Ez történt az NB III Keleti-csoportjának 1. fordulójában

Parádés sikerrel kezdett a BSE, odahaza örülhetett a Cegléd, nem esett gól Ózdon és Tiszaújvárosban, rangadót húzott be a Jászberény, megizzadt a pontokért az ESMTK, változatos remi született Sényőn és Debrecenben.

Múlt vasárnap beindult a 2019/2020-as idény az NB III Keleti-csoportjában. Az elmúlt évek során rendre beszámoltunk az aktuális nógrádi legénység fellépéseiről, időközben pedig fokozatosan azon kaptuk magunkat, az említett régióban globálisan van igény a harmadik vonallal kapcsolatos anyagokra. Éppen ezért, úgy határoztunk, ettől az ősztől kezdve, nemcsak megyénk alakulatának soros bajnokijáról adunk hírt, hanem az összes többi gárda vezetőedzőjét megkérdezzük, hogy látta csapata mérkőzését. Az első kör kapcsán a szemszögünkből legörömtelibb történés, hogy a Balassagyarmat elbánt a Diósgyőr kettővel, remek sikerrel vágtak neki az évadnak az újonc Ipoly-partiak. Következzen az országos szinten jelenleg teljesen egyedülállónak nevezhető összeállításunk!

NB III Keleti-csoport, 1. forduló:

Balassagyarmati VSE-Diósgyőri VTK II 3-0 (1-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 600 néző. Vezette: Kulcsár K. (Kulcsár D., Kispál M.)

Balassagyarmati VSE: Szalay – Molnár M., Vastag, Lami, Vekker – Pallagi, Kovács K. (Klinger, 74.) – Szita (Gál, 78.), Kócsa, Mátyás P. – Péter B. (Gábriel, 46.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Dósgyőri VTK II: Pápai – Nagy Z., Budaházi, Orosz M. (Zsemlye, 65.), Lehóczki (Gátfalvi, 33.) – Szűcs, Zsiga – Korbély, Tóth B., Orosz D. – Csávás (Mertse, 53.). Vezetőedző: Vég Csongor.

Gól: Lami (28.), Mátyás Zs. (49.), Molnár M. (55.)

Kisebb felocsúdás után magához ragadta a kezdeményezést a hazai alakulat és sorra alakította ki a helyzeteket. Rövid időn belül Péter, Kócsa és Pallagi is megszerezhette volna a vezető gólt, de ekkor még nem tudtak túljárni a diósgyőri hálóőr eszén. A mezőnyfölény végül a 28. percben érett góllá amikor egy szöglet után Mátyás csinált meg egy remek cselt majd középre centerezett és az üresen érkező Lami közelről a hálóba passzolt. A bekapott gól, majd a félidő sem okozott változást a játék képében, továbbra is hatalmas ‘gyarmati fölényt jegyezhettünk. A második játékrész harmadik percében egy igen tetszetős támadás végén Mátyás, majd öt minutummal később egy szöglet után Molnár növelte tovább a BSE előnyét. A DVTK teljesen szétesett, a Balassagyarmat a találkozó hátralévő részében nagyobbnál nagyobb helyzeteket dolgozott ki, de újabb gól már nem esett az összecsapáson.

Nagy Tibor: – Az első tíz percben tapogatózó játék volt, amit eleve én kértem a csapattól, hogy megnézzük, mit játszanak. Ezután bátran kimentünk letámadni, az egész mérkőzést irányítottuk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, a bosszantó, hogy a lehetőségekből csak hármat tudtunk berúgni.

Vég Csongor: – A mai meccsen számunkra az egyetlen pozitívum az az eredmény volt. Zárhattuk volna ezt a bajnokit egy nagyobb arányú vereséggel is. Nagyon nem volt benne a hathetes felkészülésünkben ez a szezonkezdet. Mélyreható elemzést igényel, elsősorban az én részemről, hogy miért volt a csapat ennyire fásult. A játékosok részéről pedig, hogy miért futballoztak ennyire bátortalanul. A játékosok kaptak egy kis ízelítőt abból, hogy egy felnőtt NB III-as bajnokit nem lehet csuklóból kirázni.

Ceglédi VSE-Eger SE 3-0 (1-0)

Vezette: Bálint A. (Zahorecz R., Pogonyi F.)

