volt. Könnyebb meccsel számoltam. Meglepett minket a Diósgyőr kettő, mert elég stabilan védekezett és talált egy szerencsés gólt is, de a csapatom végig hitt abban, hogy nyerhetünk. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, aminek a vége az lett, hogy mi nyertünk.

Vég Csongor: – Elsőként, szeretnék gratulálni a hazai együttesnek, mert nagy energiát tettek bele, hogy megfordítsák az eredményt. De a mi a fiatal csapatunkra is igaz, hogy megpróbáltak mindent megtenni a pontszerzés érdekében a bajnokság egyik legjobbja ellen. A hetvenedik percig nagyon taktikus és fegyelmezett játékot nyújtottunk. Azonban ahhoz, hogy pontokkal tudjunk távozni egy ilyen jól felkészített csapat ellen, nem elég csak a küzdés és az extra kapus teljesítmény. Sokkal bátrabban és okosabban kell játszanunk a labdával, és itt nem a labdás játékosra gondolok, hanem körülötte álló másik kilenc mezőnyjátékosra. Az előző két fordulóban nem voltunk versenyképes csapat. Ez a mérkőzés viszont jó alap a következő fordulókra. Volt szenvedély és küzdőszellem. Úgy, ahogy egy DVTK játékostól elvárható mindenhol. Dolgozunk azon a jövőben, hogy a játék minősége is arányban legyen az alázatos játékkal.

FC Hatvan-Eger SE 4-1 (1-0)

Vezette: Kovács I. (Gordos Á. M., Skover P.)

FC Hatvan: Tajti – Karácsony, Katona, Bárkányi, Labát (Zagijev, 74.) – Gál M., Szabó R., Dolhai – Torda (Czibolya, 65.), Sárközi (Fellner, 69.), Szabó D. Vezetőedző: Török László.

Eger SE: Nacsa – Debreczeni, Csiki, Strampf (Antal Zs., 63.), Lőrincz – Valkay, Kis G. (Vajda, 51.), Haász (Titkó, 51.), Vitelki – Benke, Pataki. Vezetőedző: Klink Zoltán.

Sárga lap: Karácsony, Szabó R., Katona, ill. Valkay, Pataki

Gól: Szabó D. (27.), Torda (49.), Szabó R. (56., 88.), ill. Vajda (71.)

Török László: – Egy nagyon jól felkészült Egerrel játszottunk. Az első félidőben ránk erőltették a játékukat, holott készültünk belőlük, viszont nem tudtunk kibontakozni az agresszív letámadásból. Egyszer tudtunk kijönni, amikor gólt szereztünk. Ott egy kicsit megnyugodtunk, de igazán a szünetben tudtuk rendezni sorainkat, és egy újabb gyors gól után tovább tudtuk folytatni azt a játékot, amivel a végén megérdemelten nyertünk.

Klink Zoltán: – Gratulálok a Hatvan csapatának. Hiába van nyolcvan százalékos labdabirtoklásod, helyzetet, kapufád, ezt a játékot gólra játsszák. Az egyszerű megoldások mindig célravezetőbbek, meghaltunk a szépségben. Egész héten az átlövéseket gyakoroltuk, hiszen egy védekező csapat ellen ez az egyik fegyver. A másik a szélén való mögé kerülés, érkezés. Ezzel megint csak az volt a gond, hogy a kapuba valahogy be kellett volna gyömöszölni a labdát. A legfőbb probléma viszont a védekezésünk. Egész egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy ennyiszer megverjenek minket kontrából. A Hatvan négyszer kontrázott, négy gólt lőtt. Mi meg elszórakoztunk minden lehetőséget. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ennyien elkísérték minket, nem ezt érdemelték.

Sényő-Carnifex FC-Tállya KSE 2-2 (1-1)

Vezette: Bálint A. (Flinta Z., Pogonyi F.)

Sényő Carnifex FC: Gazsi – Szokol, Klepács, Bodó, Boros – Fenyőfalvi D., Márton A. (Hadházi D., 54.) – Lizák (Fabu, 72.), Lakatos B., Barcsay (Varga J., 46.) – Kapacina K. Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Tállya KSE: Tarr – Szegedi, Bihari, Huszti (Horváth B., 72.), Bocsi P. – Csicsvári, Fenyőfalvi, Ohár (Németh, 60.), Kelemen – Csicsvári, Toldi (Ondó, 60.). Vezetőedző: Uray Attila.