Ceglédi VSE: Tulipán – Bagó, Bodó, Szász, Pesti – G. Bíró, Markó – Kovács (Katona, 89.), Takács, Szilágyi (Cseh, 92.) – Lukács (Juhász, 60.). Vezetőedző: Schőn László.

Eger SE: Nacsa – Csiki, Farkas (Pratsler, 70.), Vajda, Antal, Vitelki, Titkó, Lőrincz (Haász, 60.), Stampf, Debreczeni, Bartusz (Árvai, 46.). Vezetőedző: Kinkl Zoltán.

Sárga lap: Markó, G. Bíró, Szilágyi, Takács, ill. Lőrincz, Farkas, Pratsler

Gól: Bodó (19.), Lukács (56.), Markó (92.)

Schőn László: – Gratulálok a csapatnak! Azt gondolom, minden olyan dolgot meg tudtunk valósítani, amiből készültünk és megbeszéltünk. Némi túlzással, már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, három-négy, százszázalékos ziccerünk maradt ki az első félidőben, de ugyanez elmondható a másodikra is. Picit kapkodó volt a játék, meg kell nyugodnunk bizonyos szituációkban. De még egyszer mondom, nyitánynak nem volt rossz, dolgozunk tovább! Szerintem az ötödik-hatodik forduló után fog realizálódni a mezőny, nagyon örülünk az első győzelemnek.

Klink Zoltán: – A mai meccsen nagyon keveset kaptam vissza abból, amit egy hónapja gyakorlunk. Engem feldobott és plusz energiát adott, ha tétmeccset játszhattam akár 50.000 ember előtt. A fiúkon azt láttam a mérkőzés alatt, hogy nem hisznek magukban. Ezt meg kell oldanom ahhoz, hogy sikeresek legyünk. És ígérem, meg fogom!

Ózdi Kohász SC-Tállya KSE 0-0

Vezette: Szigetvári M. (Kurinka B., Nagy P.)

Ózdi Kohász SC: Lékai – Omar, Bocsi B. (Tóth G., 76.), Gál Sz., Tönkő – Keményffy (Pataki Zs., 85.), Lévai – Gál B., Bogáti, Zöllei (Szemere, 46.) – Pataki R. Vezetőedző: Várhidi Péter.

Tállya KSE: Hegedűs – Szegedi, Bihari, Minczér, Bocsi P. – Csicsvári, Fenyőfalvi, Ohár (Németh, 90.), Kelemen (Potyka, 83.) – Sárori, Toldi (Ondó, 63.). Vezetőedző: Uray Attila.

Sárga lap: Omar, Bogáti, Lévai, Szemere

Piros lap: Minczér (78., Tállya KSE)

Várhidi Péter: – Mint egy első NB III-as meccs egy újoncnak, tele volt nehézséggel. De látjuk, hova tudunk még továbblépni, ne legyünk telhetetlenek.

Uray Attila: – A kiállításunkig közelebb álltunk a győzelemhez, mint az Ózd, de összességében reális eredmény született. Az összes tállyai játékos, szurkoló, vezető őszinte részvétet nyilvánítunk Ondó Jánosnak és családjának.

Jászberényi FC-Füzesgyarmati SK 1-0 (1-0)

Vezette: Kovács I. (Csóra Sz., Gordos Á. M.)

Jászberényi FC: Miski – Szemere, Ilkovics, Lakatos B., Süttő – Sándor I. – Gresó, Király O. (Balogh, 84.), Szöllősi (László K., 68.)(Győrfi, 88.), Ludasi – Pálinkás. Vezetőedző: Német Gyula.

Füzesgyarmati SK: Ivicevic – Achim S., Raducu, Toca, Benkő-Bíró, Fejes (Lukács Zs., 75.) – Székely D., Katona Gy. (Kis Sz., 46.), Achim Á., Pataki (Marius, 46.) – Popescu. Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Sárga lap: Szemere, ill. Achim, Toca

Gól: Lakatos B. (30.)

Német Gyula: – Először is, gratulálok a csapatomnak, mert amit kértem tőlük, azt maximálisan betartották! Egy nagyon komoly felkészülés után, küzdelem volt a részünkről, fejben jók voltak a fiúk, sokat dolgoztak. Remélem, a játék még sokat fog javulni, frissülünk, de mindenképpen gratulálok a csapatnak! Úgy gondolom, voltak a meccsnek egyes részei, amikor az ellenfél akarata érvényesült, de tulajdonképpen, helyzetet nem tudtak kidolgozni ellenünk. Mi a gólunk mellett tizenegyest hibáztunk és még volt két nagy ziccerünk, úgy vélem, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Boros Tibor: – Sajnos a mérkőzés első félidejében páran túlizgulták a találkozót, ami negatív hatással volt a csapatjátékunkra. A szünet után folyamatos nyomás alatt próbáltuk tartani az ellenfelet, de a szerencse sem szegődött mellénk.

Termálfürdő FC Tiszaújváros-Gyöngyösi AK 0-0

Vezette: Takács Á. (Benkő R., Szilágyi Zs.)

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Burics, Tóth M, Lippai, Tóth M. – Csicsek (Gelsi, 46.), Orosz, Hussein, Bene (Tóth S., 68.)(Horváth T., 83.) – Molnár, Nagy D. Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Gyöngyösi AK: Halasi – Tóth, Csornij, Rédei, Petrezselyem – Bartha (Molnár E., 86.), Fehér, Tarnai, Forgács – Nagy R. (Czéh, 56.), Laurinyecz (Csoszánszki, 72.). Vezetőedző: Varga Attila.

Sárga lap: Csicsek, Burics, ill. Tóth O.

Piros lap: Forgács (55., Gyöngyösi AK)

Gerliczki Máté: – Egy jó és szervezett csapat ellen játszottunk. Mindezek ellenére, meg kellett volna nyernünk a mérkőzést, mert rengeteg helyzetet kihagytunk.

Varga Attila: – Az utolsó pillanatban átírta a forgatókönyvet és az összeállítást, hogy a korábban magasabb osztályban játszó igazolásaink nem tudtak pályára lépni. De a helyükre bekerülő emberek maximálisan bebizonyították, hogy csapatemberek. A mérkőzés első félidejében nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, sok helyzetünk volt. A kiállítás átírta a taktikánkat, kénytelenek voltunk másképp belenyúlni a meccsbe, mint ahogy azt terveztük, viszont nagyon taktikusan játszva, jól védekezve fociztunk, és mivel egyik csapat sem talált a kapuba, mindkét félnek meg kellett elégednie az egy ponttal. Úgy gondolom, a jelen helyzetben, mivel idegenben játszottunk, mi lehetünk elégedettebbek a döntetlennel.

ESMTK-FC Hatvan 1-0 (0-0)

Vezette: Katona B. (Marozsi G., Topálszki)

ESMTK: Bonica – Túri D., Lipcsei, Kovács B., Tóbiás – Lázár B., Reznek (Herczeg, 55.), Despotovic, Kovács D. (Slezák, 89.) – Horváth L., Boda (Soós, 55.). Vezetőedző: Turi Zoltán.

FC Hatvan: Tajti – Karácsony, Katona, Bárkányi, Purzsa – Fék (Gál, 70.), Szabó R. (Uj, 75.), Dolhai, Durázi – Torda (Szabó D., 86.), Sárközi. Vezetőedző: Török László.

Sárga lap: Reznek, Lázár B., ill. Dolhai, Szabó R., Katona, Purzsa

Gól: Bonica (70.)

Turi Zoltán: – Alapból nehéz mérkőzésre készültünk, mert az első fordulók mindig ilyenek. Nem ismertük a Hatvant, nem nagyon volt előttünk a játékuk és hogy milyen erőt képviselhetnek. Nagyon jól kezdtük a meccset, az első húsz percben uraltuk a játékot, mezőnyfölényben futballoztunk. Ezután kicsit visszaestünk, a Hatvan bátrabban ki mert jönni a saját térfeléről. Ezt követően aránylag beállt egy mezőnyjátékra a mérkőzés. A szünetben azért rendezni kellett a sorokat, átbeszélni a dolgokat. A második félidőt már uraltuk, és úgy gondolom, egy góllal mindenképpen megérdemelten nyertük meg a találkozót. Jól sikerült két cserénk, Sós és Herczeg beszállása, nagyon nagy lendületet adtak a támadójátékunknak és ez döntőnek bizonyult.