Sárga lap: Klepács, Bodó, Márton A., ill. Minczér, Toldi, Potyka

Gól: Szokol (35.), Boros (90.), ill. Fenyőfalvi (1.), Ondó (82.)

Fiumei Viktor: – Sajnos ma lehetőségek tömkelegét hagytuk ki, felborult a pálya. Az ellenfél kétszer jutott el a kapunkig, ebből két gólt szereztek. Sajnos a helyzetkihasználásunk továbbra is katasztrofális.

Uray Attila: – Az első félidő első felében több lehetőségünk volt. Később fölénybe kerültek a hazaiak. Az utolsó pillanatig koncentrálni kell. Nem szabad a 89. percben gólt kapni! Összességében reális eredmény született!

ESMTK-Füzesgyarmati SK 0-1 (0-0)

Vezette: Újhelyi T. (Ambrus D., Balla L.)

ESMTK: Bonica – Lázár B., Túri D., Lipcsei Á., Birtalan – Slezák (Herczeg, 66.), Kovács B., Despotovic – Kovács D., Soós (Boda, 76.), Horváth L. (Oroszi, 80.). Vezetőedző: Turi Zoltán.

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim S., Vincze, Benkő-Bíró, Toca, Fejes – Marius, Katona Gy. (Kis Sz., 62.), Villand (Áchim Á., 85.), Székely – Popescu (Lukács Zs., 65.). Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Sárga lap: Birtalan, ill. Benkő-Bíró, Lukács Zs.

Gól: Lukács Zs. (86.)

Turi Zoltán: – Az első félidőben jobban játszottunk, de alapjában véve egy döntetlen-szagú mérkőzés volt, aztán a nyolcvannyolcadik percben egy lecsorgó labdát bekotort a Füzesgyarmat.

Boros Tibor: – A héten a mentális felkészítésre helyeztük a hangsúlyt. Az eredmény azt mutatja, hogy sikerrel jártunk.

Ceglédi VSE-Gyöngyösi AK 3-3 (3-0)

Vezette: Borbás B. (Kovács Z., Minda G.)

Ceglédi VSE: Tulipán – Bagó, Szász, Bodó, Pesti – Markó, Kovács L. – Szilágyi, Takács K. (Juhász, 46.), Kun (Makrai, 87.) – Lukács R. Vezetőedző: Schőn László.

Gyöngyösi AK: Halasi – Wild, Csornij. Rédei, Petrezselyem – Bartha, Fehér, Tarnai (Ondrejó, 46.), Forgács – Csoszánszki (Nádudvari, 82.), Laurinyecz (Nagy R., 54.). Szakmai igazgató: Varga Attila.

Sárga lap: Szász, ill. Rédei, Petrezselyem, Csornij, Fehér

Gól: Lukács R. (5., 36.), Markó (18.), ill. Fehér (57.), Forgács (62.), Nagy R. (85.)

Schőn László: – Két teljesen különböző játékrész szemtanúi lehettünk. Úgy gondolom, az első félidőben szinte az eddigi idény legjobb teljesítményét nyújtva, lefociztuk a Gyöngyös csapatát. Sikerült három gólt rúgnunk, és talán két-három pici hibától eltekintve, szinte tökéletesen működött a gépezet. Szép találatokat értünk el, ment az, amit gyakoroltunk, amit megbeszéltünk. Kijöttünk a szünet után, aztán nyomát sem véltem felfedezni annak, ami korábban működött. Közösen meg fogjuk találni közösen az okát ennek a dolognak. Az ellenfél viszont megérezte a gyenge pontunkat, az első hibát követően sajnos kicsit elbizonytalanodott a csapat, a második félidőt pedig három-nullra elbuktuk. Elfogultság nélkül mondhatom, hogy örülhetünk ennek a döntetlennek, hiszen a kilencvenedik percben egy óriási ziccert puskáztak el a vendégek, igaz, a hosszabbítás utolsó percében nekünk is volt lehetőségünk megszerezni a győztes találatot. Van ilyen, volt is, meg lesz is. Tanulnunk kell ebből, és meg kell oldani közösen ezt a feladatot, hogy ez még egyszer ne következhessen be.