Török László: – Nehéz meccsre számítottunk. Egy bajnoki címre törő csapat otthonában szerepeltünk, az viszont bosszantó volt, hogy csak egy tizenegyesgóllal kaptunk ki, megérdemeltünk volna az egy pontot. Voltak nagyon jó periódusaink a mérkőzésen és szerintem megvoltak a lehetőségek is. Ettől függetlenül, nem vagyok elkeseredve, jó úton haladunk. Sajnos megint megsérült két játékosom, lassan a maródi embereimből is össze lehetne állítani egy csapatot.

Sényő-Carnifex FC-DVSC II 2-2 (1-0)

Vezette: Kátai G. (Skover P., Balla L.)

Sényő FC:  Gagyi S. – Bodó, Klepács, Hadházi, Kristófi (Lizák, 66.), Szokol, Boros, Fabu (Lakatos L., 74.), Kapacina K., Barcsay, Kapacina V. (Márton A., 85.). Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

DVSC II: Hrabina – Molnár M., Ujvárosi, Mészáros N., Bene – Györgyi, Kuti, Csősz, Damásdi (Pelles, 92.) – Barna V. (Juhász, 85.), Kerekes (Tonhaizer, 39.). Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Sárga lap: Bodó, Boros

Gól: Molnár (45., öngól), Kapacina V. (79.), ill. Tonhaizer (63.), Csősz (69.)

Fiumei Viktor, Imrő László: – Jó iramú mérkőzés volt, főleg az első félidőben. Az egyik szemünk sír, a másik nevet, az első félidőben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de ezek közül sajnos csak egyet sikerült értékesítenünk. A második játékrészben viszont veszett állásból tudtunk visszajönni a meccsbe, ez mindenképpen pozitívum. Az egyenlítésünk után ismét sok helyzetet dolgoztunk ki, de ezek sajnos kimaradtak, sőt a hosszabbításban meccslabdánk is volt. Gratulálunk az ellenfél fiatal játékosainak, további sok sikert kívánunk nekik a folytatásban.

Szatmári Csaba: – Egy pontra rászolgált a csapat, mindent megtettünk a győzelemért. Az ellenfélnek is voltak azért helyzetei, illetve a végén volt egy meccslabdájuk, ami kimaradt, de összességében úgy gondolom, megérdemeltük az egy pontot. Volt ereje fiatal csapatunknak, egy öngól után nem estünk össze, hanem volt tartásunk és meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Elégedettek vagyunk a döntetlennel.

Debreceni EAC-Putnok FC 2-2 (1-1)

Vezette: Hagyecz B. (Szilágyi N., Gavalla-Kulcsár J.)

Debreceni EAC: Szabados – Nagy Z. (Ramos, 80.), Pap, Soltész, Balogh – Bucz (Bíró, 63.), Spitzmüller, Sándor T., Karikás – Sidibe, Bárány. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Putnok FC: Pomozi – Nyitrai, Nyisalovits, Mahalek, Illés G. – Illés R., Fazekas, Zimányi (Nemes, 28.) – Csirszki (Tucsa, 88.), Katona, Tóth Sz. (Galambosi, 82.). Vezetőedző: Kriston István.

Sárga lap: Sándor T., Sidibe, ill. Csirszki, Illés R., Nyisalovits

Piros lap: Katona (86., Putnok FC)

Gól: Bárány (19., 56.), ill. Katona (36.), Mahalek (53.)

Kondás Elemér: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, több gólszerzési lehetőséget is kialakítottunk, az elején el kellett volna döntenünk a találkozót. Aztán sajnos az első félidő második részében kaptunk egy szöglet utáni gólt, ezt követően pedig a második játékrész elején meg is fordította a mérkőzés eredményét az ellenfél, egy másik sarokrúgásból, ahol ide-oda pattogott a labda. Megvolt viszont a tartása a csapatnak és képesek voltunk egyenlíteni, azonban a végén nem tudtuk bevinni a győztes találatot. Összességében, a helyzetek alapján meg kellett volna nyerni a meccset!

Kriston István: – Egy jó ellenfél otthonában értékes pontot szereztünk. A második félidőben már egész jó játékot mutatott a csapat. 

error: Content is protected !!