Varga Attila: – Tovább tart a perverzitásunk. Az első félidőben hozzáállásügyileg is és futballszakmailag is elcsaltuk a mérkőzést. A második félidőben azonban szárnyakat kaptak a játékosok és olyan teljesítményt nyújtottak, ami elvárható lett volna tőlük az első perctől kezdve. Meg kell találnunk a legjobb hátvédpárost, mert jelenleg nem működik a csapatvédekezésünk, illetve a védőzónában lévő védekezésünk sem. Ezen dolgoznunk kell keményen, és meg kell találnunk a legjobb játékosokat ahhoz, hogy a céljainkat elérjük.

Termálfürdő FC Tiszaújváros-Debreceni VSC 4-1 (1-0)

Vezette: Gál P. (Kovács B., Urgyán A.)

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Bokros, Lippai, Tóth M., Pap – Burics, Gelsi (Orosz, 59.), Molnár M., Hussein – Terdik (Kundrák, 83.), Csicsek (Horváth T., 76.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Debreceni VSC II: Hrabina – Molnár M., Kóródi, Újvárosi, Bene – Sárosi, Damásdi, Györgyi (Zsóri, 53.), Kinyik – Kerekes (Barna, 86.), Adenji (Pelles, 60.). Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Sárga lap: Csicsek, Tóth M., Horváth T., ill. Damásdi, Újvárosi

Piros lap: Bene (89., Debreceni VSC II)

Gól: Tóth M. (31.), Terdik (56.), Burics (59.), Orosz (69.), ill. Zsóri (68.)

Gerliczki Máté: – Egy gyors és agresszív csapat ellen kellett felvennünk a versenyt, de a mi csapatunkat sem kell félteni. Jól játszottunk, különösen a második félidőben, és teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Szatmári Csaba: – Gratulálok a Tiszaújváros csapatának, szerintem jól játszottak. Sajnos mi rossz napot fogtunk ki, volt egy pár gyenge teljesítmény a csapatban, így az ellenfél megérdemelten győzött.

Debreceni EAC-Ózdi Kohász SC 4-0 (2-0)

Vezette: Muhari G. (Kurinka B., Székely G.)

Debreceni EAC: Szabados – Kertész (Patócs, 54.), Papp, Soltész, Balogh (Nagy Z., 73.) – Bíró, Spitzmüller (Ramos, 64.), Sándor T., Karikás – Sidibe, Bárány. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Ózdi Kohász SC: Lékai – Tönkő, Gál Sz., Gál B., Lévai – Turcsik, Bogáti, Keményffy, Kozics (Berki Z., 74.) – Pataki Zs., Pataki R. Vezetőedző: Várhidi Péter.

Sárga lap: Balogh, Spitzmüller, ill. Lévai, Kozics, Bogáti, Tönkő

Gól: Bíró (23., 33.), Bárány (70., 89.)

Kondás Elemér: – Végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Sok helyzetet kidolgoztunk és lőttünk még ezen kívül két gólt, amit les miatt nem adott meg a játékvezető, aztán bíztunk benne, hogy előbb-utóbb jön a következő is, mert látszott, hogy képesek vagyunk helyzeteket kialakítani. Összességében nem forgott veszélyben a győzelmünk, bár nem így indult, mert minden ellenfelet tisztelünk, becsülünk, de hál’ Istennek, már az első félidő elején tudtunk gólt szerezni. Összességében elégedett vagyok a játékosokkal. A második félidő elején volt egy kis holtpontunk, ahol tudat alatt kicsit visszábbvett a csapat, de aztán újra fölpörögtünk és sikerült még két találatot elérnünk.

Várhidi Péter: – Az eredmény ellenére egyre jobban kezd összeérni a csapat, a játékunk már alakul, de sajnos jelen pillanatban még csak hét olyan emberünk van, aki kész az NB III-ra, így pedig nehéz meccset nyerni. Igazoltunk jó pár játékost, melléjük ide kellene még jönniük az ózdiaknak, csak nem látom őket sehol. Nem tudom, ki nevelte őket eddig…

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!